Jedini prevoz biće taksisti - da li ste za gašenje Car Go? ANKETA

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.073
OVO JE ITEKAKO POLITICKA TEMA

Beograd -- Da li će nas ubuduće prevoziti samo taksisti?

Ukoliko poslanici Skupštine Srbije usvoje izmene Zakona o drumskom saobraćaju dogodiće se baš to.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm="10&dd=26&nav_id=1461115

Ispunila se želja taksista, Car Go vozači ostaće bez posla"

CarGo vozači partneri ostaće bez posla jer su na dnevni red Skupštine Srbije stigle izmene Zakona o prevozu putnika, kaže direktor CarGo Vuk Guberinić.

On je na konferenciji za medije rekao da se ovim želja taksita ostvarila.

Kako kaže, izmenama Zakona građane će moći da prevozi samo taksi, a time će biti oštećeni korisnici usluge prevoza, jer će kvalitet usluge opasti, a cena prevoza skočiti.

“Mi to ne želimo. CarGo želi da ponudi povoljnu i bezbednu uslugu građanima Beograda”, izjavio je Guberinić.

On dodaje da se nada da do toga neće doći jer ni njima kao tehnološkoj kompaniji, ni njihovim partnerima neće biti dozvoljeno da voze po gradu, odnosno, objašjava, to će moći da rade isključivo licencirani taksi vozači.

-Direktor Car Go: Gasimo se, samo taksisti će moći da voze po gradu

"Ono što mi nudimo je dobro za naše građane, prevezli smo preko milion putnika za ove tri godine, od čega je 20 odsto bilo stranaca. Želimo i dalje da unapredimo našu uslugu, hibridnim vozilima koji ne zaguđuju grad, da pokažemo da hoćemo da zaštitimo i grad i našim klijentima da pružimo bolju uslugu, a to ovim zakonom sve može da nestane, a kako smo porodični ljudi, tako i porodice bez prihoda“, upozorava.

Guberinić ističe da partneri CAR Go žele i bezbedan ambijent podsećajući da je u prethodnom periodu bilo fizičkih obračuna, i da njihovi vozači bili napadnuti.

"Ne znamo još da li je neko za to odgovarao. Bili su predmet nasilja, to nije u redu da se dešava u Beogradu ili bilo gde“.

Guberinić apeluje na poslanike da glasaju po savesti:

"Ne tražimo nikakvu pomoć od države, nikakve kredite ni podsticaje. Mi samo tražimo da nas pustite da radimo. Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad”, istakao je on.

Reagujući na najavu taksista da će stupiti u štrajk glađu, Guberinić je rekao da mu je žao što na taj način žele da se izbore za nešto u šta veruju i da se nada da će se taksisti urazumiti, ali je dodao da i CarGo vozači partneri žele da rade i zarade za svoje porodice.

Foto: Car Go
Foto: Car Go
"Ministarstvo saobraćaja se oglušilo na našu inicijativu, mi smo hteli da učestvujemo u raspravi, hteli smo da nađemo rešenje kako možemo svi da opstanemo, ali nismo dobili poziv", kaže direktor Car Go.

---

Koliko taxi udruzenja daju vlasti? :think:

OVO JE ITEKAKO POLITICKA TEMA

"Ne tražimo nikakvu pomoć od države, nikakve kredite ni podsticaje. Mi samo tražimo da nas pustite da radimo. Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad”, istakao je on.

"Ministarstvo saobraćaja se oglušilo na našu inicijativu, mi smo hteli da učestvujemo u raspravi, hteli smo da nađemo rešenje kako možemo svi da opstanemo, ali nismo dobili poziv", kaže direktor Car Go.

---

Koliko taxi udruzenja daju vlasti? :think:
Sve ima svoju tarifu, oni sa aerodroma daju silne pare SNS-u. Ranije su davali drugim partijama, ali sada imamo
jednopartijski sistem.
Ovi bi morali ipak da placaju neki porez ( ali to ne rade ni taksisti) ili da obecaju svecano da ce placati neku kintu.

Direktan poziv da se sa plemenitih stranica Krstarice ode na drugi sajt koji uz anketu pušta i reklame i na taj način hrani svoje zaposlenike. Štobsereklo kršenje pravila od strane jednog degradiranog muderatora.

Dobar pokusaj necak moj. Samo B92 <3

Kad vasi zaposleni iz informer, blic, alo pa i ovi iz N1 nauce da koriste php kako valja onda mozda krenem i da citam te sajtove.

I kad izbace k.rve iz svojih vesti hehe

- - - - - - - - - -

CarGo firma treba da radi po zakonu. Šta se sve dešava iza njihovog odnosa sa vlastima ne znam. Jedno je sigurno. Taksisti žive ko bubreg u loju i neko je bacio oko na te pare.
Što se mene tiče, neka rade šta hoće samo neka taksi pojeftini, jer su sadašnje cene taksi prevoza u Beogradu previsoke.

Hoce hoce pojeftinice kao i kad gorivo pojeftini.

Osnovna stvar je da se jednom formirana cena nikada ne vraca na staro.

То је, Цупика, приватна компанија за коју можеш да радиш као возач. Возиш људе својим колима. Све иде преко мобилног телефона, и поручивање и плаћање.

Као такси, само обично јефтиније. Неки пут можеш и да делиш вожњу са другима који иду у истом правцу, и онда је још јефтиније.

Back