je li ovo za doktora ili za batine-pomoc

akassa

Zainteresovan član
Poruka
140
da pocnem,nizak mi je pritisak i secer.ja mogu da zaspim bilo gde i bilo kad,u skoli,kuci,kod drugarice i to sedeci,cuceci ili u bilo kom polozaju.imam dvoje malene dece,oni idu u vrtic i zbog mog ludila nekad kasne u vrtic i ne dobiju dorucak,ja studiram pa nekad i kasnim u skolu.zato kad treba rano da se ustane ja nesmem da zaspim celu noc,jer bilo kako da me neko budi,ja necu cuti i ako cujem,ne mogu da ustanem.ja sam uvek umorna i ja mogu uvek da spavam i kad me niko ne bi budio,spavala bih cini mi se tri dana bez prekida.oduvek sam imala taj problem,jednostavno ne cujem kad me neko budi niti osecam kad me deca cupaju ili udaraju dok spavam.prosto receno,blaga koma :).neznam samo kako cu kad budem radila.otkaz garant.sta bih mogla da pijem da oteram ovu ludu pospanost ili bih mozda trebala da odem do lekara?kad ne bih sela ceo dan,samo da se pokrecem,izdrzim,ali samo ako sednem,za 10 sekundi-nema me.ako neko zna sta mogu da uradim,neka mi pomogne.jednom sam zadremala dok sam vozila bicikl,neverovatno,da ne bese rupa,odoh u zaborav.verovali ili ne.strasno,uzas.

da pocnem,nizak mi je pritisak i secer.ja mogu da zaspim bilo gde i bilo kad,u skoli,kuci,kod drugarice i to sedeci,cuceci ili u bilo kom polozaju.imam dvoje malene dece,oni idu u vrtic i zbog mog ludila nekad kasne u vrtic i ne dobiju dorucak,ja studiram pa nekad i kasnim u skolu.zato kad treba rano da se ustane ja nesmem da zaspim celu noc,jer bilo kako da me neko budi,ja necu cuti i ako cujem,ne mogu da ustanem.ja sam uvek umorna i ja mogu uvek da spavam i kad me niko ne bi budio,spavala bih cini mi se tri dana bez prekida.oduvek sam imala taj problem,jednostavno ne cujem kad me neko budi niti osecam kad me deca cupaju ili udaraju dok spavam.prosto receno,blaga koma :).neznam samo kako cu kad budem radila.otkaz garant.sta bih mogla da pijem da oteram ovu ludu pospanost ili bih mozda trebala da odem do lekara?kad ne bih sela ceo dan,samo da se pokrecem,izdrzim,ali samo ako sednem,za 10 sekundi-nema me.ako neko zna sta mogu da uradim,neka mi pomogne.jednom sam zadremala dok sam vozila bicikl,neverovatno,da ne bese rupa,odoh u zaborav.verovali ili ne.strasno,uzas.

I ja sam spavalica,naročito jutarnja.
Mene ujutro probuditi, to je katastrofa.
Devojke,koje su me površno znale morale su
da me gurkaju drškom od metle,bojale se da priđu,
jer sam krajnje ne prijatan ujutro....kad se probudim,
unormalim se i tada je sve ok.Ali,tvoj slučaj je još
"luđi"....Ne znam šta da ti kažem.Sada nekako i funkcionišeš,
ali pravi problemi će nastati kada počneš da radiš,
moraš nešto da preduzmeš.Lekar,verovatno.......

ama ljudi,ja znam da moram da ustanem i hocu,ali nisam svesna kad se probudim,pa moze neko da me bicuje,isto.nekad ne izdrzim celu noc i pocne jako da mi se vrti u glavi i povraca mi se.ako batine pomazu,ajd cu da zamolim nekog da me dobro izudara,ali tesko.mogu li da pijem ili jedem nesto da me drzi udnu,ja pijem bas dosta kafe,jedem slano,secer i vodu,crveno vino,isto,ebi ga:confused:

Prvo kod lekara opšte prakse, pa onda kod specijalista i obavezno kontrola krvne slike, pritisak i proveri štitnu žlezdu. Možda ti i ona pravi neka sranja. A kad se zaposliš- zna se - budilnik u šerpu i garant ćeš se probuditi. Šalu na stranu- sa tim simptomima nemoj se zavitlavati i nemoj odugovlačiti odlazak kod lekara.

