Je li TORA kod /niz stringova koji ima skriveno značenje?

Mahasivarati

Obećava
Banovan
Poruka
52
Evo ti skriveno znacenje;

Astana: The Illuminati Capital of Kazakhstan
Satana

Dark-Tourism-Illuminati-Capital-Astana-Kazakhstan-Astana-Layout2.jpg

Onda i zgrada Genexa na Novom beogradu predstavlja stubove a suncev toranj je onaj sa aerodroma.

22%20%20genex%20(6).jpg
452550_novi-toranj-na-bgd-aerodromu--animacija_iff.jpg
 

Nomis

Primećen član
Banovan
Poruka
583
lunarni kalendar slucajno ukodiran preko dva tetgramatona.
Idemo od podnozija k vrhu ili s YHVH ubacujemo u tetrakis prvi a drugi AHYH.

Yud 10
Yud hei 15
Yud hei vav 21
Yud hei vav hei 26
-----------------------------
= 72

Idemo na vrh drugi tetrakis isti sistem po 4

Alef 1
Alef hei 6
Alef hei yud 16
Alef hei yud hei 21
------------------------------
= 44

Razlika od faze dna i vrha je :

72 - 44 = 28

28 dana lunarni ciklus


Jos jedan slucajan primjer da se radi o gabaritima lunara.

Asherah boginja koja podize i spusta vode ili kraljica nebeska mjesec.

Hei(5)Rosh(20)Shin(21)Alef(1) = 47

Iz Asherah se izvode dva tetgramatona. EHYH i YHVH

Citaj s desna na lijevo.

Hei(5)Vav(6)Hei(5)Yud(10) = 26

Hei(5)Yud(10)Hei(5)Alef(1) = 21


47= 26 + 21
 

Nomis

Primećen član
Banovan
Poruka
583
Moje mišljenje je da jest Tora jedan vrlo kompleksni šifrovani tekst zato su stari Hebreji svakom slovu pridodali brojčanu vrijednost i čitajući Toru razumijevali određene suštinske sheme.

Evo jedan primjer iz TORE string koji sam ja osobno pronašao je li to koincidencija ili ima neko značenje?

Potencial Tetgramatona(ime) i Eve jednako Israel

TETGRAMATON ((Hei(5)Vav(6)Hei(5)Yud(10)=26=1+2+3+4+5+6+7....+25+26=351

PLUS

EVAH((Hei(5)Vav(6)Chet(8))=19=1+2+3+4+5.....+18+19=190
_________________________________________________
ISRAEL ((Lamed(30)Aleph(1)Rosh(200)Shin(300)Yud(10))= 541

351(name Tetgramaton)+ Eve(190)=541(Israel)Ako uzmemo Tetgramaton u stanju neispoljenosti i Evu dobijemo Adam.
TETGRAMATON ((Hei(5)Vav(6)Hei(5)Yud(10))=26

PLUS

EVAH ((Hei(5)Vav(6)Chet(8))=19
________________________
ADAM ((Mem(40)Dalet(4)Aleph(1))=45


PS Tetgramaton je ono što na zapadu kršćani deklariraju Jahve/Jave ili neki izgovaraju Jahuah/ Jehovah itd
israel.png
 

Nomis

Primećen član
Banovan
Poruka
583
Ako je tako onda u slucaju stringova dolazimo do Demijurga. Njega imamo i bez toga, ali dobro, ako je nekom zanimljivo moze da proucava, u najmanju ruku razvijaju se vijuge i trenira mozdana masa, lakse se probija ideja.

Demiurg kodira informaciju koja dolazi od boga jer u ovaj svjet božji način ispoljavanja nije moguć.

Da bi razumio boga trebaš dekodirati Demiurgov jezik ispoljavanja a Hebrejski je najbolji za takvu vrstu kodiranja.
Zato su Hebreji razvili mnoge metode gematrije i atbasha chipera i još mnogo toga.
 
Poruka
8.368
ELOHIM nema svijest to su sile prirode.Tako da puses na hladno jer si nestabilan nasjeo si na mene kao parazit jer ne razumijes o cem uopce ja ovde pisem pa projiciras svoju slabost.Rekao sam ti spusti gard otvori se, moze se lijepo diskutirati nema potrebe da grijesis dusu vrijedjanjem jer ja nisam uopce religiozan tako da nisam konkurencija sektama niti religijama a da hocu mogao bi biti jer znam kako se manipulira masama preko textova.A ako ne zelis konkretno razgovarati mani se zatrolavanja moje teme.

Ma pusti RAVNOZEMLJAŠE, boje se da ne ostanu bez posla i datih im privilegija.

Mislim, oni su ZADUŽENI ZA TUMAČENJE BIBLIJE i ne dozvoljavaju nikom da ih u tome ometa.

