Jedno ili više dece

goca1996

Početnik
Poruka
21
Dragi roditelji

zanima me vase misljenje kako i zasto ste se odlucili za drugo dete,trece dete...,a zanima me i zasto ste se odlucili za samo jedno dete.

Danas kada se sve planira,mi smo isplanirali prvo dete koje je tu i sve super,medjutim planiramo i drugo dete ali nekako to odugovlacimo (obaveze,financije,stanovanje...) pa se bojim da nece biti nista od toga.

Ajde da cujemo vas koji imate jedno dete ili vise njih...

Pozdrav

Kao samac sam na djecu gledao samo kao obavezu i prepreku u karijeri i općenito životu. Kasnije, u nekim ozbiljnijim godinama se javila želja za prvim, pa i za drugim, treće se nekako spontano dogodilo.
Sad se polako javlja i želja za četvrtim, ali sačekati ćemo dok se financijski sredimo. Trenutno imamo i više nego dovoljno za troje. Pa ako mogućnosti budu dopuštale i ako se supruga složi, želio bih i četvrto.

Kao samac sam na djecu gledao samo kao obavezu i prepreku u karijeri i općenito životu. Kasnije, u nekim ozbiljnijim godinama se javila želja za prvim, pa i za drugim, treće se nekako spontano dogodilo.
Sad se polako javlja i želja za četvrtim, ali sačekati ćemo dok se financijski sredimo. Trenutno imamo i više nego dovoljno za troje. Pa ako mogućnosti budu dopuštale i ako se supruga složi, želio bih i četvrto.
Lako je muškarcu govoriti želim ih 3,4,5,15... kad je realno žena ta koja život iz korena mora menjati i prilagođavati deci. Sumnjam da aktivno učestvuješ u odgoju i brizi čim ti se tako brzo javlja želja za još jednim, sledećim. Vama muškarcima deca služi samo za dokazivanje muškosti. Moja greška, trebala sam naglasiti da samo MAJKE odgovore, ne roditelji.

Dragi roditelji

zanima me vase misljenje kako i zasto ste se odlucili za drugo dete,trece dete...,a zanima me i zasto ste se odlucili za samo jedno dete.

Danas kada se sve planira,mi smo isplanirali prvo dete koje je tu i sve super,medjutim planiramo i drugo dete ali nekako to odugovlacimo (obaveze,financije,stanovanje...) pa se bojim da nece biti nista od toga.

Pozdrav
Trebalo je dva deteta, ali smo izgubili prvo, bio je težak spontani, pa je nakon čišćenja moralo da se sačeka nekoliko godina....

Lako je muškarcu govoriti želim ih 3,4,5,15... kad je realno žena ta koja život iz korena mora menjati i prilagođavati deci. Sumnjam da aktivno učestvuješ u odgoju i brizi čim ti se tako brzo javlja želja za još jednim, sledećim. Vama muškarcima deca služi samo za dokazivanje muškosti. Moja greška, trebala sam naglasiti da samo MAJKE odgovore, ne roditelji.
Naježim se na ovakva razmišljanja koja redom dolaze od žena i njihovih "muž mi pomaže/ne pomaže s djetetom". Naravno da aktivno sudjelujem u odgoju i ne, ne pomažem joj jer to ne ovisi o mojoj dobroj volji za "pomoći" nego su djeca jednako moja koliko i njena. Ona ih je rodila i zato ću joj uvijek biti zahvalan, ali od trenutka poroda pa na dalje oboje se jednako brinemo za njih. I emotivno i fizički i financijski. I nije istina da samo žena mora prilagođavati čitav život djeci, to itekako rade i muškarci.
Ovaj boldani dio ne želim ni komentirati. Nije tebi nitko kriv ako si s takvim panjem od muškarca, ali ne moraš ih sve trpati u isti koš, jer zamisli postoje i muškarci koji žele djecu zato što ih vole i što vole biti otac u punom smislu te riječi.

..Kazem ja, cim se rodi zena, rodila se nova patnica....Niko te ne tera da se udajes, niko te ne tera da radjas; Kazi necu, i brini se o svojoj karijeri.Ti kao cinis dobrocinstvo nekom muskarcu sto si mu rodila dete (..a ti se sirota moras patiti sa tim detetom..)

A ti nemoj da rađaš.Budi jalova i beskorisna.Protraći svoj život.
Zna se ko se u prirodi razmnožava a ko ostaje bez potomstva.Falične ženke i mužjaci.

16381719989136550018711091904491.jpg
Stoje tu ima mesec dana.Boli me noga i mrzi me da se sagnem.A i zaboravim..Deca su otišla u školu i na faks.Ležim pijem kafu Zadovoljan sam svojim životom. :)

Sram te bilo. Prvo ni ne znaš čoveka a tako mu se obraćaš, hteo sam da odgovorim ali više ne vidim poentu, sem što mi je žao što takve žene kao Vi imaju decu. Mogu misliti kako ćete ih vaspitati, kao prvo da mrze i ne poštuju oca, koliko vidim.

srecom za planetu zemlju

sad je sve jasno

@tema

gde ima za jedno ima i za dvoje. Lepo je Jelena napisala.
Ako cekate da se sve kockice posloze vec ste u starackom domu.

Najtuzniji drugari i drugarice koje poznajem su JEDINCI ... sve imaju ali nemaju batu ili seku.
Kad su deca u paru...nista im ne treba sami u paru ce da osvoje svet !
Imam sestru i znam sta pricam ...
Potrudite se da Vam dete ne bude jedinac/ca...videcete kako je lepo svima u porodici...

Ja ne hodam u tvojim cipelama i pricam iz svog iskustva.

Sve najlepse .....

Dragi roditelji

Pozdrav
Да сам се у животу женио а им'о услове за то.......свакако бих имао више од двоје деце. Па сад.....колико се може. Ако може и осморо, имао бих.

Ja sam staratelj mojim kcerkama,imam ih dve,iz Australije su,jer su mi brat, sestra i jos jedna sestra odatle. Odrasli su na farmi,u jednom malom gradicu u Australiji,i ne govore sprski zaista. Kcerke su mi obe rodjene u Australiji,a sprski nece nauciti.Uvek sam za to da imas jos jedno dete, eto,ja sam,takoreci htela jos jedno dete i dobila sam ga,ako mozes da rodis,rodi onda,nemoj gubiti vreme. Moja deca su usvojena,znam kako je to muciti se i kad nisi majka,to zaista znam,i savetovala bih svakome ko iole radi,kao zensko i onda,da se potrudi,usvajanje je tezak proces, ali,makar i putem toga.

Back