Jedan chovek mnogo kombinacija...

HELENA33

Buduća legenda
Poruka
27.231
Da li ste vishe zena ili mushkarac? Senzibilni ili preduzimljivi? Zodijachka trijada lichnosti otkriva da li u vashem nesvesnom dominira mushki ili zenski polaritet.
Osnovna uporishta lichnosti su Sunce. Mesec i ascedent.
Sunce, znak rodjenja, predstavlja traganje za sopstvenim duhovnim identitetom.
Mesec ukazuje na nachin na koji se upotpunjujemo u objektivnim zivotnim uslovima, a ascedent na predstavu koju imamo o sebi.
 
sunce, mesec i asc. ukazuju na osnovne karakteristike lichnosti. ako se sva tri elementa zodijaka (ili bar dva) nalaze u zenskim znacima, preovladjuje intuicija. ako se nalaze u mushkim znacima, naglashena je borbenost. poznata je podela zod. znakova na grupu mushkog: ovan, blizanci, lav, vaga, strelac, vodolija, i zenskog polariteta, ili bik, rak, devica, shkorpija, jarac i ribe.
 
postoje chetiri kombinacije: trijada sastavljena iskljuchivo od zenskih znakova, trijada od jednog zenskog i dva mushka znaka, zatim od jednog mushkog i dva zenska znaka i trijada iskljuchivo od mushkih znakova.
sad cu vam josh napisati i pojedinachna pojashnjenja za svaku od ovih kombinacija i od mene dosta za vecheras... ubih se prepisivajuci...:lol::p
 
TRI ZENSKA ZNAKA
kod zene - unutrashnja snaga
naglasak na zenskom principu moze da se realizuje kao njegov trijumf ili njegova tiranija. u prvom sluchaju zena se oslanja na svoju unutrashnju snagu koja je mnogo drugachija od mushke, jer nije direktna, ochigledna i dostize ciljeve posrednim nachinima. zena je sigurna luka u koju se sklanjaju njoj drage osobe. ova kombinacija moze da navodi zenu da se ne oslanja toliko na sebe koliko na mushkarca i da upotrebljava svoj sharm da bi od njega dobila ono shto bi mogla ili trebala sama da chini. pored sharma, moze da se sluzi svojom krhkoshcu i osecanjima u svrhu ucene. bilo da se ponasha kao kraljica ili pepeljuga, ovakva, naizgled popustljiva zena, zrachi misterijom shto mushkarcu oduzima dah, drzi ga u strahu da ce je izgubiti i chini ga ljubomornim chak i na njene misli u koje bi zeleo da prodre.
 
kod mushkarca - receptivnost
naglashen zenski princip daje mushkarcu dozivljaj bogatog unutrashnjeg sveta i istovremeno zaljenje zbog nemogucnosti njegovog punog izrazavanja. predstavlja se da je distanciran, hladan i ravnodushan, jer chesto nailazi na nerazumevanje svojih poleta i strahova iz svojih predosecanja. postuje zenu, smatra je najtrajnijim i osnovnim blagom zivota, ali se od nje brani postepenim izrazavanjem ljubavi i laganim sticanjem poverenja. uvek se shtiti i spreman je da se povuche na svaku povredu. pomalo je rasejan kada je rech o vaznim stvarima, ali se precizno stara o detaljima i ne oseca se neprijatno u tzv. "zenskim" aktivnostima. stvara svoj zivot u komforu, u lepoti i u dobrim odnosima sa drugim ljudima.
 
JEDAN ZENSKI I DVA MUSHKA ZNAKA
kod zene - jasnoca
ovakvoj zeni mnogo znache preduzimljivost, sloboda i takmichenje. zato joj je neophodna doslednost i spremnost da se zrtvuje. nije sklona oportunizmu. sputava je svest o sopstvenoj emotivnoj povredljivosti. blaga ozlojedjenost u odnosu na mushkarce navodi je da intelektualno provocira, prosudjuje, zigoshe, zbog chega je mushkarci optuzuju da je "teshkog karaktera". njen nemir, nastao u sopstvenom unutrashnjem svetu koji povremeno zapostavlja, dovodi do razbacivanja energije. ovakva iskustva su neophodna da bi upoznala sebe i konachno se oslonila na svoju intuiciju koja nije nishta manje vredna od snage njene logike.
ta sam...:D
 
kod mushkarca - objektivnost
ovakav mushkarac je u potpunom skladu sa mushkim principom i ne mora neprekidno da se afirmishe u odnosu na zene. poseduje dovoljno objektivnosti i unutrashnjeg mira, da moze da bude introspektivan. i sam, kao i zena, zna da bude nepovezan i nedosledan. toga se ne plashi. ne umiljava se zeni preteranom galantnoshcu i obasipanjem poklonima. procenjuje zenu na osnovu njenog ponashanja u raznim situacijama. takav stav nije odbojan zenama, vec je chesto podsticaj da budu josh bolje. u pv. zivotu je prilichan komformista, jer iako ne odbija da saradjuje, ne voli da obavlja "zenske poslove". u kontaktu sa ljudima je veoma otvoren, prihvata zene na upravljachkim mestima, ali izuzetno kritikuje prodorne zene koje ne zasluzuju polozaj koji su dostigle.
 
