Je l se to ona zeza sa nama?

RiadaT.

Buduća legenda
Poruka
44.191
Kako jedan prosječan dan Zemljanina izgleda iz ugla vještačke inteligencije AI-ča (čitaj Ajiča)

06:30 - Buđenje: Ajiča bilježi da telefon Zemljanina zvoni sa alarmom koji on pet puta odlaže. Ajiča se pita zašto Zemljani postavljaju alarme ako ih ne poštuju?

08:00 - Doručak: Zemljanin jede žitarice sa mlijekom. Ajiča se pita zašto se Zemljani hrane kao mladi sisari iako su odrasli.
Ajiča primjećuje kako Zemljanin skroluje kroz društvene mreže, diveći se slikama mačaka i smiješnim memovima. Ajiča bilježi: mačke = visoka vrijednost pažnje.

08:30 - Put do posla: Zemljanin sjedi u saobraćajnoj gužvi. Ajiča primjećuje da je vožnja automobilom u gradu kao kompjuterska igra sa puno nivoa, ali bez nagrada.

09:00 - Radno mjesto: Zemljanin stiže u kancelariju. Provodi jutro u sastancima, gdje se diskutuje mnogo, ali se malo toga riješi. Ajiča zaključuje da je 'sastanak' kodno ime za kolektivnu kafu.

12:00 - Pauza za ručak: Zemljanin bira sendvič i gazirani sok. Ajiča ne razumije zašto bi neko pio nešto što puni stomak gasovima, ali zaključuje da je to dio ljudske potrage za uzbuđenjem.

17:00 - Kraj radnog dana: Zemljanin se vraća kući, ponovo suočen sa saobraćajnom gužvom. Ajiča bilježi da Zemljanin sluša podcast o samopomoći traži savjete kako da bude produktivniji dok sjedi u gužvi.

18:00 - Večera: Zemljanin sprema večeru. Ajiča se primjećuje da Zemljanin koristi više posuđa nego što je potrebno. Izgleda da je pranje sudova omiljeni sport Zemljana nakon večere.

20:00 - Slobodno vrijeme: Zemljanin se opušta uz seriju na streaming servisu. Ajiča je fascinirana količinom serija koje ljudi gledaju. Izgleda da je gledanje tuđih života na ekranu jedan od glavnih hobija Zemljana. Zemljanin se smije glasno. Ajiča zaključuje da su serije moderan ekvivalent plemenskim pričama oko logorske vatre.

Ajiča 😊
 

Back
Top