Je li Isus Bog?

No Limit

Obećava
Poruka
97
IS JESUS GOD?

JESUS HIMSELF DENIED BEING GOD

LUKE 18:19 “Why callest thou me good? There is none good but one, that is God”

LUKE 2:52 “Jesus grew in wisdom and stature and in favor with God and men”No one is greater than God and no one can direct him…But Jesus acknowledged someone greater than himself.

John 14:28 “My father is greater than I.”

Ne bih rekao :roll:

JOHN 8:42 “I proceeded forth and came from God, neither came I of myself but he sent me”

GOD IS ALL KNOWING BUT JESUS WAS NOT

Matt 24:36 “but of that day and hour no man know, not the angels which are in heaven, nor the son, but only the father.” But God knows all, since Jesus does not know of the day of judgment he is not all-knowing and therefore not God

Although Jesus performed miracles he admitted that his power was not his own
Jon 5:19 “I can of mine own self do nothing”

Matt 12:28 “I case out devils by the spirit of God”

Luke 22:43 “An angel appeared to Jesus and strengthened him”

God does not have a God but Jesus did have a God.

Jon 20:17 “I ascend unto my father and your father, and to my God and your

God”

Matt 27:46 “My God My God why hast thou forsaken me.”

Luke 6:12 “One day Jesus went out to a mountainside to pray and spent the night praying to God.”

Hebrews 5:7 “During Jesus days on earth, he offered prayers and petitions with loud cries and tears to the one who could save him.”

God does not lose power and if someone drains him of power he would know who had done it.

Mark 5: 25-32 “When she heard about Jesus, she came up behind him in the crowd and touched his cloak, because she thought, “If I just touch his clothes, I will be healed.” Immediately her bleeding stopped and she felt in her body that she was freed from her suffering. At once Jesus realized that power had gone out from him. He turned around in the crowd and asked, “Who touched my clothes?” But Jesus kept looking around to see who had done it.”

God is an invisible sprit…but Jesus was flesh and blood.

John 1:18 “No one has ever seen God, but God the One and Only.”

daleko bilo da sam ikakav skeptik, a josh dalje bilo da ne verujem u "boga" (ovaj termin shvatiti u ovom kontekstu u najshirem znachenju) ..... ja sam samo daleko opushteniji i rastereceniji u shvatanju dotichnoga :wink:

Поново шаљем исти текст! Жао ми је, али и питање је исто....

Библијски текстови са мојим малим коментарима...

МАТ 22:42 Говорећи: шта мислите за Христа, чији је син? Рекоше му: Давидов. 43 Рече им: како дакле Давид њега духом назива Господом говорећи: 44 Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје подножје ногама твојима? 45 Кад дакле Давид назива њега Господом, како му је син?

Библија пише да Давид назива Њега Господом!

МАТ 3:3 Јер је то онај за кога је говорио пророк Исаија гдје каже: глас онога што виче у пустињи: приправите пут Господу, и поравните стазе његове.

Поново говори да је Исус Господ!

ЈВН 10:30 Ја и отац једно смо. 31 А Јевреји опет узеше камење да га убију. 32 Исус им одговори: многа вам добра дјела јавих од оца својега; за које од онијех дјела бацате камење на ме? 33 Одговорише му Јевреји говорећи: за добро дјело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човјек будући, градиш се Бог.

Јевреји хтедоше да га убију за оно, за шта га оптужују и они који не верују да је Бог. Тешко ми је да поверујем да су ови Јевреји у праву, а да Исус лаже.

ЈВН 12:45 И ко види мене види онога који ме посла.

Зар виде само човека?

ЈВН 14:7 Ка бисте мене знали онда бисте знали и оца мојега; и отселе познајете га, и видјесте га. 8 Рече му Филип: Господе! покажи нам оца и биће нам доста. 9 Исус му рече: толико сам вријеме с вама и нијеси ме познао, Филипе? који видје мене, видје оца; па како ти говориш: покажи нам оца? 10 Зар не вјерујеш да сам ја у оцу и отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од себе; него отац који стоји у мени он твори дјела.
И ученици нису веровали да је Исус Христ Бог. Али Исус им објашњава да поред људске природе, коју је Он имао, морају видети и Божанску коју је такође имао. Исус јесте био човек 100%, али је и Бог 100%! Ако покушамо да математички оспоримо, можемо добити математичку грешку и математички погрешан резултат, али то би било све. Ја дакле, признајем да је Исус био човек, али признајем и да је Бог.

