Василиј Зајцев
Elita
- Poruka
- 18.999
Prošlonedeljni teroristički napad na francuski satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" pokrenuo je globalnu podršku i podizanje svesti o zločinima ekstremista, kroz jednostavnu ali snažnu poruku - "Ja sam Šarli." Ipak, ono što je zabrinjavajuće jeste da nezapamćen masakr pripadnika Boko Harama, koji su hladnokrvno pogubili 2.000 ljudi u Nigeriji, nije dobio ni deseti deo odjeka u javnosti poput napada u Parizu.
Na Tviteru je pokrenuta parola "Ja sam Nigerija" (#IamNigeria) koja je prosto eksplodirala kao reakcija na "zanemarivanje ovog zločina od strane svetske javnosti", naročito u odnosu na napad u Parizu.
Da li je stvarno 15 Francuza vrednije od 2000 Nigerijaca? Zapadu očigledno jeste. Sad, pitanje je, zašto?
Na Tviteru je pokrenuta parola "Ja sam Nigerija" (#IamNigeria) koja je prosto eksplodirala kao reakcija na "zanemarivanje ovog zločina od strane svetske javnosti", naročito u odnosu na napad u Parizu.
Da li je stvarno 15 Francuza vrednije od 2000 Nigerijaca? Zapadu očigledno jeste. Sad, pitanje je, zašto?