bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
Razne molitve za ozdravljenje i slicno ili tek samoubjrdivanje ? Gdje je istina ako kod nekih radi a kod drugih ne ?
Placebo efekat. Ozdravljanje objektivno ne postoji, samo subjektivni osecaj. To isto postoji i kod pacijenata koji npr odredjeno vreme pre umiranja misle da su izleceni i da se super osecaju a onda - umru.
Sve je to mozdana biohemija i psihologija. Tako se osecaju i narkomani poletno, mocno, srecno, svet je odmah instant lepsi, a onda crkne od predoziranja, ili pak ako ne crkne sutradan je sve odvratno, grozno i tesko.
Molitve rade koliko i homeopatija - 0% ako izuzmemo placebo efekat koji te kratkotrajno utesi ali kada ti nije nista, kada ti je tesko i imas neku bolest - nema tu pomoci, jer pomoc trazis od "nista" i od necega sto ne postoji i ne leci i koga nema.
Ako se izlecenje zaista objektivno dogodi - dogodilo se jer je sam organizam pobedio jer tu postoje samo 2 stvari - Ili organizam pobedi i covek je ozdravio ili organizam poklekne i covek umre.
Eto tako i ja a i svi mi - sam bio milion puta bolestan od svacega, cak zavrsavao i u bolnici od jednom i uvek je ista stvar - ili umires ili prezivis. Ako umres umro si, kratko i jasno. Ako prezivis e onda posto si bice koje izucava nauka psihologija i jos mnoge srodne - onda ima mnogo mogucnosti samoobmanjivanja.
Sta god da si radio u tom trenutku neposredno pre ozdravljenja - to nesto mozes pripisati svom ozdravljenju a ne npr lekarima, lekovima, svom genetski jakom imunitetu, antitelima na te bakterije viruse itd.
Tako da, ako cemo biti logicki nedosledni kao vernici imamo puno pravo reci - "Aha, ja sam dosta koristio Samsung S4 u bolnici dok sam bio bolestan i nisu mogli da mi pomognu, ni 1 doktor a onda posle 2 nedelje od kako su mi moji doneli Samsung S4, ja sam po ceo dan buljio u njega, jer sta drugo raditi u bolnici a da se ne smoris.
ZAKLJUCUJEM - SAMSUNG S4 ima vanserijska magicna i cudotvorna dejstva, ja sad to ne znam da objasnim kako me je izlecilo ali "ZNAM" da jeste to (jer sam to odabrao da bude varijabla Cherry pickingom) jer je "dokaz" (sa " " ) evo - ziv sam i zdrav sada. E tako to rade vernici. Ubacite bilo koji primer vas da bude glavna varijabla npr - Jeli ste babinu tursiju pa ste slucajno posle toga ozdravili, odmah je tursija = leci zapaljenje pluca (ili od bilo cega drugog da ste bolovali).
Ljudi, pa OKP poremecaj tako nastaje i ucvrsti se u ponasanje pojedinca - covek zbog poremecaja anxioznosti izdobije opsednute misli koje posle pretocava u kompulsivne totalno besmislene radnje, ali kada odradi te radnje "njemu je bolje" odn smanji stopu anxioznosti, a ako je zadrt i ne zeli da ih radi - sleduje kazna kao kod Pavlovljevog psa - njemu je sve gore i gore i anxioznost jaca i na kraju dozivi depersonalizaciju i derealizaciju kada ga obori anxioznost.
A sto se tice famoznih "dokaza" kako bi rekli vernici (zato idu " " ) ozdravljenja vernika ala "ma veruj mi majke mi tvoje, bilo mi ovo i ja ti odem tamo i sad mi super", samo cu reci -
Jerusalem syndrome is a group of mental phenomena involving the presence of either religiously themed obsessive ideas, delusions or other psychosis-like experiences that are triggered by a visit to the city of Jerusalem. It is not endemic to one single religion or denomination but has affected Jews, Christians and Muslims of many different backgrounds.
The best known, although not the most prevalent, manifestation of Jerusalem syndrome is the phenomenon whereby a person who seems previously balanced and devoid of any signs of psychopathology becomes psychotic after arriving in Jerusalem. The psychosis is characterised by an intense religious theme and typically resolves to full recovery after a few weeks or after being removed from the area.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_syndrome
Poslednja izmena: