Jedna “reportaža” o Indiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Turisti već godinama dolaze u mali grad Bodhgaya, mestu gde je pre 2500 godina Buddha postigao prosvetljenje. Kako danas izgleda taj grad na reci Gang, možete videti ovde:

http://www.chinasmack.com/2010/pictures/filthy-india-photos-chinese-netizen-reactions.html

Ko ne razume engleski neka upotrebi Google prevodilac. I obavezno da pregleda sve slike, pre nego što napiše bilo koji komentar. Religija, maker vodila ljude do prosvetljenja, je opasna po zdravlje...

Većina religija je s kanonima starim i nekoliko milenijuma kad znanja o zdravlju nisu bila ni blizu današnjim...
Zadržavanje tog religioznog primitivizma je neshvatljivo kulturnim i obrazovanim ljudima,tako da ima intelektualaca
s dvostrukim gledanjem na svet...
Nama agnosticima oni izgledaju kao licemeri,a u stvari su opravdano praktični...:mrgreen
Ja lično im takve dvostruke stavove ne zameram...Samo kad se zapizde s religijom što
istinskim intelektualcima stoji ko piletu sisa...:lol:

Većina religija je s kanonima starim i nekoliko milenijuma kad znanja o zdravlju nisu bila ni blizu današnjim...
Zadržavanje tog religioznog primitivizma je neshvatljivo kulturnim i obrazovanim ljudima,tako da ima intelektualaca
s dvostrukim gledanjem na svet...
Nama agnosticima oni izgledaju kao licemeri,a u stvari su opravdano praktični...:mrgreen
Ja lično im takve dvostruke stavove ne zameram...Samo kad se zapizde s religijom što
istinskim intelektualcima stoji ko piletu sisa...:lol:

Slažem se u potpunosti. Naravno, ne bi trebalo neku celu religiju klasifikovati prema nečemu... i suditi...

GMO,jel misliš da je religija isključivi "krivac"za način na koji žive,ili je uključen i socijalni aspekt?

Krivo je i jedno i drugo.

Ja sam se upavo vratila sa putovanja po Indiji, bila sam u Joipuru, Agri, Varenasiju, Mumbaju i Goi. Joipur je deo tzv. zlatnog trogugla, ima zbilja u njemu sta da se vidi. Agra je najprljaviji grad koji sam videla, krasi ga jedino Tadz Mahal. U Varenasiju sam prisustvovala tradicionalnom ritualu - molitvi za dobru karmu i svetu reku Gang. Bilo je fascinantno. Btw, nisam primetila da ljudi opoganjuju Gang, kao sto se zeli predstaviti. Goa je potpuno drugi svet u odnosu na ostatak Indije, valjda zbog vladavine Portugalaca i hriscanskog uticaja. Indija je u svakom slucaju raznolika, nepredvidjiva intrigantna i prelepa zemlja, mora se ;riznati. E sad, nije mi jasna svrha teme. Sta se zeli reci? Tacno je da Indijci nizih slojeva zive u uslovima koji su nama nepojmljvi, ali zato nije kriva reigija nego kastinski sistem, koji je zvanicno ukinut, ali nezvanicno je i te kako prisutan, to je vec tema za sebe. Zemlja je prepuna kontrasta, sa jedne strane planiraju da posalju spacecraf na Mars naredne godine (sve novine samo o tome pisu), sa druge strane, krave setaju ulicama pregradja...
Meni je hindu kultura zanimljiva, jer kada se malo zagrebe po povrsini da se videti da je izmedju ostalih, i hridcanstvo maznulo dosta toga iz hinduizma. Pa onda reci... recimo zanimljiva je slicnost izmedju slovenskih i hindu reci. Recimo 'tama' znaci neznanje, 'setva' uspeh, 'buda' - budan, probudjen, 'nista' isto znaci nista, bas kao u srpskom. Onda, nekio obredi u hindu hramovima neodoljivo podsecaju na nase paganske obrede jos uvek prisutne u narodu. Muzika trubaca prilikom raznih procesija podseca na muziku Dragacewaca. I tako dalje...Ne znam, hindu vernici su u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima druge vere, ili ateistima, sasvim ok i tolerantni, recimo u hindu hram mozes uci cak i u sorcu, cik udji tako u crkvu, nema sanse...Prisustvo velikog broja crkvi i kapelica u hriscanskoj Goi mi je bilo pomalo mucno, mogu misliti kakve su sve metode Portugalci koristili da bi uveli lokalni hindu narod u hriscanstvo, kako su ih sve zatupljivali. Verovatno je palo obecanje da samo kao hriscani mogu uci u Carstvo nebesko...

