Casual Observer
Legenda
- Poruka
- 64.583
Pokaži mapu puta, kada i gde je bio sastanak NATO o tom Zlobodanovom zahtevu koji pominješ, itd.Hoces reci da milutinovic i sainovic to nisu izjavili?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pokaži mapu puta, kada i gde je bio sastanak NATO o tom Zlobodanovom zahtevu koji pominješ, itd.Hoces reci da milutinovic i sainovic to nisu izjavili?
Zvanično je pozvao haškog stanara & ratnog zločinca Hašima Tačija u Beograd, i insistirao na tome.On nije kriminalac...Uzoran je gradjanin...
Naročito dobro se vidi u Siriji, a i Libiji, Afganistan da i ne pominjemo.Ne lupaj gluposti, svi muslimani su braća.
У ствари си врло јадан, а објаснићу и зашто.Nešto ozbiljnije od Telegrafa, npr mapu puta. Dokument a ne lupetanja po žutoj štampi.
Poslat je kao atomska bomba da raznese protest.Za nas Crnogorce Beširi je veliki covjek, Čojstvo iznad svega.
Aj što ne znam kakav opipljiv dokaz očekuješ, nego što mi je nejasno da bivši član DS postavlja takvo pitanje. Pazi, ja nikad nisam bio član nijedne stranke ali opet mogu da se složim sa članstvom DS da je Milošević jedan od najgorih lidera, ako ne i najgori posle Pašića, koje je Srbija ikada imala. I za to mi nisu potrebni dokumenti, jer zaključak izvlačim opserviranjem događaja i proživljavanjem istih. Jedan od osnovnih principa na kojima zasnivam svoje političko mišljenje i opredeljenje jeste da se socijalistima (SPS) i pašićevcima generalno ne može baš ništa verovati, jer je čitava njihova politika zasnovana na besomučnom i doslovno neprekidnom laganju. Štaviše, treba raditi sve suprotno od onoga što oni zagovaraju. Tako, ako kažu ''Treba se držati Rusije i čekati da dovoljno ojača da nas oslobodi'', meni je to signal da se treba okrenuti Zapadu i prekinuti sa politikom da Srbija bude produžena ruka Rusije na Balkanu. Ako kažu da je vojna neutralnost (a neki traže i političku) najbolja spolnopolitička opcija za Srbiju, ja odmah znam da je to zapravo katastrofalan izbor. Ako kažu da se oni bore za samostalnu i slobodnu Srbiju, ja znam da se zapravo bore za to da samostalno i slobodno vladaju Srbijom kako im je volja bez da ikoga od njenih građana pitaju da li se slažu s tim ili ne. Sve ove moje opservacije su potkrepljene brojnim drugim događajima i kretanjima kako u zemlji tako i na geopolitičkom planu o kojima sam mnogo pisao na ovom pdf. Ukratko, najveći neprijatelj pašićevaca je realnost. Kod njih sve lepo i bajno izgleda u teoriji, dok pričaju u ''Aktuelnostima'', na Gazimestanu i sličnim narodnim okupljanjima ili ovde na forumu. Ali posle toga neminovno sledi bolan susret sa realnošću koji rezultuje velikim srpskim žrtvama i stradanjima.Hajde da vidimo neki opipljivi dokaz za tvrdnju. Trust but verify, document your statement please.