ok,hvala vam puno,mislila sam da odem,al nesto mi pada na pamet,mozda mi se smeju.pa sam mislila,mozda ima nesto sto treba da jedem,a mozda nesto sto ne treba da upotrebljavam.uglavnom,mozda i nije do jela i pica,cim primim platu,otici cu kod lekara,pa cu da javim sta mi je rekao.pozdrav svima:bye:

Potpuno te razumem, i ja sam poluluda kad se probudim ili kad sam premorena. Dok sam radila morala sam da ustajem po 2 sata ranije da dođem sebi. Dešavalo mi se i da uopšte ne mogu da ustanem jer ne mogu da se osvestim. Ja sam bila srčani bolesnik i noću mi je jako padao pritisak.
Ako hoćeš da započneš lečenje, prvo što će te pitati je kakav ti je pritisak i šećer.
Trebalo bi da par dana meriš i jedno i drugo kada se osećaš jako loše i kada ti je dobro. To je ono što lekar u ordinaciji ne može, tj. on će ti izmeriti trenutno stanje, ali tada si već budna i svesna pa to nije pravo stanje na koje se žališ. Nemoj da te bude blam, u pitanju je tvoj organizam koji ne funkcioniše dobro, a ti si student, majka i budući radnik - jednostavno moraš biti i sabrana i efikasna.

jes tema zastarela,ali ja eto konacno otisla kod lekara (dobro sam i resila),pa mozda dam odgovor ako nekog zanima ili ima iste probleme.lekar se cudio na moj nizak pritisak i prepisao mi je tablete efortil.uzeli su mi krv i javice rezultate za nekoliko dana.rekao mi je jos ako necu lekove treba da trcim,pijem redbull,jedem slano i kupim carape u apoteci koje stezu listove na nogama da bi bila bolja cirkulacija.e sad mene cudi da mi je dao da pijem 4 tablete dnevno od po 5 mg.nije li to previse,s obzirom da sam cula da one uticu na srce?pozdrav

Ommmmm...sad ste zabrunili da i ja imam nizak pritisak...Meni svakodnevno se vrti u glavi,nemam koncetraciju,mogu da spavam 12h da se istusiram ladnom vodom,popijem kafu,i nastavim da spavam,imam vrtoglavice kad naglo ustanem,i organizam mi trazi dosta vode,al ja sam to do sad prepisivala alkoholu koji uvece ako izadjem popijem xD...

Ja imam suprotan problem, nisam mogao uopšte da zaspim ni preko dana ni preko noći. Prvo sam probao sa flormidalom lekom ali sam se navukao na njega i nisam mogao da zaspim bez njega što je bilo štetno po mene. I sad da bi ostavio flormidal prešao sam na dve jake tablete bensedina uveče da me bensedin uspava. Mučim se sa ovim problemom dve tri godine. I meni je potrebna pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!! i to čak možda više nego tebi!!!!!!!!!

Ja imam suprotan problem, nisam mogao uopšte da zaspim ni preko dana ni preko noći. Prvo sam probao sa flormidalom lekom ali sam se navukao na njega i nisam mogao da zaspim bez njega što je bilo štetno po mene. I sad da bi ostavio flormidal prešao sam na dve jake tablete bensedina uveče da me bensedin uspava. Mučim se sa ovim problemom dve tri godine. I meni je potrebna pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!! i to čak možda više nego tebi!!!!!!!!!
Na svoju ruku uzimaš lekove?

e ljudi moji,ja pila efortil,pijem ga jos,ali kao da ne deluje.nekoliko dana sam uspevala da budem normalna,pa od pre dva dana krenulo opet da zeza.nije ko pre,ali opet ne mogu da se probudim.a kako mi je bilo lepo,cim zazvoni sat,ja ustajem i super se osecam.pritisak mi i dalje nizak,imam 80/60 ili 90/60 ponekad,a posle tablete imam 100/65-70.primecujem da sam vise nervozna i ljuta kad popijem tablete,srce mi kuca brze.da li da uzimam po 6 dnevno umesto cetri ili da uzimam nocu,a mozda i popodne a ne uvece,uopste neznam kako da postupim.pozdrav

Back