Poslednja izmena:
Goi mi je bilo pomalo mucno, mogu misliti kakve su sve mertode Portugalci koristili da bi uveli lokalni hindu narod u hriscanstvo, kako su ih sve zatupljivali. Verovatno je palo obecanje da samo kao hriscani mogu uci u Carstvo nebesko...

ne treba da te cudi, takvi su..ovde su vecina, trebamo zastiti decu od njihovih svetih knjiga vidis sta nam serviraju

A u istom mesecu počnite da jedete i mleko životinja, jer zbog njega je Gospod dao bilje polja svim životinjama koje daju mleko, da one mogu njime hraniti čoveka.

Samo bebe mogu da pravilno vare mleko, jer se enzim koji u želudcu razlaže mleko, gubi sa godinama.
U kravljem je mleku određeni peptid izgrađen od 17 aminokiselina veoma sličan jednom peptidu našega tela, koji se nalazi u ćelijama naše gušterače koje proizvode insulin.

Budući da naše telo često taj kravlji protein prepoznaje kao strano telo, naš imunološki sistem stvori antitela na njega.

Kasnije, ta ista antitela napadaju naš protein iz gušterače, čime nastaje tzv. autoimuna reakcija na deo naše vlastite gušterače, koji se time uništi. Nema više biosinteze insulina, i pacijent ga mora doživotno uzimati.

Juvenilni dijabetes, bez obzira na redovno uzimanje insulina, naročito ako se ne tretira najpravilnijom vegetarijanskom prehranom, podstiče razvoj mnogih komplikacija kod bolesnika.

provali ovo, prvu sliku j ne mogu postaviti jer se pominje rec tu.canje jaja

IMG]http://novomilosevo.devbin.org/pho11/sl_*******_jaja_30_b.jpg[/IMG]

http://www.google.rs/search?q=pictu...pw.r_qf.&fp=2a2ac5b8d48a1e05&biw=1024&bih=677

pise, samo ti nisi citala jer si zauzeta branjenjem Peranovica

Treba da jedete smokve bogate sokom u mesecima "Ab" i "Šebat", a što preostane, neka to anđeo sunčeve svetlosti čuva za vas. Jedite ih sa jezgrom badema u svim mesecima kada drveće ne rađa plodove. I bilje koje pristiže posle kiše, njega jedite u mesecu "Tebet"-u, da vam krv može biti očišćena.

A u istom mesecu počnite da jedete i mleko životinja, jer zbog njega je Gospod dao bilje polja svim životinjama koje daju mleko, da one mogu njime hraniti čoveka.

Od dolaska meseca "Džaiar"-a, jedite ječam, od meseca "Sivan"-a, jedite pšenicu, najsavršeniju među biljem koje nosi seme. I neka hleb vaš svakidašnji bude načinjen od pšenice, da bi se Gospod mogao starati o vašim telima. Od "Tamuz"-a, jedite kiselo grožđe, da se vaše telo može smanjiti.
parabole_slika1.gif

pise, samo ti nisi citala jer si zauzeta branjenjem Peranovica

Treba da jedete smokve bogate sokom u mesecima "Ab" i "Šebat", a što preostane, neka to anđeo sunčeve svetlosti čuva za vas. Jedite ih sa jezgrom badema u svim mesecima kada drveće ne rađa plodove. I bilje koje pristiže posle kiše, njega jedite u mesecu "Tebet"-u, da vam krv može biti očišćena.

Od dolaska meseca "Džaiar"-a, jedite ječam, od meseca "Sivan"-a, jedite pšenicu, najsavršeniju među biljem koje nosi seme. I neka hleb vaš svakidašnji bude načinjen od pšenice, da bi se Gospod mogao starati o vašim telima. Od "Tamuz"-a, jedite kiselo grožđe, da se vaše telo može smanjiti.
parabole_slika1.gif
Nije tačno to u Bibliji ne piše nigde,niti ovo što si sad napisao.
Ko zna odakle ti ovo vadiš i podmećeš kao deo Svetog pisma.
Oni koji ga ne poznaju mogu još i da nasednu.
Uostalom navedi koji su to stihovi,koja knjig, glava,stih tačno.