Kratko: kao neko ko živi na Zapadu nemam baš nikakvih iluzija o tom istom Zapadu kao ti - jedina razlika je u količini novca. Inače, ovde vladaju isti takvi sitni lični interesi i mali ljudi kao i u Srbiji. Senator “služio narodu” 20, 30, 40 godina, pa posle od oca ostanulo sinu, onda cela porodica senatora, tj mlađa ćerka je još u Kongresu, a o muževima kćeri naslednica opozicija piše da nisu iza brave samo zato jer ih brani politička familija. Strateški i geopolitički, NATO nisu samo Amerika i Francuska pa da se nadaš da će na vlast tamo pre ili posle doći neko manje sklon da se oseća obaveznim da sledi Klintona, nego još i ceo niz država sa kojima imamo predistoriju malo mnogo dužu nego što taj NATO postoji. Interesi su jedina konstanta u međunarodnim odnosima, znaš.Aj što ne znam kakav opipljiv dokaz očekuješ, nego što mi je nejasno da bivši član DS postavlja takvo pitanje. Pazi, ja nikad nisam bio član nijedne stranke ali opet mogu da se složim sa članstvom DS da je Milošević jedan od najgorih lidera, ako ne i najgori posle Pašića, koje je Srbija ikada imala. I za to mi nisu potrebni dokumenti, jer zaključak izvlačim opserviranjem događaja i proživljavanjem istih. Jedan od osnovnih principa na kojima zasnivam svoje političko mišljenje i opredeljenje jeste da se socijalistima (SPS) i pašićevcima generalno ne može baš ništa verovati, jer je čitava njihova politika zasnovana na besomučnom i doslovno neprekidnom laganju. Štaviše, treba raditi sve suprotno od onoga što oni zagovaraju. Tako, ako kažu ''Treba se držati Rusije i čekati da dovoljno ojača da nas oslobodi'', meni je to signal da se treba okrenuti Zapadu i prekinuti sa politikom da Srbija bude produžena ruka Rusije na Balkanu. Ako kažu da je vojna neutralnost (a neki traže i političku) najbolja spolnopolitička opcija za Srbiju, ja odmah znam da je to zapravo katastrofalan izbor. Ako kažu da se oni bore za samostalnu i slobodnu Srbiju, ja znam da se zapravo bore za to da samostalno i slobodno vladaju Srbijom kako im je volja bez da ikoga od njenih građana pitaju da li se slažu s tim ili ne. Sve ove moje opservacije su potkrepljene brojnim drugim događajima i kretanjima kako u zemlji tako i na geopolitičkom planu o kojima sam mnogo pisao na ovom pdf. Ukratko, najveći neprijatelj pašićevaca je realnost. Kod njih sve lepo i bajno izgleda u teoriji, dok pričaju u ''Aktuelnostima'', na Gazimestanu i sličnim narodnim okupljanjima ili ovde na forumu. Ali posle toga neminovno sledi bolan susret sa realnošću koji rezultuje velikim srpskim žrtvama i stradanjima.
Što se tiče Miloševićevog vremena i katastrofe u koju nas je taj pašićevac uveo, tu postoje dve teorije. Prva, kojom su njegove pristalice obmanjivale i dalje obmanjuju naivne i neuke Srbe jeste da zapadni svet mrzi Srbe jer smo rasno, verski, intelektualno, moralno i fizički superiorni od njih. Zato su nam uveli sankcije, proterali nas iz Hrvatske, bombardovali nas i uzeli nam KiM. I nisu hteli da nas prime u NATO jer smo mi bolji od njih u svakom smislu a naročito vojnom pa su zato radije odlučili da nas unište. No, kao i sve druge pašićevske laži, i ova pada u vodu kada se susretne sa realnošću. Ona ne može da objasni kakve su to patriote koje organizuju ogromne pljačke sopstvene države kroz šverc cigareta, kupovinu deviza po zvaničnom i prodaju po uličnom kursu, otkup vile na Dedinju za 1000 maraka i razne druge marifetluke.
E upravo tu uskače druga teorija po kojoj je izolaciju zemlje izvršio upravo bračni par Milošević upravo da bi mogao da radi sve ovo gorepomenuto. Ključni potez u toj operaciji bio je okretanje leđa Zapadu i uspostavljanje bliskih odnosa sa jednom od struja u Kremlju koja će kasnije biti poražena uprkos Slobinoj podršci. Iako je probao da simulira demokratiju i tako prevari Zapad, ovima je mnogo pre bilo koga u Srbiji bilo jasno da Milošević nema nameru da prihvati njihove vrednosti, pre svega demokratije, smenjivosti vlasti, istinskog višepartijskog sistema i pravne države. I gotovo sve su tačno predvideli. Iako su pristalice režima tvrdile da je bujanje kriminala u Srbiji 90ih godina neminovna posledica međunarodne izolacije koju nam je Zapad ničim izazvan nametnuo, istina je zapravo da su sam Milošević i njegov režim imali u vidu baš takvu zemlju kada su preuzimali vlast. Ponašanje njegovog sina, krađe glasova, misteriozna ubistva visokopozicioniranih članova vladajuće garniture, svakodnevno sejanje mržnje prema političkim protivnicima preko državne televizije koje je dovelo do toga da čovek čoveku puca u lice iz neposredne blizine samo zato što je bio pristalica opozicione stranke... sve su to stručnjaci sa Zapada lepo predvideli još pre nego što je Sloba preuzeo potpunu kontrolu nad zemljom. I naravno da nije bilo nikakvog govora o tome da takva država postane član NATO i EU. Niti je ona to želela, koliko god se Milutinović ili ne znam ko kleo da su nudili Amerima da nas prime ali ovi nisu hteli.