A to TUMAČENJE im je jako dobro plaćen posao, gledano na to KAKVE AUTOMOBILE DANAS VOZE i u KAKVOM LUKSUZU ŽIVE.

Zbog toga te doživljavaju kao OPASNOST.
 

Nomis

Primećen član
Banovan
Poruka
583
edne noći Rabin Hija i Rabin Jose sreli su se kod Tirske kule,srećni što se nađoše u društvu.
Rabin Jose reče: „Kako je dobro gledati u lice Božanskom Prisustvu! Sve vreme dok sam putovao dosađivao mije neki starac koji je jahao na magarcu. Postavljao mije raznorazna glupa pitanja kao na primer - koja zmija leti u vazduhu sa mravom među zubima? Šta započinje jedinstvom, a završava razdvajanjem? Koji orao ima svoje gnezdo na drvetu koje ne postoji, dok su njegove mladunče otela stvorenja koja nisu stvorena, na mestu koje nije? Šta su oni koji silaze kada uzlaze, a penju se kada silaze? Ko je prekrasna devica koja nema očiju? I telo skriveno, a ipak otkriveno - skriveno po danu, otkriveno po jutru? I koja je okićena ukrasima koji nisu? Na ovaj način.mi je tokom čitavog putovanja dodija-vao. No, sad napokdn uživam u miru i tišini, i možemo da se prepustimo raspravama o Tori umesto da gubimo vreme u glupim razgovorima."
„Da li uopšte poznaješ tog starca?", upita rabin Hija.
Rabin Jose odvrati: „Znam samo da u njemu nema ništa; da ima on bi prozborio koju reč o Svetom Pismu, i mi jedno-stavno ne bismo gubili vreme na putu."
Rabin Hija je tad upitao: „Da li je starac negde u blizi¬ni? Jer, ponekad može da se desi da naizgled prazna posuda sadrži poneko zrnce zlata."
Rabin Jose odgovori: „Da, tu je, upravo sprema hranu za magarca."
Pozvaše starca i on im se pridruži. Čim se približi starac reče: „Sada su se dva pretvorila u tri, a tri u jedno!" Rabin Jose reče: „Rekoh li ti da on uvek govori besmislice?" Starac sede i poče da govori: „Gospodo, tek nedavno sam počeo da jašem magarca. Imam mladog sina koji pohađa
školu, i voleo bih da ga podučim Tori; zbog toga, kad god me put nanese na nekog učenjaka, ja ga sledim u nadi da ću naučiti nešto novo u vezi Tore; ali, danas nisam naučio ništa novo."
Rabin Jose reče: „Od svih stvari koje sam čuo da pričaš jedna me je naročito zapanjila, ukazujući na iznenađujuću količinu gluposti kod čoveka tvojih godina, sem ako nisi znao šta pričaš."
„Na šta misliš?", upita starac.
„Ono što si rekao u vezi prekrasne device i gnezda...", odvrati rabin Jose.
Na toj tački njihovog razgovora (o paradoksima), starac je zaćutao, da bi iznenada dvojica rabina klekla pred njega i grcajući rekla: „Da smo dospeli na ovaj svet samo da bismo slušali reči koje dolaze iz tvojih usta, bilo bi nam dovoljno."

On reče: „Drugari, ono što sam vam dosad rekao nije bila samo prazna priča, tek da bih pokrenuo razgovor sa vama, jer
teško da bi starac poput mene zastao na jednoj priči, čineći zvuk poput jednog novčića u ćupu. Koliko je samo ljudi koji borave u pometnji, ne uspevajući da prepoznaju stazu istine koja prebiva u Tori, a Tora ih, s ljubavlju, zove dan za danom sebi. Ali avaj, oni ne čine ništa više od toga nego da okrenu glavu. Upravo kao što rekoh - Tora ispusti poneku reč, i pojavi se iz svojih korica uvek tako malo, da bi se odmah potom povukla u skrivenost. Ali ona to čini samo za one koji je razumeju i slede njena uputstva.