Nije tačno to u Bibliji ne piše nigde,niti ovo što si sad napisao.
Ko zna odakle ti ovo vadiš i podmećeš kao deo Svetog pisma.
Oni koji ga ne poznaju mogu još i da nasednu.
Uostalom navedi koji su to stihovi,koja knjig, glava,stih tačno.

U pitanju je drevni aramejski tekst koji datira iz prvog veka nove ere, dok je staroslovenska verzija doslovan prevod predhodnog. Na koji način je tekst dospeo iz Palestine u unutrašnjost Azije u ruke nestorijanskih sveštenika, arheolozi i istoričari za sada nisu u stanju da nam odgovore.

Elem, pise li ovo u Bibliji. Posto ostrasceno branis Peranovica trebalo bi da si upucena

http://forum.krstarica.com/showthread.php/551620-Ubio-ih-biblijski-bog-i-njegova-sljedba

p.s. na Istoku ovakve stvari ne postoje i o njima se ne diskutuje, Kanelli je to lepo obrazlozila

U pitanju je drevni aramejski tekst koji datira iz prvog veka nove ere, dok je staroslovenska verzija doslovan prevod predhodnog. Na koji način je tekst dospeo iz Palestine u unutrašnjost Azije u ruke nestorijanskih sveštenika, arheolozi i istoričari za sada nisu u stanju da nam odgovore.
što odmah tako ne kažeš umesto što tvrdiš da su to Biblijski tekstovi?
To sa Biblijom nema veze nite je u skladu sa njenim učenjem.

Elem, pise li ovo u Bibliji. Posto ostrasceno branis Peranovica trebalo bi da si upucena

http://forum.krstarica.com/showthread.php/551620-Ubio-ih-biblijski-bog-i-njegova-sljedba
Predpostavljam da su cifre tačne(neznam ih sve napamet)jer se neko baš potrudio u pokušaju da ocrni Boga ali što se tiče komentara,dosta su iskrivljeni i onjima bi se moglo diskutovati

p.s. na Istoku ovakve stvari ne postoje i o njima se ne diskutuje, Kanelli je to lepo obrazlozila
da na istoku postoje mnoge druge stvari kao što je na primer
jedenje ljudskih leševa kraj ganga

Umiru, ali ne diraju druge niti im namecu Armagedon (bog ce ubiti i vas i vasu decu ukoliko ne prihvatite ucenje sekte koju siri Jestira, usput braneci Peranovica). To je po meni gore.

Dalje, u reci su preminuli , ne ubijaju zive i to je deo rituala kako bi se obezbedio prelaz. Stvar njihove drzave i nacije, ako ne diraju druge zasto bi nama smetalo.

Hindu religija koja je vodeća u Indiji je jedna od najdestruktivnijih (pored satanizma) u ljudskoj istoriji. Nijedna meni poznata hiršćanska sekta nije tako opasna kao ono što je hindu izrodio. Sistem kaste je direktno povezan sa religijom, ulazak u hramove nedodirljivima nije dozvoljen. Što se mene tiče, treba zabraniti svaki dalji prodor hindu učenja na naše prostore, ko hoće da se ubije time neka ide u Gang da se kupa.

Umiru, ali ne diraju druge niti im namecu Armagedon (bog ce ubiti i vas i vasu decu ukoliko ne prihvatite ucenje sekte koju siri Jestira, usput braneci Peranovica). To je po meni gore.

Dalje, u reci su preminuli , ne ubijaju zive i to je deo rituala kako bi se obezbedio prelaz. Stvar njihove drzave i nacije, ako ne diraju druge zasto bi nama smetalo.
ti jadnici nikoga i nemogu da diraju ali
nije baš tako da je sve stvar njihove države i nacije
postoji pokret koji je nastao kao produkt planirane akcije hinduističkih gurua za preobraćenje prvo američkog društva u istočnjački misticizam a onda širenje tog misticizma po čitavom svetu
pokret je nastao u šezdesetim godinama prošlog veka a o tome koliko je uspešan svedoče sve brojniji pobornici joge,meditacije,sangejzinga...na našim prostorima
ovaj film govori o tome

