Je li TORA kod /niz stringova koji ima skriveno značenje?

RIA77

Poznat
Poruka
8.655
Ako cemo tako sve je izmisljeno. Stvar verovanja.
Не разумеш, не може неко да дође касније и да гази по оном раније и да тврди да има изворно учење. Гностици су сматрали да постоје они који се унапред неће спасити.
Поцепали су се на више фракција.
Не може то бити изворно учење.
 

DedaStojan

Iskusan
Banovan
Poruka
5.049
Sutra 153 ribe ako bude dobro more
 

Prilozi

  • images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    8,1 KB · Pregleda: 1

DedaStojan

Iskusan
Banovan
Poruka
5.049
Shimon Kefa je otišao gore i izvukao mrežu na kopno, punu velikih riba, 153 iako ih je bilo toliko, mreža se nije poderala.”
Ivan 21,10-11


Vjernici su kroz stoljeća bili zbunjeni značenjem 153 ribe.

"Ako evanđelist ima na umu neku simboliku povezanu s brojem 153, dobro ju je sakrio." Predložene su različite teorije kako bi se objasnilo simboličko značenje ovog odlomka, a većina tumačenja je neuspješna jer suvremeni čitatelji ne čitaju Evanđelje po Ivanu kao drevni židovski mistični komentar.

Pojedinci koji nisu upoznati sa židovskim načelima razumijevanja Tore komentirat će da je njezino tumačenje relativno - prema čitateljevom nahođenju i podložno njegovim ili njezinim kulturnim i jezičnim predrasudama. Zapadni svijet prvenstveno je ograničen na dvije razine hermeneutike: egzegezu i eisegezu.

Drugim riječima, biblijska analiza je u biti ograničena na doslovnu i alegorijsku razinu. Često se odlomci koji bi se trebali tumačiti kao doslovni zamjenjuju alegorijskim značenjima kako bi odgovarali određenoj teološkoj svrsi, i obrnuto.

Drevni židovski pristup razumijevanju Biblije daleko je sofisticiraniji. Prvo moramo priznati da Biblija nije napisana na engleskom jeziku kralja Jamesa, niti u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne samo da moramo putovati tisućama godina u prošlost, već i tisućama milja oko svijeta do zemlje Izrael. Osim vremenskih i prostornih barijera, moramo također skinuti slojeve engleskog i grčkog i vratiti se Lashon HaKodeshu, svetom jeziku, hebrejskom jeziku. Moramo vidjeti Bibliju židovskim očima.
 

DedaStojan

Iskusan
Banovan
Poruka
5.049
Prema mudrim rabinima, sveto pismo ima sedamdeset lica, ili aspekata, poput onog dijamanta. Kada svjetlost uđe u dijamant, reflektira se i lomi kroz njegovu matricu atoma ugljika, otkrivajući niz blistavih boja. Međutim, ako dijamant nije pravilno izrezan, lom svjetlosti je znatno smanjen. U okviru Tore postoje granice, načela i smjernice kojih se naša tumačenja moraju pridržavati. Prema starožidovskim načelima tumačenja, Sveto pismo ima četiri razine, što je nazvano akronimom Pardes što bi se moglo prevesti kao Raj no ne na nivou fizike.
 
Poslednja izmena:

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.388
Moje mišljenje je da jest Tora jedan vrlo kompleksni šifrovani tekst zato su stari Hebreji svakom slovu pridodali brojčanu vrijednost i čitajući Toru razumijevali određene suštinske sheme.

Evo jedan primjer iz TORE string koji sam ja osobno pronašao je li to koincidencija ili ima neko značenje?

Potencial Tetgramatona(ime) i Eve jednako Israel

TETGRAMATON ((Hei(5)Vav(6)Hei(5)Yud(10)=26=1+2+3+4+5+6+7....+25+26=351

PLUS

EVAH((Hei(5)Vav(6)Chet(8))=19=1+2+3+4+5.....+18+19=190
_________________________________________________
ISRAEL ((Lamed(30)Aleph(1)Rosh(200)Shin(300)Yud(10))= 541

351(name Tetgramaton)+ Eve(190)=541(Israel)Ako uzmemo Tetgramaton u stanju neispoljenosti i Evu dobijemo Adam.
TETGRAMATON ((Hei(5)Vav(6)Hei(5)Yud(10))=26

PLUS

EVAH ((Hei(5)Vav(6)Chet(8))=19
________________________
ADAM ((Mem(40)Dalet(4)Aleph(1))=45


PS Tetgramaton je ono što na zapadu kršćani deklariraju Jahve/Jave ili neki izgovaraju Jahuah/ Jehovah itd
Znacenje brojeva u bibliji.
 

DedaStojan

Iskusan
Banovan
Poruka
5.049
Jevreji sto su pisali znaju i desifrirati.
To znanje su prenosili pokoljenima.
Gemetrija je jedna samo od alatki za desifriranje na nivou SOD.
Imaju jos tehnika koje koriste no nekom drugom prilikom o tome jer ljude to ni ne zanima.Oni vise vole uzeti tudje u ovom slucaju Jevrejsko za svoje pa tumaciti po svom mentalitetu i svojim predrasudama.
To kao da Japanac krene tumaciti i svojatati Pravoslavlje iz Japanskog deafulta.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.