Skafander
Poznat
- Poruka
- 7.433
Kod bankomata postoji mala kutijica za odlaganje papirića sa potvrdom. Većina ljudi tu ubaci papirić – što je u redu – ali ga gotovo niko ne zgužva. Rezultat je da se kutijica vrlo brzo napuni, i onda papirići počnu da ispadaju okolo, pa se pravi đubre na sve strane.
Jednostavna stvar: ako se papirić zgužva, u tu istu kutijicu može da stane deset puta više otpada. Bukvalno sto zgužvanih papirića stane tamo gde stane deset ravnih.
Zašto je onda problem uložiti dodatne dve sekunde i zgužvati taj papirić?
Da li je to čista lenjost, navika, neobraćanje pažnje ili klasično „nije moj problem, neko drugi će“?
Meni ovo deluje kao sitnica, ali baš na takvim sitnicama se vidi koliko smo kao društvo odgovorni ili neodgovorni prema prostoru koji svi koristimo.
Šta vi mislite?
Jednostavna stvar: ako se papirić zgužva, u tu istu kutijicu može da stane deset puta više otpada. Bukvalno sto zgužvanih papirića stane tamo gde stane deset ravnih.
Zašto je onda problem uložiti dodatne dve sekunde i zgužvati taj papirić?
Da li je to čista lenjost, navika, neobraćanje pažnje ili klasično „nije moj problem, neko drugi će“?
Meni ovo deluje kao sitnica, ali baš na takvim sitnicama se vidi koliko smo kao društvo odgovorni ili neodgovorni prema prostoru koji svi koristimo.
Šta vi mislite?
?