Ja sam se upavo vratila sa putovanja po Indiji, bila sam u Joipuru, Agri, Varenasiju, Mumbaju i Goi. Joipur je deo tzv. zlatnog trogugla, ima zbilja u njemu sta da se vidi. Agra je najprljaviji grad koji sam videla, krasi ga jedino Tadz Mahal. U Varenasiju sam prisustvovala tradicionalnom ritualu - molitvi za dobru karmu i svetu reku Gang. Bilo je fascinantno. Btw, nisam primetila da ljudi opoganjuju Gang, kao sto se zeli predstaviti. Goa je potpuno drugi svet u odnosu na ostatak Indije, valjda zbog vladavine Portugalaca i hriscanskog uticaja. Indija je u svakom slucaju raznolika, nepredvidjiva intrigantna i prelepa zemlja, mora se ;riznati. E sad, nije mi jasna svrha teme. Sta se zeli reci? Tacno je da Indijci nizih slojeva zive u uslovima koji su nama nepojmljvi, ali zato nije kriva reigija nego kastinski sistem, koji je zvanicno ukinut, ali nezvanicno je i te kako prisutan, to je vec tema za sebe. Zemlja je prepuna kontrasta, sa jedne strane planiraju da posalju spacecraf na Mars naredne godine (sve novine samo o tome pisu), sa druge strane, krave setaju ulicama pregradja...
Meni je hindu kultura zanimljiva, jer kada se malo zagrebe po povrsini da se videti da je izmedju ostalih, i hridcanstvo maznulo dosta toga iz hinduizma. Pa onda reci... recimo zanimljiva je slicnost izmedju slovenskih i hindu reci. Recimo 'tama' znaci neznanje, 'setva' uspeh, 'buda' - budan, probudjen, 'nista' isto znaci nista, bas kao u srpskom. Onda, nekio obredi u hindu hramovima neodoljivo podsecaju na nase paganske obrede jos uvek prisutne u narodu. Muzika trubaca prilikom raznih procesija podseca na muziku Dragacewaca. I tako dalje...Ne znam, hindu vernici su u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima druge vere, ili ateistima, sasvim ok i tolerantni, recimo u hindu hram mozes uci cak i u sorcu, cik udji tako u crkvu, nema sanse...Prisustvo velikog broja crkvi i kapelica u hriscanskoj Goi mi je bilo pomalo mucno, mogu misliti kakve su sve metode Portugalci koristili da bi uveli lokalni hindu narod u hriscanstvo, kako su ih sve zatupljivali. Verovatno je palo obecanje da samo kao hriscani mogu uci u Carstvo nebesko...

Napiši molim te šta je to hrišćanstvo maznulo iz hinduizma? Hrišćanstvo je poteklo od Avramove religije koja je potpuno suprotna od klanjanja životinjama i kipovima, šta više zabranjeno je. U hram ne mogu da udju daliti, ni u šorcu ni u odelu. U Indiji vlada milenijumski fašizam!

Poslednja izmena:
Evo nešto malo o indijskim Aghorijima

Što rade?

Kada bi vam netko pričao o ljudima koji se obljevaju alkoholom i drogama, žive na grobljima, jedu ljudsko meso i seksualno opće sa mrtvacima, sigurno biste pomislili da se radi o luđacima, sotonistima ili u najmanju ruku o mentalno poremećenim jadnicima. No, ako oni postoje u Indiji i zovu se Aghori, više od miljardu hindusa smatra ih svecima, a njihova "prljava" djela nisu odbojna i perverzna, već poželjna i puna poštovanja. Ako negdje u Indiji prisustvujete ritualu spaljivanja mrtvaca, a u blizini se nalaze Aghori, može vam se dogoditi da postanete svjedokom zapanjujućeg i zgražajućeg čina. U rijetkim slučajevima kada meso pokojnika ne izgori u potpunosti, što je loš znak, sin preminulog, bez obzira kojoj kasti pripadao, potražiti će prljavog raščupanog Aghorija, koji će jedva teturati od pijanstva, i zamoliti ga da pojede ostatke njegovog oca ili majke. Aghori će se spremiti na ritual zvan sadhana, i meditirati uz vatru. Kad vatra ugasne, pojest će ostatke pokojnika. Time će duša preminulog biti spašena od lutanja, i krenuti prema novoj reinkarnaciji. Ugledni građanin, možda i bogati brahman, biti će zahvalan i zauvijek dužan prljavom, od svijeta odbačenom pustinjaku.

Kako do Boga?

Na gatu Manikarnika živi nekoliko Aghorija. Tamnoputi štovatelji Shive obučeni u crne haljine i dugih crnih kosa, spodobe su koje lako upadaju u oči. Jedva se drže na nogama od prekomjernih količina alkohola i droga, ali im je pogled stakleno miran i trijezan. Osim na krematorijima, Aghori žive i daleko od pogleda javnosti, u hladnim planinskim pećinama Himalaja, džunglama Bengala kojima gospodare tigrovi ili praznim, vrućim pustinjama Gujarata, gdje ne opstaje nista živo. Njihov put je radikalan, on zahtjeva najveće izazove fizičke izdržljivosti, i najkompliciranije psihološke testove. Njihov put naziva se "Lijevim putem do Boga". Sljedbenici "desnog" konvencionalnog puta su prosječni Hindusi. Kroz predanost Bogu, rituale koje svakodnevno izvršavaju i niz etičkih normi kojih se pridržavaju, poput vegetarijanstva i nenasilja, oni kroz vječni ciklus rađanja i umiranja, polako napreduju prema konačnom oslobođenju ? mokshi. Oni drugi, koji žele taj proces ubrzati, sljedbenici su "lijevog" puta. Stotine je sekti sadhua, koji su se na različite načine odrekli svjetovnog života i odredili si pokoru kojom će se približiti Bogu, ali najradikalnija i najzahtjevnija sekta je "Aghora".

Božanstva koja Aghori štuju su Shiva ili Mahakala - razaratelj, i njegov ženski aspekt, Shakti ili Kali - Božica smrti.

------------------------------------------------------

Za one koji žele znati više...

Kali zahtjeva tri djelovanja: uživanje mesa, alkohola i seksa. Sve tri stvari, zabranjene su ostalim svecima. Jesti meso, zapravo znači jesti sve. Nemati granica, jer sve jest jedno. Kroz rituale jedenja bilo čega, Aghori pokušavaju osvjestiti jednost sa svime i ukinuti diskriminaciju. Zato jedu fekalije, mrtve pse, tjelesne izlučevine, ljudsko meso? Poput ostalih svetaca, i Aghori žive u celibatu, sa jednom iznimkom. Kad ih božica Kali zatraži da je zadovolje seksom, onda moraju pronaći prikladan leš i spolno općiti s njime. Također, Aghori konzumiraju sve intoksikante, a posebno alkohol. U rijetkim Shivinim hramovima, vjernici koji ne smiju piti alkohol, prinose Shivi darove u viskiju. Taj viski, upravitelji hramova daju Aghorima. Najpoznatiji Shivin hram u Indiji jest Kalbheru hram u Ujjainu, gdje postoji kip Shive koji pije alkohol. Radi li se o još jednoj vjerskoj prevari ili čudu, ostaje nepoznato, ali tisuće Hindusa svakodnevno tamo hodočaste, noseći sa sobom boce viskija.
http://www.rostuhar.com/hrv/agori.html

Hindu religija koja je vodeća u Indiji je jedna od najdestruktivnijih (pored satanizma) u ljudskoj istoriji. Nijedna meni poznata hiršćanska sekta nije tako opasna kao ono što je hindu izrodio. Sistem kaste je direktno povezan sa religijom, ulazak u hramove nedodirljivima nije dozvoljen. Što se mene tiče, treba zabraniti svaki dalji prodor hindu učenja na naše prostore, ko hoće da se ubije time neka ide u Gang da se kupa.

bez straha i ne brini, to su mirni ljudi..sami sebi uskacete u stomak ovakvim pisanjima.. od navodjenja da se u Gangu peku ljudska tela i jedu, do podsecanja ko je sirio svoju veru surovim metodama ubijajuci druge

Ako se često može čuti da su novu veru Srbi prihvatali masovno, dobrovoljno i sa radošću u srcu, činjenica je da je nametana „od vrha na dole", odnosno od vladara ka narodu.

Da bi neki slovenski knez uopšte mogao da se proglasi kraljem, odnosno da bi od pape ili patrijarha mogao da primi krunu, najpre je morao da se pokrsti. Vladari su se i tada više brinuli za ugled i moć, nisu se preterano bavili duhovnim pitanjima, ali je sa podanicima bilo znatno teže.

želeći da se odreknu starih božanstava, mnogi su se opirali, a zbog toga često i bez glave ostajali. Istorija beleži primere da su čitave naseobine nepokornog naroda paljene i rušene do temelja, pri čemu su se prvi na udaru našli upravo kipovi i svetilišta nekadašnjih idola.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back