Da li je Momo, koji je inače tada radio kao predavač na Američkom Univerzitetu u Bugarskoj našao za shodno da to o Olbrajtovki malo pobliže objasni? Teorije zavere ti nisu padale na pamet?Ево, и некадашњи председник савезне владе, док је Милошевић био савезни председник је исто причао о томе
INTERVJU MOMIR BULATOVIĆ: Milošević tražio da nas prime u NATO da izbegnemo rat
https://www.ekspres.net/vesti/inter...c-trazio-da-nas-prime-u-nato-da-izbegnemo-rat
Da li je Momo, koji je inače tada radio kao predavač na Američkom Univerzitetu u Bugarskoj našao za shodno da to o Olbrajtovki malo pobliže objasni? Teorije zavere ti nisu padale na pamet?
Ulazak u NATO je korak broj jedan ka modernizaciji Srbije.NAIM LEO BEŠIRI
https://informer.rs/vesti/politika/...protesta-beogradu-izneo-novi-zahtev-opozicije
https://iea.rs/naim-leo-besiri/
Tokom profesionalnog angažovanja, u poslednjih dvanaest godina, sticao je radno iskustvo u državnom, privatnom i nevladinom sektoru kao i u međunarodnoj organizaciji. Pripremio je i sproveo više od dvadeset manjih i većih programa, uključujući više od stotinu domaćih i međunarodnih događaja, studijskih poseta i treninga za menadžere projekata, pripadnike akademske zajednice i policije u vezi sa evro-atlantskim integracijama, ljudskim i manjinskim pravima, javnim odgovornostima i demokratizacijom. Obrazovao se u Kragujevcu, Beogradu, Oslu i Brižu, a usavršavao u dvadesetak država širom sveta.
Stekao je zvanje diplomiranog politikologa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je završio i studije inovacija znanja na polju evropskih integracija 2012. godine. Na istom fakultetu, trenutno završava dva master programa: Međunarodna bezbednosti i Evropske studije. Godine 2008. usavršavao se na Letnjoj školi na Univerzitetu u Oslu gde je studirao međunarodne odnose i savremene probleme vlada i politika. Na istom univerzitetu završio je i seminar profesionalnog usavršavanja, a posebnom stipendijom pružena mu je prilika da se usavršava i u Nansen mirovnoj akademiji u Lilehameru. Usavršavao se i na Evropskom koledžu u Brižu, u Belgiji, na programu Evropske političke i administrativne studije.
Karijeru je započeo u Helsinškom odboru za ljudska prava u Srbiji na programu obrazovanja za ljudska prava 2005. godine. Tokom rada u Odboru bio je na stažu u Norveškom helsinškom odboru u Oslu. U 2010. bio je zaposlen u Misiji OEBS-a u Srbiji u Odeljenju za demokratizaciju na programu jednakih mogućnosti. U 2011. je postao koordinator programa u Centru za evro-atlantske studije gde je upravljao programima borbe protiv korupcije i analize kršenja ljudskih prava pripadnika oružanih snaga. Tokom 2012. bio je angažovan u Agenciji za borbu protiv korupcije na posmatranju sprovođenja izbora i izradi planova integriteta. Radio je i u privatom sektoru na polju marketinga.
Od 2014. član je Tima Evropa sa kojim je obišao 28 gradova u 50 misija i razgovarao sa 2276 mladih ljudi i državnih službenika o institucionalnom okviru EU, ljudskim pravima, priključivanju Srbije EU i o programima EU za mlade.
Dobitnik je brojnih stipendija uključujući stipendiju univerziteta u Oslu, Nansen mirovne akademije u Lilehameru, Fonda za otvoreno društvo, Evropskog koledža, Vlade Francuske i Vlade Gruzije. Autor je i urednik nekoliko brošura o EU. Već sedam godina predaje uvod u Evropsku uniju i NATO u Srbiji i regionu. Poslednjih šest godina angažovan je na poziciji izvršnog direktora u Institutu za evropske poslove.
