Ја бих покушао да библијским стиховима, којих има више него што ћу их цитирати, дам прилог размишљању о овом питању.
МАТ 1:23 Ето, дјевојка ће затрудњети, и родиће сина, и надјенуће му име Емануило, које ће рећи: с нама Бог.
2. МАТ 3:3 Јер је то онај за кога је говорио пророк Исаија гдје каже: глас онога што виче у пустињи: приправите пут Господу, и поравните стазе његове.
3. МАТ 9:6 Али да знате да власт има син човјечиј на земљи опраштати гријехе (тада рече узетоме): устани, узми одар свој и иди дома.
4. МАТ 12:8 Јер је господар и од суботе син човјечиј.
5. МАТ 22:42 Говорећи: шта мислите за Христа, чији је син? Рекоше му: Давидов. 43 Рече им: како дакле Давид њега духом назива Господом говорећи: 44 Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје подножје ногама твојима? 45 Кад дакле Давид назива њега Господом, како му је син?
6. ЛУК 7:27 Јер је ово онај за кога је писано: ето ја шаљем анђела својега пред лицем твојијем који ће приправити пут твој пред тобом.
7. ЈВН 1:1 У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч. 2 Она бјеше у почетку у Бога. 3 Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало. 4 У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.
8. ЈВН 1:14 И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца.
9. ЈВН 3:31 Који одозго долази над свима је; који је са земље од земље је, и говори од земље; који долази с неба над свима је.
10. ЈВН 8:19 Тада му говораху: гдје је отац твој? Исус одговори: ни мене знате ни оца мојега; кад бисте знали мене, знали бисте и оца мојега.
11. ЈВН 10:30 Ја и отац једно смо. 31 А Јевреји опет узеше камење да га убију. 32 Исус им одговори: многа вам добра дјела јавих од оца својега; за које од онијех дјела бацате камење на ме? 33 Одговорише му Јевреји говорећи: за добро дјело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човјек будући, градиш се Бог.
12. ЈВН 12:45 И ко види мене види онога који ме посла.
13. ЈВН 14:7 Ка бисте мене знали онда бисте знали и оца мојега; и отселе познајете га, и видјесте га. 8 Рече му Филип: Господе! покажи нам оца и биће нам доста. 9 Исус му рече: толико сам вријеме с вама и нијеси ме познао, Филипе? који видје мене, видје оца; па како ти говориш: покажи нам оца? 10 Зар не вјерујеш да сам ја у оцу и отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од себе; него отац који стоји у мени он твори дјела.
14. ЈВН 17:10 И моје све је твоје, и твоје моје; и ја се прославих у њима.
15. ЈВН 20:28 И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.
16. ДЈЕ 7:37 Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевијем: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте. 38 Ово је онај што бјеше у цркви у пустињи с анђелом, који му говори на гори Синајској, и с оцима нашијем; који прими ријечи живе да их нама да; 39 Којега не хтјеше послушати оци наши, него га одбацише, и окренуше се срцем својијем у Мисир
17. ДЈЕ 10:36 Ријеч што посла синовима Израиљевијем, јављајући мир по Исусу Христу, она је Господ свима.
18. ДЈЕ 20:28 Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;
19. РИМ 1:7 Свима који су у Риму, љубазнима Богу, и позванима светима: благодат вам и мир од Бога оца нашега и Господа Исуса Христа.
20. РИМ 9:5 Којијех су и оци, и од којијех је Христос по тијелу, који је над свима Бог благословен вавијек. Амин.
21. РИМ 10:9 Јер ако признајеш устима својима да је Исус Господ, и вјерујеш у срцу својему да га Бог подиже из мртвијех, бићеш спасен. 10 Јер се срцем вјерује за правду а устима се признаје за спасеније. 11 Јер писмо говори: који га год вјерује неће се постидјети. 12 Јер нема разлике међу Јеврејином и Грком: јер је он Бог свију, и богат за све који га призивљу. 13 Јер који год призове име Господње спашће се.
22. 1КО 1:2 Цркви Божијој која је у Коринту, освећенима у Христу Исусу, позванима светима, са свима који призивљу име Господа нашега Исуса Христа на свакоме мјесту и њиховоме и нашему:
23. 1КО 4:5 Зато не судите ништа прије времена, докле Господ не дође, који ће изнијети на видјело што је сакривено у тами и објавиће савјете срдачне и тада ће похвала бити свакоме од Бога.
24. 1КО 8:6 Али ми имамо само једнога Бога оца, од којега је све, и ми у њему, и једнога Господа Исуса Христа, кроз којега је све, и ми кроза њ.
25. 1КО 10:9 Нити да кушамо Христа, као што неки од њих кушаше, и од змија изгибоше.
26. 1КО 15:47 Први је човјек од земље, земљан; други је човјек Господ с неба.
27. 2КО 5:10 Јер нам се свима ваља јавити на суду Христову, да примимо сваки што је који у тијелу чинио, или добро или зло;
28. ФЛБ 2:6 Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
29. КОЛ 1:16 Јер кроз њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били пријестоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза њ и за њ сазда. 17 И он је прије свега, и све је у њему.
30. 1ТИ 3:16 И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у тијелу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповједи се незнабошцима, вјерова се на свијету, узнесе се у слави.
31. ЈЕВ 1:1 Бог који је негда много пута и различнијем начином говорио оцевима преко пророка, говори и нама у пошљедак дана овијех преко сина, 2 Којега постави нашљедника свему, кроз којега и свијет створи. 3 Који будући сјајност славе и обличје бића његова, и носећи све у ријечи силе своје, учинивши собом очишћење гријеха нашијех, сједе с десне стране пријестола величине на висини,
32. ОТК 22:13 Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први и пошљедњи.