Je l' znate zašto sanjamo?

Snovi su prvobitno bili nacin da bi sacuvali vid- nakon nekih otprilike 2 sata- ako deo mozga zaduzen za vid ne bi bio stimulisan onda bi taj deo mozga bio preuzet i da se to ne bi desilo onda sanjamo- no cak i ako ne sanjamo ako smo u totalnom mraku nakon nekog vremena pocet cemo vidjati neke stvari, verovatno je posle mozak nasao jos zadataka za snove kod odredjenih zivotinjskih vrsta, inace sve zivotinje sanjaju ukljucujuci i zabe i ribe itd...
(Izvor: David Eagleman, neuronaucnik, podkast:Inner Cosmos).

Snovi su prvobitno bili nacin da bi sacuvali vid- nakon nekih otprilike 2 sata- ako deo mozga zaduzen za vid ne bi bio stimulisan onda bi taj deo mozga bio preuzet i da se to ne bi desilo onda sanjamo- no cak i ako ne sanjamo ako smo u totalnom mraku nakon nekog vremena pocet cemo vidjati neke stvari, verovatno je posle mozak nasao jos zadataka za snove kod odredjenih zivotinjskih vrsta, inace sve zivotinje sanjaju ukljucujuci i zabe i ribe itd...
Ali ako piješ kafu nema ni spavanja ni sanjanja, ili si budan ili umireš. Haha

Uuuuu što samao zaeban san i istog dana su počele da se odmotavaju neke stvari...

Toranj
Odem gore na vrh liftom, kreću neke persone da muljaju pa i one hoće gore, ja furnem iz tornja... Pa onda čujem kako su te persone pičele da se mlate bez mene medjusobno pa se ja kao vratim da to vidim
....
E sad san ne bi bio san da je baš sve logično...
Kao da sačekam na medjusoratu a tamo soba koliko hoćeš kao neki hotelski hodnik
I slobodno ulaziš u koju god hoćeš sobu da se malo prikriješ
Nema šanse da te iko nadje...

Imam razne tipove snova, i frojdovske i one epopejske i začudne... neke od njih sam uspešno pretočio u literaturu. :)
Ajd nam opet ispričaj onaj san gde sa velikom grupom blokadera i studentima odlaziš na glasanje a tamo pod svim rednim brojevima jedan te isti kandidat pa se kao svadjate ko je zaokružio 1 a ko 2 pa i 3 da ne kažem 5 posle 4 kad je jedno te isto?

Meni se snovi ponavljaju. A stepenice sve kraće. Još malo ostalo pre večnih snova.
Sve sam snove već odsanjao..Sve u crno-belom 😑
Ne bojim se nimalo. Samo da osetim kada da se spremim, da drugi ne moraju mnogo oko mene da se trude.
PS: Jedini neispunjen san će mi ostati mecosopranka na simfonijskom klaviru.
Nije se dalo.
U večnom snu..možda i naiđe
🍻

Poslednja izmena:

Back