Jazz & Blues kutak :)

Zivot na Marsu?:
tehnicki zvucite ne tako lose... ali ima gomila slicnih bendova.. znaci mogli biste malo originalniji da budete. Dosta podsecate na gunse, mozda zbog obrade Dead Flowers. Da ne bude da nemam pojma znam da su Stonesi u originalu. Mozda bi malo trebali da oladite sa distorzijom. i izbacite molim vas onaj rokabili :))) barem iz najave

Ajde ti, blago cica nikodimu, poslusa ponovo, ili jos bolje skini sa neta taj album, tek da vidis da nisi upravu. Mozda si popio malo vise piva to vece, ili si pomesao nesto... ovi momci zvuce odlicno. Rekao bih da nismo slusali istu druzinu...
Nisam zlonameran, niti imam pravo da sudim o tvom ukusu. Ali sam misljenja da ovakva jedna izjava ne pije vodu...

Idemo svi... Sinobusi, Sinobusi... ajde i vi na travi, da vas cujem... 8-)

bas mi je drago sto pozdravljate sinobuse,moje sugradjane!!!imali su svirku,pre nepunih mesec dana...i odicni su kao i uvek!!!gosca im je bila fantasticna Jelena,sa fenomenalnim glasom!!!bivsim sugradjanima,ja se izvinjavam!!!pozdravljam sinobuse i njihovu muziku uvek!!!

Eto nikodim-e, vi'ss ssta si propustio!!! Dobro je napredujess ;)

dee78, jesmo li onda i nas dve sugradjanke ili si iz Apatina? Jelena je ok, dobra tehnika pevanja, ali ... Slussala sam je na svirci "Babas&Dedas" u Foxtrotu. To je ta devojka, je li tako begessaru? :)

Jazzomatic:
Nego, pivopije, kakvi su globalni utisci sa Beer Fest-a? Iskreno, ja sam zanemeo kada sam sa tvrđave video svu onu masu... :shock: Bome, meni je bilo O.K. Lepo, znaš kako... :lol: Čak sam se vozio na onim Kamikazama u luna parku (mora se i lepšem polu udovoljiti) ;) Što se tiče muzike, jedino sam Van Gogh slušao. "Ovo nije Keba, ovo su Stonsi..." :confused: Al' zato Guinness 180 din. E, to mi se nije svidelo... :)
Vasse indijance je opet zeznulo nogu, tako da nije otisslo na BeerFest, ali koliko uskoro, posle duzzeg niza otkazivanja, cimanja i ko zna ccega joss, poccetkom meseca septembra occekuje se nessto sliccno i u NSu, te cu valjda nadoknaditi ;) kao veliki i na daleko poznati obozzavalac piva :roll:

Apach:

dee78, jesmo li onda i nas dve sugradjanke ili si iz Apatina? Jelena je ok, dobra tehnika pevanja, ali ... Slussala sam je na svirci "Babas&Dedas" u Foxtrotu. To je ta devojka, je li tako begessaru? :)

Da, da sada je vec dosta jasnije... Priznajem, da sam dosta propustio.
Ali evo ispravljam gresku, celog jutra slusam "begesarobuse". :lol:

@ Nikodim "baraba" :)

Nikodime brate hvala na lepim rečima. Ljudi uglavnom imaju predrasude o našoj muzici dok nas ne čuju uživo. Mnogi nisu slušali ni live ni album, a imaju negativan stav zbog recimo pevanja na srpskom ili izdavačke kuće za koju smo izdali album (City records). Ipak izdati album prvenac (i to bluz album) u Serbiji je ravno samoubitstvu. Oficijalno izdanje za bilo koju kuću ipak ti otvara mnoga vrata prilikom izdavanja sledećeg albuma, pa si sada ti u mogućnosti da biraš za koga ćeš izdati album. Sa druge strane ravnopravno na svirkama naše kompozicije izvodimo i na srpskom i na engleskom jeziku. Veni vidi vici (pokazalo se nebrojeno puta)

Imamo novog bubnjara. Čovek koji je snimao album nije bio u bluz fazonu i sada ima HC bend u kome mnogo življe izgleda, veruj mi. Novog dobošara možeš videti na video zapisu iz Šapca, iako nam je to bila prva svirka i iako to danas posle godinu dana zvuči mnogo kompaktnije.