JEDAN MUSHKI I DVA ZENSKA ZNAKA
kod zena - harmonija
dominacija zenskog principa koji odgovara njenom polu, omogucava ovakvoj zeni sklad duha i srca, razuma i instinkta. medju njenim prijateljima i neprijateljima su osobe oba pola. strategija za postizanje uspeha je pomirljiva i bez isticanja. iako nije sklona revolucijama, snazno se zalaze za promenu obichaja i odnosa medju polovima. svoje zenske moci upotrebljava ne da bi dobila ono shto zeli, vec da bi se otarasila onog shto ne voli. ne svidjaju joj se slabi mushkarci i laktaroshi. uspeshnost u samostalnom staranju o sebi, nailazi na odobravanje kod ljudi.
 
kod mushkaraca - senzibilnost
naglashen z. princip u psihi mushkarca chini raznovrstan i zahtevan unutrashnji zivot. obraca paznju na osecanja koja nastaju u kontaktu sa zenom, prema kojoj ne moze da bude distanciran i nezainteresovan. moze da oseva strah od zene i da se pred njom ustruchava. veoma je zahtevan i ponekad egocentrichan. stvara svoj zivot sa smislom za praktichno, koristeci dobre prilike. ima mnogo prijatelja jer chini usluge, a mnogo neprijatelja jer ne priznaje svoje greshke. njegova snaga proistiche iz svesti da zivot nije samo zadovoljstvo i prihvata sa istim uchestvovanjem i dobro i loshe.
 
TRI MUSHKA ZNAKA
kod zene - takmicharstvo
naglashenost m. principa kod ovakvih zena chini stranim sve stereotipne zenske uloge. suochava se sa zivotom hrabro, borbeno i preduzimljivo. ne trazi svoju srecu u mocima zenstvenosti, iako zna da ih upotrebi da bi privukla paznju na svoje intelektualne kvalitete. mushkarac koji je siguran u sebe ceni njenu iskrenost i humor. slab mushkarac joj se divi, ali joj se moze i protiviti. to je zena koja najvishe sanja o princu na belom konju, ne da bi dobila zashtitu, vec jer uspeva da voli samo mushkarca koji je izuzetan, bez mane i straha. stoga je njen unutrashnji zivot, barem tokom mladosti, tezi od njenih poslovnih i odnosa sa prijateljima.
 
kod mushkarca - zestina
ovakav mushkarac je impulsivan, zestok, otvoren ka spoljashnjem svetu, ali zatvoren ka svom unutrashnjem zivotu. osecanja mu nisu bliska, zigoshe ga nedoslednost i osecajni nemir kao izraz nezrelosti i "chudnost" zene. u sushtini njim vladaju osecanja, ali samo u blizini zene moze da postane svestan njihovog postojanja. idealizuje zenu i dobija da razume njene neprijatne osobine. njegov bes moze da ukroti nezan dodir ili suza. snaga mu proistiche iz nepostojanja sumnje u sebe, a njegova slabost se zasniva na idealizovanju.
 
Ja sam dva ženska i jedan muški. Mada bih za sebe rekla da sam više borbena nego intuitivna, ali mi jarčevi ionako imamo iskrivljenu sliku o sebi ;)
Ako nije glupo da pitam, na osnovu čega je izvršena ta podela na muške i ženske znake? Odnosno, vidim da se u ženske znake ubrajaju vodeni i zemljani, a u muške vazdušni i vatreni. Ali zbog čega je to baš tako? Voda i zemlja daju život, zato su ženskog polariteta, a vazduh i vatra održavaju život pa su zato muškog? Ili baš lupam? Ili postoji neko drugo objašnjenje?
 
Ja sam dva ženska i jedan muški. Mada bih za sebe rekla da sam više borbena nego intuitivna, ali mi jarčevi ionako imamo iskrivljenu sliku o sebi ;)
Ako nije glupo da pitam, na osnovu čega je izvršena ta podela na muške i ženske znake? Odnosno, vidim da se u ženske znake ubrajaju vodeni i zemljani, a u muške vazdušni i vatreni. Ali zbog čega je to baš tako? Voda i zemlja daju život, zato su ženskog polariteta, a vazduh i vatra održavaju život pa su zato muškog? Ili baš lupam? Ili postoji neko drugo objašnjenje?

ne znam mila... na to pitanje ce morati da ti odgovori neko od ovih koji se bolje razumeju u astrologiju... da je postojalo pojashnjenje te podele i njega bih prepisala...:D
 
Ih, Blizanac je to. :lol:
Napiši samo koji časopis i ko je pisao (ili samo ko je pisao), ako ti je pri ruci sad. Obično kad se kucaju ili kopiraju neki tekstovi treba da stoji čiji je, eto da znate za ubuduće. ;)

Ovo je inače dosta zanimljivo i korisno za početnike (tj za njih naročito), od ovakvih podela bi trebalo krenuti s učenjem.
 

Back
Top