Stručne oblasti: Upravljanje projektnim ciklusom, evro-atlantske integracije, institucionalni okvir Evropske unije, ljudska i manjinska prava, javne odgovornosti, borba protiv korupcije, učešće građana u procesima donošenja odluka i broba protiv ekstremizma.
Govori engleski, služi se francuskim i španskim jezikom.
Pročitah malopre da Vladimir razmešta rakelte sa nuk.bojevim glavama u Belorusiji.Sad bi ulazak u Nato značio možda i drastično veći nivo radijacije koji će ionako biti visok.Pa ne znam koliko je to pametno.Ja nisam za to da se zameramo Vladimiru.Ulazak u NATO je korak broj jedan ka modernizaciji Srbije.
Ovi sto su za kameno doba neka zive u zemunicama niko nece da ih dira. Obecavam.
Ulazak u NATO je korak broj jedan ka modernizaciji Srbije.
Ovi sto su za kameno doba neka zive u zemunicama niko nece da ih dira. Obecavam.
Imigraciona politika i revizija dodeljenih državljanstava migrantima od 1944 godine treba biti prioritet.Ipak mislim da je korak broj jedan da Srbija zabrani rijaliti, zatvori Mitrovica, zabrani pink, i napraviti dogovor sa Kosovom.
Ти си баш жељан украјинског блата.Ulazak u NATO je korak broj jedan ka modernizaciji Srbije.
Nemam ni ja iluzija o Zapadu ali ih nemam ni o Rusiji i Kini. Realno, Zapad je ekonomski i vojno jači, uslovi života su bolji, sistem je daleko bolje organizovan i tako će ostati i u narednim decenijama bez obzira na kineski ekonomski napredak. Da je drugačije, ti bi otišao u tu Kinu koju toliko forumski obožavaš, ali nije.Kratko: kao neko ko živi na Zapadu nemam baš nikakvih iluzija o tom istom Zapadu kao ti - jedina razlika je u količini novca. Inače, ovde vladaju isti takvi sitni lični interesi i mali ljudi kao i u Srbiji. Senator “služio narodu” 20, 30, 40 godina, pa posle od oca ostanulo sinu, onda cela porodica senatora, tj mlađa ćerka je još u Kongresu, a o muževima kćeri naslednica opozicija piše da nisu iza brave samo zato jer ih brani politička familija. Strateški i geopolitički, NATO nisu samo Amerika i Francuska pa da se nadaš da će na vlast tamo pre ili posle doći neko manje sklon da se oseća obaveznim da sledi Klintona, nego još i ceo niz država sa kojima imamo predistoriju malo mnogo dužu nego što taj NATO postoji. Interesi su jedina konstanta u međunarodnim odnosima, znaš.
E vidiš, u ovoj jednoj rečenici se vidi svo tvoje nerazumevanje problema u kojem se Srbija nalazi. Kao i ostali rusofili i sinofili koji taj problem gledaju samo iz ugla Kosova, ti ne vidiš da postoji još jedan ugao - Srbija uveliko zaostaje i tek će da zaostaje za ostalim evropskim zemljama. Zaostaje ekonomski, zaostaje institucionalno, zaostaje u pogledu saveznika koje ima, a sve zbog svog pogrešnog izbora da ne postane deo zapadnog sveta već da bude ruski trn u oku istom tom Zapadu, izbora napravljenog tako da odgovara jednom malom broju ljudi na vlasti, a ne čitavom srpskom narodu. I sve se to pravda rečenicom ''Oni su nas bombardovali i uzeli Kosovo''. A niko ne gleda šta je bilo pre rata na Kosovu, pre rata u Hrvatskoj, u Sloveniji, pre mitinga na Gazimestanu...Recimo još i da mi ne ide u glavu da neko ko mi je na Kosovu stovarao tepihe bombi iz B-52 baš zbog tog Kosova može da bude saveznik Srbije a da pre toga potpuno ne promeni svoj stav prema tom istom Kosovu.
Standardna rusofilska priča.NATO ≠ EU, pitaj Crnu Goru, Albaniju, i Makedoniju, a i nekako će se u nju ući kroz jedno dve-tri geološke epohe. Tako, da prođe još koji period glacijacije pa onda.