'armonikaš se rodio na delti Dunava i svaki komentar je suvišan

Nadam se da će uskoro biti prilike da se vidimo u Kuglašu live i popričamo po jedno.

Kada svrake bulje u mene: antiglobalizacijska kompozicija koja kao antistresnu terapiju preporučuje isključivo pivo iza dragstora ( a ne kao tamo neki amerikanci i njihovi psihići)

Niko i ništa nas na može sprečiti da čukamo. Sprema se novi album, a a propo nove ekipe (bubnjar i gitarista) postavljeni su i viši kriterijumi. Početkom zime bi trebali ući u studio, pa sa prvim prolećem eto novog izdanja

Pozdravčina

dee78:
bas mi je drago sto pozdravljate sinobuse,moje sugradjane!!!imali su svirku,pre nepunih mesec dana...i odicni su kao i uvek!!!gosca im je bila fantasticna Jelena,sa fenomenalnim glasom!!!bivsim sugradjanima,ja se izvinjavam!!!pozdravljam sinobuse i njihovu muziku uvek!!!

Jednom sugrađani uvek sugrađani, ili ti... tko je odojen na Jelen pivu teško će MB naručiti, mada je NS krasno mesto za život priznati se mora

Apach:

Ne "Babas&Dedas" pošteni već The blues hammer (promocija albuma prvenca Can't stop, koji BTW posedujem pa ćete imati priliku da ga čujete

E pa begesare pravo zboris sinko... i baraba sam a i sto se City recordsa tice situacije ja potpuno jasna.
Ne secam se da sam vas kudio, bilo bi suvise ljigavo obzirom da vas sada prvi put slusam. Sto se pevnanja na srpskom tice... pa i Smak, meni omiljeni, je pevao na srpskom, cak dosta sjajnih blues stvari... nema to nikakve veze, u to sam sasvim siguran. Pre bih rekao da se na ovim prostorima uspesno boluje od licemerstine. Meni je zaista drago da postoji grupa ljudi koja se u ovom kulturnom bunilu bori za svoje mesto pod suncem, to je za svaku pohvalu. Do sada si verovatno primetio da su kod mene stvari uglavnom ili crne ili bele, tako da imas na umu da su ovde potpuno bele.

A bubnjar... pa cujese da nije vase gore list.
Da, nisam imao pojma da je delta Dunava tako dobra za blues, naucih ponesto novo... bravo, bravo...

Samo vi svirajte, sto se mene tice ja cu se potruditi da vas malo "piratiziram' po Banatu.... mislim da vredi cuti, tako da cu prvo krenuti od svojih prijatelja.

nikodim:
.
Ne secam se da sam vas kudio, bilo bi suvise ljigavo obzirom da vas sada prvi put slusam.

Sto se pevnanja na srpskom tice... pa i Smak, meni omiljeni, je pevao na srpskom, cak dosta sjajnih blues stvari... nema to nikakve veze, u to sam sasvim siguran.

Da, nisam imao pojma da je delta Dunava tako dobra za blues, naucih ponesto novo... bravo, bravo...

Samo vi svirajte, sto se mene tice ja cu se potruditi da vas malo "piratiziram' po Banatu.... mislim da vredi cuti, tako da cu prvo krenuti od svojih prijatelja.

Nisam ni kaz'o da si nas ti kudio. Taman posla... No mnogi jesu... no nema veze važno da se svira.

