Je li moguće tužiti forum za kršenje slobode govora i provođenje cenzure?

Cavtislav

Ističe se
Poruka
2.704
Dakle kao što naslov kaže zanima me da li je moguće podnjeti tužbu protiv foruma za kršenje slobode govora i provođenje cenzure? Radi se konkretno o Ana ženskom forumu. Već je prevršilo svaku mjeru koliko su mi tamo obrisali ili djelomično obrisali postova i to bez ikakvog objašnjenja. To me je baš razbjesnilo i želio bih poduzeti pravne korake protiv uredništva foruma.

Vidi, svoje mišljenje je ok i svako ga treba imati.
Dođeš negde i javno ga deliš.
Ok, super!
Da li bi zaista bilo sjajno da niko ne kontroliše to što objavljujemo u svom cenjenom sobstvu?
Iskreno se nadam da ne postoji način da se tuži Forum jer je vođen na dobar način.

Svima nam je žao kad pojedini članovi smatraju da ovde nema dovoljno slobode govora i mišljenja, ali... jednoj velikoj većini je sloboda koju Forum garantuje sasvim dovoljna. Da li je to ograničena sloboda?
Pa, ne.
Ima samo nas koji vršimo autocenzuru pre nego što nešto podelimo. Nema razloga da neko razmišlja o pravnim postupcima.
Kada do toga dođe, onda se nekako misli da ste Forum uzeli preozbiljno.
Forum nije vaš život i nema nikakvu obavezu da to bude.

Dakle kao što naslov kaže zanima me da li je moguće podnjeti tužbu protiv foruma za kršenje slobode govora i provođenje cenzure? Radi se konkretno o Ana ženskom forumu. Već je prevršilo svaku mjeru koliko su mi tamo obrisali ili djelomično obrisali postova i to bez ikakvog objašnjenja. To me je baš razbjesnilo i želio bih poduzeti pravne korake protiv uredništva foruma.
ne, nadji neki bolji razlog.

moguce je, ako si iscitao pravila foruma, oni ih prekrsili, ipak msm da treba jos jednom ponovo da procitas (((: ili da tu temu okacis ovde, pa da se lepo druzimo ahhahahh

Forumi zadržavaju pravo da obrisu postove korisnika ukoliko se ne uklapaju u koncept foruma i pravilnika foruma
Jedino su trebali da te obaveste o razlogu brisanja ili drugih radnji

Pa jel ne postoji neki zakon koji vrijedi za sve? Pa mogu tako i ja svoje dvorište minirati i staviti tablu "ne prilazi mine". No svejedno bi mi došla policija jer ipak postoje neka ograničenja što smiješ a što ne smiješ raditi čak i na svojem vlasništvu. Mislim da ni na tom forumu ne mogu raditi sve što im se prohtje.

Ma jesam, nema vajde od toga. Šteta za tako zanimljiv forum da ima tako tulavo i ograničeno uredništvo. Tamo brišu poruke bez objašnjenja, kad se kome sprdne. I još čak ne žele dati opciju da sam izbrišeš svoju poruku ako nešto pogriješiš.
Opcija brisanja sopstvenih poruka postoji i traje oko 15min, pa čak i nakon toga možeš da kontaktiraš ljude koji rade za forum da tvoju poruku izbrišu. Jedna poruka se može izbrisati i ako je starija, ali... kapirate da to unosi neki nered sa ostalim porukama ako ih je više, u odnosu na ljude koji stoje iza toga što su napisali?
Stvar je da Forum ne snosi odgovornost prema članovima u smislu ako ne mislite brzo, ako niste u materiji, i ako sabrano ne govorite šta mislite a ja mislim da je to 100% OK.
Šta si ti, malo dete, da se tvojim postovima neko bavi sve vreme?

Ma jesam, nema vajde od toga. Šteta za tako zanimljiv forum da ima tako tulavo i ograničeno uredništvo. Tamo brišu poruke bez objašnjenja, kad se kome sprdne. I još čak ne žele dati opciju da sam izbrišeš svoju poruku ako nešto pogriješiš.
Zašto ne odeš sa mesta koje te opterećuje i nervira?