Ovde si već pobrljavio, ne bih da komentarišem.A tek da razjašnjavam ideološka potanja sa srpskim liberalom kome smeta što je šefica srpske vlade polu Hrvatica i lezbejka, i samo i jedino to, bez zamerki što nije našla za shodno da makar u šali pomene da možda za demokratiju pored skupštinske većine treba i neko demokratsko ponašanje, i možda da se koristi politički rečnik koji ne izaziva nove podele i tenzije.
I kakve veze imam sa Zlobodanom & Mirinim Markom? Takvi kao njih dvojica, plus preletači i pravi julovci (spoljnopolitickog proevropskog usmerenja) iz one DS & DOS su me i proterali iz Srbije.
Naročito dobro se vidi u Siriji, a i Libiji, Afganistan da i ne pominjemo.
Da je neko palio neku siptarsku ili goransku pekaru u Srbiji to nije nista u odnosu na genocid koji siptari na Kosovu sprovode nad Srbima a ovaj goranac podrzava siptarski terorizam.inace je goranac, pada vam u vodu teza da je albanac jer ste i onomad, iliterati, palili goranske pekare po bg.
Ne nema. Jedino ako si prosiptarski terorista, pa ti je njegovo pr´seravanje istina.Ima istine sto je rekao.
Dokazani srbomrzac koji je popljuvao genocid nad Srbima u Srpskim selima oko Srebrenice i slavi genocidne manijake koji su sprovodili genocid nad Srbima, sprovodioci genocida koji su uhvaceni bili su ubijeni kad se oslobadjala Srebrenica.Pusti ti Siriju i Afganistan, govorimo o domaćem terenu.
A evo i izjave našeg brata Goranca koji je nama naklonjen više nego Bošnjama i Šiptarima
''... genocid u Srebrenici je sudska činjenica donešena bez razumne sumnje na osnovi miliona stranica dokaznog materijala i stotine izjava svedoka.''
Pr´seravanje. Cinjenica je da zapad nikad nije bio prijateljski naklonjen Srbiji. Srbi su na svoju stetu stvorili Jugoslaviju, i da nisu je stvorili danas Hrvatska ne bih postojala, to je i hrvatski istoricar iskreno rekao. Srbi su pustili krvozedne srbomrzacke poturice da ostanu sa Srbima posle oslobadjanja turske okupacije i pored genocida sto su sprovodili nad Srbima tokom turske okupacije. Umesto zapad to da ceni, zapad je stao na stranu antisrpskih manijaka koji su unistili Jugoslaviju kao sto su Mesic, Tudjman, Izetbegovic, itd.Nemam ni ja iluzija o Zapadu ali ih nemam ni o Rusiji i Kini. Realno, Zapad je ekonomski i vojno jači, uslovi života su bolji, sistem je daleko bolje organizovan i tako će ostati i u narednim decenijama bez obzira na kineski ekonomski napredak. Da je drugačije, ti bi otišao u tu Kinu koju toliko forumski obožavaš, ali nije.
Što se tiče ovog drugog dela, pa Srbiju je u neprijateljstvo sa tim drugim nizom država upravo uvela ova pašićevska banda.
E vidiš, u ovoj jednoj rečenici se vidi svo tvoje nerazumevanje problema u kojem se Srbija nalazi. Kao i ostali rusofili i sinofili koji taj problem gledaju samo iz ugla Kosova, ti ne vidiš da postoji još jedan ugao - Srbija uveliko zaostaje i tek će da zaostaje za ostalim evropskim zemljama. Zaostaje ekonomski, zaostaje institucionalno, zaostaje u pogledu saveznika koje ima, a sve zbog svog pogrešnog izbora da ne postane deo zapadnog sveta već da bude ruski trn u oku istom tom Zapadu, izbora napravljenog tako da odgovara jednom malom broju ljudi na vlasti, a ne čitavom srpskom narodu. I sve se to pravda rečenicom ''Oni su nas bombardovali i uzeli Kosovo''. A niko ne gleda šta je bilo pre rata na Kosovu, pre rata u Hrvatskoj, u Sloveniji, pre mitinga na Gazimestanu...
Sukob između Zapada i Rusije je stariji od sukoba Srbije sa Zapadom. U tom sukobu Srbija je jednostavno izabrala gubitničku stranu i zbog toga je stradala. I i dalje strada.
Standardna rusofilska priča.
Ovde si već pobrljavio, ne bih da komentarišem.