A propo pevanja na srpskom većina srpske bluz "scene" smatra to neprihvatljivim

Delta Misisipija i Vojvodina su na istoj geografskoj dužini pa ti vidi.... :)

Samo ti radi ono što najbolje znaš, piratu nijedan, nema problema :)

nikodim:
Secas se onog dela i Raskrsca, kada cica kaze:"Najboli blues se svira kada dobar covek pati". ;)

Najbolji bluz se svira kada studiraš u periodu od 1996 - 1999 godine, piješ Beograd vodku za 28 dinara ispred dragstora. U frižideru u kuhinjici studentskog doma imaš koru slanine, pola glavice luka, litru rakije i ništa drugo. Imaš deal sa lokalnim pekarom da ti po povratku iz grada ( a posle višestrukog legitimisanja drugova Organa zbog tvog sumnljivog izgleda... duge kose ... i vijetnamke) za par dinusa proda pola kile hleba i masti na koje apliciraš onaj luk kada dođeš u dom... E tako nastaje bluz... Choose the blues..,.

nikodim:
Secas se onog dela i Raskrsca, kada cica kaze:"Najboli blues se svira kada dobar covek pati". ;)

Najbolji bluz se svira kada studiraš u periodu od 1996 - 1999 godine, piješ Beograd vodku za 28 dinara ispred dragstora. U frižideru u kuhinjici studentskog doma imaš koru slanine, pola glavice luka, litru rakije i ništa drugo. Imaš deal sa lokalnim pekarom da ti po povratku iz grada ( a posle višestrukog legitimisanja drugova Organa zbog tvog sumnljivog izgleda... duge kose ... i vijetnamke) za par dinusa proda pola kile hleba i masti na koje apliciraš onaj luk kada dođeš u dom... E tako nastaje bluz... Choose the blues..,.

E jesi marsovac...koga jos briga za izdavacku kucu kad su ljudi sjajni,a stvarno jesu :)
\Nikodime,kao sto si obavesten stigao mi je Incognito sa Nisvila...i hmmm....Za ostalo bi trebala da rodim snimak Billy Idola i po mogucstvu Uriah Heep-a...po svoj prilici bandu vise ne zanima da "rade" bilo sta, samo zelenase...a ako je ko imao vise srece,ili je pak zainteresovan za ovih 20-ak minuta snimaka neka rece...:) veliki pozdrav svima:):):)

Zivot na Marsu?:
aaahahahaha
ladno ste snimili za city records
velika sramota stvarno
i to mi je bluz
a i ne zvucite za bolje

Kakve bre to ima veze, zasto si tako zatucano tvrdoglav? City je izdavacka kuca, nigde ne pise da bluseri nisu bodbrodosli ili da su na bilo koji drugi nacin etiketirani jer ne snimaju ono sto snima 99% onih koji posecuju tu kucu...
E Marsovce, zasto pises gluposti... jednostavnije receno, posto mi se cini da neke stvari nimalo ne kapiras, u cemu je tvoj problem?

begešar:

Leba masti i paprike...
Nisam aplicirao lukac na leba i masti, mada sada mi zvuci vrlo ukusno. Ali sam se zato posteno ismejao kada sam to procitao, ne diskrimanorski, vec zbog nacina na koji si to opisao.

Ananke:
E jesi marsovac...koga jos briga za izdavacku kucu kad su ljudi sjajni,a stvarno jesu :)
\Nikodime,kao sto si obavesten stigao mi je Incognito sa Nisvila...i hmmm....Za ostalo bi trebala da rodim snimak Billy Idola i po mogucstvu Uriah Heep-a...po svoj prilici bandu vise ne zanima da "rade" bilo sta, samo zelenase...a ako je ko imao vise srece,ili je pak zainteresovan za ovih 20-ak minuta snimaka neka rece...:) veliki pozdrav svima:):):)

Evo ja sam raspolozen... samo da se dogovorimo oko nacina "doturanja". A sto si tice tih tvojih pirata sa KariBa... mozda bih mogao da im nabavim Idola i Hiper JUraJu, ako su spremni da posalju Cobhama i Spasova (uvo za uvo zub za zub;).

Back