ЈВН 17:10 И моје све је твоје, и твоје моје; и ја се прославих у њима.

Зар ово не говори да су Исус и Отац један исти Бог, само у две манифестације. Исус је утеловљени Бог. Ту и лежи Божја величина, да је Бог хтео да се изједначи са нама и проживи живот човечији, и на крају умре оном смрћу коју смо ми заслужили. О томе пише апостол Павле у ФЛБ 2:7 Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек. ФЛБ 2:8 Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.

ЈВН 20:28 И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.

Тома јесте био неверан и није веровао на реч његових пријатеља, али је при сусрету са Господом Исусом поверовао. Шта мислиш када је био у заблуди, пре или после тог сусрета?

Има још доста библијских текстова, који потврђују Христово Божанство, али о томе можда други пут.

Поздрав

Nikodim Ljutic:
Поново шаљем исти текст! Жао ми је, али и питање је исто....

Библијски текстови са мојим малим коментарима...

МАТ 22:42 Говорећи: шта мислите за Христа, чији је син? Рекоше му: Давидов. 43 Рече им: како дакле Давид њега духом назива Господом говорећи: 44 Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје подножје ногама твојима? 45 Кад дакле Давид назива њега Господом, како му је син?

Библија пише да Давид назива Њега Господом!

МАТ 3:3 Јер је то онај за кога је говорио пророк Исаија гдје каже: глас онога што виче у пустињи: приправите пут Господу, и поравните стазе његове.

Поново говори да је Исус Господ!

ЈВН 10:30 Ја и отац једно смо. 31 А Јевреји опет узеше камење да га убију. 32 Исус им одговори: многа вам добра дјела јавих од оца својега; за које од онијех дјела бацате камење на ме? 33 Одговорише му Јевреји говорећи: за добро дјело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човјек будући, градиш се Бог.

Јевреји хтедоше да га убију за оно, за шта га оптужују и они који не верују да је Бог. Тешко ми је да поверујем да су ови Јевреји у праву, а да Исус лаже.

ЈВН 12:45 И ко види мене види онога који ме посла.

Зар виде само човека?

ЈВН 14:7 Ка бисте мене знали онда бисте знали и оца мојега; и отселе познајете га, и видјесте га. 8 Рече му Филип: Господе! покажи нам оца и биће нам доста. 9 Исус му рече: толико сам вријеме с вама и нијеси ме познао, Филипе? који видје мене, видје оца; па како ти говориш: покажи нам оца? 10 Зар не вјерујеш да сам ја у оцу и отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од себе; него отац који стоји у мени он твори дјела.
И ученици нису веровали да је Исус Христ Бог. Али Исус им објашњава да поред људске природе, коју је Он имао, морају видети и Божанску коју је такође имао. Исус јесте био човек 100%, али је и Бог 100%! Ако покушамо да математички оспоримо, можемо добити математичку грешку и математички погрешан резултат, али то би било све. Ја дакле, признајем да је Исус био човек, али признајем и да је Бог.

ЈВН 17:10 И моје све је твоје, и твоје моје; и ја се прославих у њима.

Зар ово не говори да су Исус и Отац један исти Бог, само у две манифестације. Исус је утеловљени Бог. Ту и лежи Божја величина, да је Бог хтео да се изједначи са нама и проживи живот човечији, и на крају умре оном смрћу коју смо ми заслужили. О томе пише апостол Павле у ФЛБ 2:7 Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек. ФЛБ 2:8 Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.

ЈВН 20:28 И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој.

Тома јесте био неверан и није веровао на реч његових пријатеља, али је при сусрету са Господом Исусом поверовао. Шта мислиш када је био у заблуди, пре или после тог сусрета?

Има још доста библијских текстова, који потврђују Христово Божанство, али о томе можда други пут.