Ona se može uporediti sa prekrasnom devicom dostojanstvena držanja, koja je usamljena u skrovitoj sobi jedne palate, a ima ljubavnika za čije postojanje jedino ona zna. Opijen ljubavlju prema njoj, on neprekidno prolazi pokraj njene kapije upirući pogled u svim pravcima ne bi li je pronašao. Ona je svesna da on može tako zauvek da obleće oko njene palate, i šta preduzima? Odškrine jedna vratanca njene tajne odaje, na trenutak otkriva lice svom ljubavniku, a potom ih brzo zatvara. Jedino on i niko drugi nije kadar da je primeti. A on je svestan da mu se u tome trenu ona razotkrila zato što ga ljubi, pa njegovo srce i duša, i sve u njemu bivaju još više opčinjeni njome.
Tako je i sa Torom, koja razotkriva svoje najunutarnjije tajne jedino onima koji je vole. Ona zna, da onaj koji obožava mudrost, lebdi nadomak njenog boravišta danima. Šta ona preduzima? Izviri za tren iz svoje palate da bi mu pokazala lice, šaljući mu tako ljubavne znake, a potom se brže-bolje vraća na svoje skrovito mesto. Jedino on shvata njenu poruku, i privučen je njome svim svojim srcem i dušom, odnosno čitavim bićem. Na taj način se Tora, u magnovenju, razgolićuje u ljubavi prema svojim ljubavnicima, kako bi se njihova ljubav uvek iznova obnavljala. Tako, vidimo da je to put Tore.
Na početku, kada se po prvi put razotkriva nekom čoveku, ona mu pokazuje neko znamenje. Ukoliko on shvati, dobro je, ali ako mu to ne pođe za rukom, tada ga ona proglašava „ludom", govoreći svojim glasnicima: Idite i recite toj ludi da dođe kod
mene i obrati mi se - kao što je napisano: 'Ko je lud neka se vrati ovamo" (Priče Solomunove 9:4). A kada stigne, ona počinje da priča s njim, najpre iza vela koji zaklanja njene reči, kako bi se prilagodile njegovom nivou razumevanja, i kako bi on mogao postepeno da napreduje. Ovo je poznato kao deraša* Zatim mu ona priča iza jednog prozračnog finog vela, govoreći mu u zagonetkama i alegorijama - koje su nazvane hagade.
Kada je, napokon, on postao sa njom blizak, ona stane razotkrivena oči u oči sa njim, razgovarajući sa njim u vezi svih njenih tajnih misterija, i svih skrivenih puteva koji su bili skriveni u njenom srcu od davnina. Tada je takav čovek istinski adept u Tori, „majstor hrama", jer mu je ona razotkrila sve njene misterije, ne skrivajući od njega ništa. Ona mu kaže: Vidiš li znak, nagoveštaj, koji sam ti dala na početku, koliko tajni on sadrži? On tada shvata da se nijedna stvar ne može pridodati recima Tore, niti se od nje oduzeti, nijedan znak, ni slovo.
 

jerohinac

Legenda
Poruka
50.074
edne noći Rabin Hija i Rabin Jose sreli su se kod Tirske kule,srećni što se nađoše u društvu.
Rabin Jose reče: „Kako je dobro gledati u lice Božanskom Prisustvu! Sve vreme dok sam putovao dosađivao mije neki starac koji je jahao na magarcu. Postavljao mije raznorazna glupa pitanja kao na primer - koja zmija leti u vazduhu sa mravom među zubima? Šta započinje jedinstvom, a završava razdvajanjem? Koji orao ima svoje gnezdo na drvetu koje ne postoji, dok su njegove mladunče otela stvorenja koja nisu stvorena, na mestu koje nije? Šta su oni koji silaze kada uzlaze, a penju se kada silaze? Ko je prekrasna devica koja nema očiju? I telo skriveno, a ipak otkriveno - skriveno po danu, otkriveno po jutru? I koja je okićena ukrasima koji nisu? Na ovaj način.mi je tokom čitavog putovanja dodija-vao. No, sad napokdn uživam u miru i tišini, i možemo da se prepustimo raspravama o Tori umesto da gubimo vreme u glupim razgovorima."
„Da li uopšte poznaješ tog starca?", upita rabin Hija.
Rabin Jose odvrati: „Znam samo da u njemu nema ništa; da ima on bi prozborio koju reč o Svetom Pismu, i mi jedno-stavno ne bismo gubili vreme na putu."
Rabin Hija je tad upitao: „Da li je starac negde u blizi¬ni? Jer, ponekad može da se desi da naizgled prazna posuda sadrži poneko zrnce zlata."
Rabin Jose odgovori: „Da, tu je, upravo sprema hranu za magarca."
Pozvaše starca i on im se pridruži. Čim se približi starac reče: „Sada su se dva pretvorila u tri, a tri u jedno!" Rabin Jose reče: „Rekoh li ti da on uvek govori besmislice?" Starac sede i poče da govori: „Gospodo, tek nedavno sam počeo da jašem magarca. Imam mladog sina koji pohađa
školu, i voleo bih da ga podučim Tori; zbog toga, kad god me put nanese na nekog učenjaka, ja ga sledim u nadi da ću naučiti nešto novo u vezi Tore; ali, danas nisam naučio ništa novo."
Rabin Jose reče: „Od svih stvari koje sam čuo da pričaš jedna me je naročito zapanjila, ukazujući na iznenađujuću količinu gluposti kod čoveka tvojih godina, sem ako nisi znao šta pričaš."
„Na šta misliš?", upita starac.
„Ono što si rekao u vezi prekrasne device i gnezda...", odvrati rabin Jose.
Na toj tački njihovog razgovora (o paradoksima), starac je zaćutao, da bi iznenada dvojica rabina klekla pred njega i grcajući rekla: „Da smo dospeli na ovaj svet samo da bismo slušali reči koje dolaze iz tvojih usta, bilo bi nam dovoljno."

On reče: „Drugari, ono što sam vam dosad rekao nije bila samo prazna priča, tek da bih pokrenuo razgovor sa vama, jer
teško da bi starac poput mene zastao na jednoj priči, čineći zvuk poput jednog novčića u ćupu. Koliko je samo ljudi koji borave u pometnji, ne uspevajući da prepoznaju stazu istine koja prebiva u Tori, a Tora ih, s ljubavlju, zove dan za danom sebi. Ali avaj, oni ne čine ništa više od toga nego da okrenu glavu. Upravo kao što rekoh - Tora ispusti poneku reč, i pojavi se iz svojih korica uvek tako malo, da bi se odmah potom povukla u skrivenost. Ali ona to čini samo za one koji je razumeju i slede njena uputstva.

Ona se može uporediti sa prekrasnom devicom dostojanstvena držanja, koja je usamljena u skrovitoj sobi jedne palate, a ima ljubavnika za čije postojanje jedino ona zna. Opijen ljubavlju prema njoj, on neprekidno prolazi pokraj njene kapije upirući pogled u svim pravcima ne bi li je pronašao. Ona je svesna da on može tako zauvek da obleće oko njene palate, i šta preduzima? Odškrine jedna vratanca njene tajne odaje, na trenutak otkriva lice svom ljubavniku, a potom ih brzo zatvara. Jedino on i niko drugi nije kadar da je primeti. A on je svestan da mu se u tome trenu ona razotkrila zato što ga ljubi, pa njegovo srce i duša, i sve u njemu bivaju još više opčinjeni njome.
Tako je i sa Torom, koja razotkriva svoje najunutarnjije tajne jedino onima koji je vole. Ona zna, da onaj koji obožava mudrost, lebdi nadomak njenog boravišta danima. Šta ona preduzima? Izviri za tren iz svoje palate da bi mu pokazala lice, šaljući mu tako ljubavne znake, a potom se brže-bolje vraća na svoje skrovito mesto. Jedino on shvata njenu poruku, i privučen je njome svim svojim srcem i dušom, odnosno čitavim bićem. Na taj način se Tora, u magnovenju, razgolićuje u ljubavi prema svojim ljubavnicima, kako bi se njihova ljubav uvek iznova obnavljala. Tako, vidimo da je to put Tore.
Na početku, kada se po prvi put razotkriva nekom čoveku, ona mu pokazuje neko znamenje. Ukoliko on shvati, dobro je, ali ako mu to ne pođe za rukom, tada ga ona proglašava „ludom", govoreći svojim glasnicima: Idite i recite toj ludi da dođe kod
mene i obrati mi se - kao što je napisano: 'Ko je lud neka se vrati ovamo" (Priče Solomunove 9:4). A kada stigne, ona počinje da priča s njim, najpre iza vela koji zaklanja njene reči, kako bi se prilagodile njegovom nivou razumevanja, i kako bi on mogao postepeno da napreduje. Ovo je poznato kao deraša* Zatim mu ona priča iza jednog prozračnog finog vela, govoreći mu u zagonetkama i alegorijama - koje su nazvane hagade.
Kada je, napokon, on postao sa njom blizak, ona stane razotkrivena oči u oči sa njim, razgovarajući sa njim u vezi svih njenih tajnih misterija, i svih skrivenih puteva koji su bili skriveni u njenom srcu od davnina. Tada je takav čovek istinski adept u Tori, „majstor hrama", jer mu je ona razotkrila sve njene misterije, ne skrivajući od njega ništa. Ona mu kaže: Vidiš li znak, nagoveštaj, koji sam ti dala na početku, koliko tajni on sadrži? On tada shvata da se nijedna stvar ne može pridodati recima Tore, niti se od nje oduzeti, nijedan znak, ni slovo.

Zašto nisi naglasio odakle si copy-pastovao taj tekst...Neće valjda biti da si to sročio ti...Neće biti jer si to doslsovno prepisao iz ...ove knjige...
ili češ možda tvrditi da si ti autor te knjige.

Ovde si izostavio neki podnaslov...ljubavnici tore...a što si naznačio na ovoj tvojoj temi na ovom forumu. Neću te podsećati na kojim si drugim forumima, doslovno prepisujući postavljao taj tekst.
Nije tebi lako. Treba biti Nomis i Eleleth a izmedju teodor.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.