Један од разлога зашто жене напуштају мужеве у својим четрдесетим

Zašto žene i muškarci napuštaju svoje partnere u 40-im? Ako izuzmemo opravdane slučaje gde postoji nasilje svake vrste, narkomaniji, alkoholizam, kocku, preljubu, osobe se odlučuju da nupuste partnere jer žele da prožive novu mladost. Žele da se ponovo zaljublju, da se zabavljaju i da prolaze sve ono šta su prolazili dok su bili mladi. Samo ima jedna caka, kad ostare niko neće biti uz njih. Deca iz takvih brakova nisu stekla osećaj pripadnosti nekoj porodici i sutra će prvom prilikom otići svojim putem i neće se javljati ili će to činiti baš retko. A kada je jedan brak propao što ne bi još neki? Osoba koja se nije borila da sačuva brak neće to ni sutra činiti i partner će to osetiti i otići svojim putem.

Meni je njen odgovor čudan...

On je lepo napisao, ali ta sloboda koju ona opisuje kao da priča o nekoj ribi koja se udala sa 20 i nikada u životu nije bila samostalna, pa sad hoće da uči da hoda ponovo..
Ima mnogo takvih, koje su se udale u 20-tim ,upale u roditeljstvo, obaveze, ukalupile se, a onda počinje neki osećaj gušenja, sputavanja. Kad daješ sebe celu toj porodici prenebregavajući neka svoja interesovanja i zadovoljstva. Onda to dosadi pa pukne i ode..

Ima mnogo takvih, koje su se udale u 20-tim ,upale u roditeljstvo, obaveze, ukalupile se, a onda počinje neki osećaj gušenja, sputavanja. Kad daješ sebe celu toj porodici prenebregavajući neka svoja interesovanja i zadovoljstva. Onda to dosadi pa pukne i ode..
nikada sama žena ne bi došla do zaključka da je ukalupljena da joj mediji svesrdno nisu pomogli da razbuca siguran koncept koji ima i zameni ga za totalnu neizvesnost kojoj nije dorasla

Zašto žene napuštaju roditeljsku kuću, a nikad ne odu?
Muža napušta jer joj ga nije rodila mama, muževi su potrošni materijal i ako misle da su nešto više od toga, imaju težak problem....ali i žene su potrošni materijal koji je nepotreban kada deca napune 7 godina i ako ne rade na odnosu sa mužem on će da ode....

nikada sama žena ne bi došla do zaključka da je ukalupljena da joj mediji svesrdno nisu pomogli da razbuca siguran koncept koji ima i zameni ga za totalnu neizvesnost kojoj nije dorasla
Nije samo do medija, mada ima i toga. Ne trebaju meni mediji da bih znala jesam li zadovoljna ili ne. U pitanju su samo načini na koje će žena rešiti taj problem, otići ili naći načina da sebi priušti ta zadovoljstava. Ako uspe da to izbalansira, taj brak opstaje, u suprotnom puca. ( priča moja iz perioda kada sam imala ta kolebanja)

da se osvrnem još jednom na napisanu glupost :bljak:
bulšit.jpg

kalupe joj nije nametnuo muž nego roditelji. ali kako bi ona to mogla znati nisu mediji pisali o tome

koje želje i slobode može da ostvari bez veće količine novca pitam se
ako je bila udata slušala muža i rađala decu sigurno se nije posvetila karijeri.

znači ide s golu dušu u provod...

mogla bi da uživa u sebi, ali na balkonu u plastičnoj stolici pijući kafu i blejeći u crvene muškatle celo popodne. i tako svako popodne kad se vrati s posla

mogla bih da elaboriram još puno besmislica u tekstu ali...

Poslednja izmena:
Nije samo do medija, mada ima i toga. Ne trebaju meni mediji da bih znala jesam li zadovoljna ili ne. U pitanju su samo načini na koje će žena rešiti taj problem, otići ili naći načina da sebi priušti ta zadovoljstava. Ako uspe da to izbalansira, taj brak opstaje, u suprotnom puca. ( priča moja iz perioda kada sam imala ta kolebanja)
tebi ne trebaju mediji
prosečnoj korisnici tvitera mediji su jedini kompas

Back