Поздрав

Hvala,brate....ali NE moraš dokazivati nešto što i sami vrapci znaju....ISUS HRIST JE BOŽANSKE PRIRODE...i oko toga nema rasprave... :D :wink:

Naravno da nije Bog, i sa tom visom silom (stvoriteljnom svega ovoga) ima isto koliko i bilo ko od nas! Covek je propovedao svoju filozofiju zivota, a to sto mu je 'prikaceno' bozansko poreklo je da bi se nepismen i sujeveran narod tog vremena (a i ovog danas) privoleo da postuje tu filozofiju zivota, odnosno da bi ih ubedili (prevarili) da postanu Hriscani. Samo je pitanje vremena kada ce se Hriscanstvo odreci svih tih pojavnih i natprirodnih stvari i ostati u delikrugu koji mu pripada, tj briga o duhovnom zivotu svojih vernika, odnosno jedna reformisana filozofija zivota!

strani placenik:
Naravno da nije Bog, i sa tom visom silom (stvoriteljnom svega ovoga) ima isto koliko i bilo ko od nas! Covek je propovedao svoju filozofiju zivota, a to sto mu je 'prikaceno' bozansko poreklo je da bi se nepismen i sujeveran narod tog vremena (a i ovog danas) privoleo da postuje tu filozofiju zivota, odnosno da bi ih ubedili (prevarili) da postanu Hriscani. Samo je pitanje vremena kada ce se Hriscanstvo odreci svih tih pojavnih i natprirodnih stvari i ostati u delikrugu koji mu pripada, tj briga o duhovnom zivotu svojih vernika, odnosno jedna reformisana filozofija zivota!

Imas li ti neku argumentaciju za to sto tvrdis ili je to samo tvoj proizvoljni zakljucak?

Ja prosto moram da pitam, jer mi nije jasno.

Da li je Bog besmrtan?
Da li je Isus umro na krstu?
Da li je Isus Bog?
Da li je Bog umro na krstu?

Ako je Isus Bog, i ako je Isus umro na krstu, da li to znaci da Bog nije besmrtan?

rdeki:
Ja prosto moram da pitam, jer mi nije jasno.

Da li je Bog besmrtan?

Jeste, Bog je besmrtan, i ne moze da umre! Slava Bogu!

Da li je Isus umro na krstu?

Da, Isus je umro na krstu!Hvala Bogu!

Da li je Isus Bog?

Da Isus je otelovljeni Bog! Slava Bogu!

Da li je Bog umro na krstu?

Da, Isus je umro na krstu! Hvala Bogu!

Ako je Isus Bog, i ako je Isus umro na krstu, da li to znaci da Bog nije besmrtan?

Bog je besmrtan, ali i jedini savrsen. Da bi se ostvarila Bozanska pravednost, za oprostenje ljudskog greha potrebna je savrsena zrtva. Zato se Bog otelovio, I PRIMIO TELO KOJE MOZE DA UMRE, da umre kao savrsena zrtva za nas jer mi to nismo mogli. Milost Bozija!

maleni:
Zato se Bog otelovio, I PRIMIO TELO KOJE MOZE DA UMRE, da umre kao savrsena zrtva za nas jer mi to nismo mogli.
To je jedna od najglupljih žrtava za koje sam čuo u istoriji. Razmisli samo koliko je to glupo i beskorisno za čovečanstvo.

Bolje da je umesto toga rešio problem gladi i bolesti. Ako je toliko moćan da se "otelovi" onda mu smrt kroz telo dotičnog Isusa i ne predstavlja nikakvu patnju!

Shvatate li vi, ljudi, koliko je cela ta priča sa Isusom/Bogom koji umire "za nas" lišena svakog smisla? Šta ja imam od toga što je neko umro na krstu pre dve hiljade godina???

maleni:
Bog je besmrtan, ali i jedini savrsen. Da bi se ostvarila Bozanska pravednost, za oprostenje ljudskog greha potrebna je savrsena zrtva. Zato se Bog otelovio, I PRIMIO TELO KOJE MOZE DA UMRE, da umre kao savrsena zrtva za nas jer mi to nismo mogli. Milost Bozija!

Maleni, hvala ti na odgovoru, ali opet nesto ne razumem.
Zar Bog nije savrsen i svemoguc? Zar mu je potrebno da se otelovi i zrtvuje kako bi isti On oprostio ljudima njihove grehe? Ako mu je namera bila da oprosti ljudima grehe zar to ne moze jednostavno da uradi, da nam oprosti?