Nerviramo se između sebe svi, ali to nije razlog da idemo na ovaj smešni svetooovni sud.
Forum je na neki način institucija.
Lično, malo sam problema imala, i sve su mi rešili.
Umesto što kopate duboko i rovarite, spustite loptu i priznajte da je ovo Forum kakvog nema na daleko.
Ophodite se malo bolje među sobom, zakopajte ratne sekire, kad ste za sebe jedini u pravu dozvolite i nekom drugom da bude.
Ne podižite ratove tamo gde je ideja da svi možemo u miru da se izrazimo i budemo neko i nešto.... virtualno, samo da vas podsetim, virtualno!:mrgreen:

Forumi zadržavaju pravo da obrisu postove korisnika ukoliko se ne uklapaju u koncept foruma i pravilnika foruma
Jedino su trebali da te obaveste o razlogu brisanja ili drugih radnji
forum je administrator..a ne koncept foruma..u sustine na sve i jednom forumu je tako..ja mogu ovdje biti administrator i brisati nekome poruke jer ga prosto ne podnosim, bez obzira sto te poruke nisu protiv koncepta foruma niti protiv pravilnika..razlog brisanja se objasnjava prosto - spam. na pitanje zasto je spam, dobijes tihi odgovor - zato jer sam ja admin..a da ne pricam o ani..tamo pojedine zene iz administracije ne znaju se ni zezati posteno..prosto se osjeti u zraku na tom forumu mrznja izmedju zenskog i muskog pola..

forum je administrator..a ne koncept foruma..u sustine na sve i jednom forumu je tako..ja mogu ovdje biti administrator i brisati nekome poruke jer ga prosto ne podnosim, bez obzira sto te poruke nisu protiv koncepta foruma niti protiv pravilnika..razlog brisanja se objasnjava prosto - spam. na pitanje zasto je spam, dobijes tihi odgovor - zato jer sam ja admin..a da ne pricam o ani..tamo pojedine zene iz administracije ne znaju se ni zezati posteno..prosto se osjeti u zraku na tom forumu mrznja izmedju zenskog i muskog pola..
Žao mi je što tako misliš, druže... Sretali smo se na onom forumu, ali ne možeš da me se setiš, naravno.
Admin na ovom forumu nije satirač.
Znam da si navikao na satiranje.
Ovde se niko ne satire.

Ma mene nervira najviše njihovo bolesno koronaštvo. Kada neka članica piše da jedva čeka da bude mogla ubosti svoje malo dijete protiv korone onda je to sasvim ok i to se ne dovodi u pitanje ali ako napišeš da su djeca, ako su zdrava, praktički bez rizika da teže obole od korone i da cjepljenje male djece je veći rizik nego korist e onda ti brišu taj post bez ikakvog objašnjenja.

Žao mi je što tako misliš, druže... Sretali smo se na onom forumu, ali ne možeš da me se setiš, naravno.
Admin na ovom forumu nije satirač.
Znam da si navikao na satiranje.
Ovde se niko ne satire.
zavisi od imena koji si imala..i na kojim temama smo se sretali..s obzirom da sam posjecivo odredjene teme i nisma svrljo svugdje..ovo za satiranje nemam rijeci..

Nema fleksibilnosti kod žena. Eto odgovora i @Cavtislav
Sve shvataju lično, preozbiljno, i ubi ona roze boja. Ne znam šta bih ti rekao, ti si muškarac? Znaš zašto je Bog stvorio žene? Da nas gaze.
A znaš li zašto ih je stvorio ovoliko? Da sam biraš koja će da te gazi :lol:
Sam pao sam se ubio, ne idi tamo i kraj muka ;)

pa dobro tek sam ovdje premalo da bi znao za slobodu..:mrgreen: u sustini ovaj forum mi cudan po pitanju citiranja..pogotovo kad dve osobe se raspricaju pa pisu jedna iza druge..primjetio sam ljudi i tad koriste opciju citiraj..na ana za tako nesto dobijes opomenu jer imaju drugacije pravlo..ja se evo zahvaljujem adminima sto me nisu opomenuli jer ne koristim citiranje ako pisem odmah iza osobe sa kojom komuniciram..

Back