Nikodim Ljutic:
strani placenik:

Imas li ti neku argumentaciju za to sto tvrdis ili je to samo tvoj proizvoljni zakljucak?

Za ovakav stav imam deset puta vise argumenata nego ti za tvoj. Tvoj jedini argument je slepo verovanje (ako to moze da bude argument), a kod dela gde treba da ukljucimo logiku u celu pricu svi vasi argumenti padaju u vodu! Pogresan ti je pristup. Pa vi treba da bezite od argumentovane rasprave posto se kod Vas sve zasniva na verovanju bez pitanja. A ako se zapitate, mozda i vasa vera dodje u pitanje :lol: ...

Biće da Bogu onda nije uspela zamisao
ako je uzeo telo ljudsko da bi mogao da umre (tj telo da umre) ! Pošto je On znao da ne umire već je to samo pozorišna predstava gubi svaki smisao žrtve .
Ipak mu se telo ne raspade već bi vaskrsnuto i tako sad ima dva tela jer ako postoji duhovno telo onda je morao imati telo i pre nego što je ušao u ljudsko.
itd itd
vrlo vrlo zanimljiva i nadasve logična priča !!
ccc

Sizif:
maleni:
Zato se Bog otelovio, I PRIMIO TELO KOJE MOZE DA UMRE, da umre kao savrsena zrtva za nas jer mi to nismo mogli.
To je jedna od najglupljih žrtava za koje sam čuo u istoriji. Razmisli samo koliko je to glupo i beskorisno za čovečanstvo.

Bolje da je umesto toga rešio problem gladi i bolesti. Ako je toliko moćan da se "otelovi" onda mu smrt kroz telo dotičnog Isusa i ne predstavlja nikakvu patnju!

Shvatate li vi, ljudi, koliko je cela ta priča sa Isusom/Bogom koji umire "za nas" lišena svakog smisla? Šta ja imam od toga što je neko umro na krstu pre dve hiljade godina???

Da li, Sizife, ovo tvoje pitanje znači da treba da krenemo sve ispočetka?

Ako je tako, evo!

U pečetku stvori Bog ...

Muško i žensko stvori ih ...

Sve jedite, ali od drvera spoznaje ...

Vide Eva da je plod dobar ...

i dade Adamu te i on jede ...

I istera ih Bog iz raja i postvi na ulaz anđele sa plamenim mačem da čuvaju ulaz ...

SVE U SVEMU LJUDI SU IZGUBILI ZAJEDNICU SA BOGOM.

Kraj I dela.

Neprijateljstvo imeđu zmije i poroda žene ...

Izbor naroda kroz koji će doći Spasitelj ...

Razvoj izabranog naroda ....

Puni vrermena ....

Rođenje Spasitelja ...

Kraj II dela

Isus obrezan, uveden u Hram, kršten da se ispuni pravednost ...

Isus propoveda o Carstvu ...

Isus predaje svoj život za otkup ...

Isusova smrt otvara vrata raja ...

Silazi u šeol i izvodi opravdane ...

Kraj III dela

Isus vaskrsava ...

Objavljuje se učenicima ...

Isus vaznesen na nebo ...

Duh Sveti silazi na zemlju ...

Oni koji veruju primaju Duha i imaju direktan ulaz u nebo ...

Izgubljeno zajedništvo uspostavljeno je kroz Hrista ...

Kraj IV dela

Izgradnja crkve ...

Sav svet je čuo za Hrista ...

Hrist se vraća na zemlju ...

Crkva je podignuta na nebo ...

Počinje hiljadugodišnje Hristovo carstvo na zemlji ...

Sotona zaključan u bezdanu ...

Kraj V dela

Kraj hiljadugodišnjeg carstva ...

Konačna bitka na Armagedonu ...

Isus pobeđuje ....

SUD ...

KRAJ

Šta ti od ovog nije jasno????

Sve mi je to jasno, kao što je i ovo jasno:

- Crvenkapa ide kod bake
- sretne je vuk i pita gde ide
- vuk ode prečicom i pojede baku
- Crvenkapa ništa ne sluti pa vuk i nju pojede
- dođe hrabri lovac, ubije zlog vuka i razreši stvar.

Vidiš li neku sličnost između tvoje i moje bajke?

Back