Jazz & Blues kutak :)

@anakin:
Nisam jos poceo,ali skupljam literaturu...valjda ce mi godinu i po dana biti dovoljno da se spremim...
Za instrument mi nije frka,ionako vezbam mnogo,teorija kazes da se da nauciti,ali solfedjo bi mogao da bude ozbiljan problem...
Inace,pokusao bih da upisem gitaru...Jel i tu treba uporedni klavir ili sta?mada ni to ne bi bio toliki problem,posto vezbam i na klaviru...Da li bi neko mozda mogao da mi otprilike kaze kako je njemu izgledao prijemni?

Ketchua:
@anakin:
Nisam jos poceo,ali skupljam literaturu...valjda ce mi godinu i po dana biti dovoljno da se spremim...
Za instrument mi nije frka,ionako vezbam mnogo,teorija kazes da se da nauciti,ali solfedjo bi mogao da bude ozbiljan problem...
Inace,pokusao bih da upisem gitaru...Jel i tu treba uporedni klavir ili sta?mada ni to ne bi bio toliki problem,posto vezbam i na klaviru...Da li bi neko mozda mogao da mi otprilike kaze kako je njemu izgledao prijemni?

Ne bih hteo da te razocaram, nemoj pogresno da me shvatis, ako ne znas teoriju, nemoj se nadati da ce te primiti na bilo kojoj visokoj muzickoj skoli. Ne moze se to bas nauciti za dva-tri meseca.

Cak i na Berlikee-ju, jazz akademiji , gde mozes da zavrsis jednu, dve , nije bitno koliko godina, to nije klasican tip skolovanja od 4 godine, ali da bi te tamo primili takodje moras da bude vraski dobar. Recimo primer, Bata Bozanic je zavrsio samo jednu godinu bas gitare u pomenutoj skoli, nadam se da znas ko je Bata.
I naravno, treba dosta US$$$ za tu skolu, ne znam koliko si solventan :-)......

pazi,nije da ne znam nista...znam veliki broj skala,gradjenja akorada,ritmova,dinamku,metriku,tehnike....a i pored toga,imam godinu i po dana da naucim ono sto ne znam...:) a i ako me ne prime,jbg,sta se moze...ali pokusacu,nije na odmet...sigurno mi ono sto naucim za prijemni nece zasmetati u zivotu...:)

@klika

Kakve su sanse da mi posaljem na mail dve kompozicije sa albuma Ella Fitzgerald i Joe Pass-a, skinuo sam album preko Torrenta ali su dve kompozicije ostecene tako da ih ne mogu raspakovati iz ZIP arhive.
Radi se o numericama My Man i On Green Dolphin Street.

Ako nisi obrisao taj album, posto se seam da si u jednom od postova napisao da si ga skinuo.

I... naravno, hvala bez obzira na ishod. ;)

nikodim:
@klika

Kakve su sanse da mi posaljem na mail dve kompozicije sa albuma Ella Fitzgerald i Joe Pass-a, skinuo sam album preko Torrenta ali su dve kompozicije ostecene tako da ih ne mogu raspakovati iz ZIP arhive.
Radi se o numericama My Man i On Green Dolphin Street.

Ako nisi obrisao taj album, posto se seam da si u jednom od postova napisao da si ga skinuo.

I... naravno, hvala bez obzira na ishod. ;)

Imam taj album, poslacu ti ove pesme za koji dan jer sam nesto gadno bolestan i samo sam danas proveravao postu, ne mogu dugo da gledam u monitor jer me glava otkida.......

Na koji email hoces da ti to posaljem?

klika:
Imam taj album, poslacu ti ove pesme za koji dan jer sam nesto gadno bolestan i samo sam danas proveravao postu, ne mogu dugo da gledam u monitor jer me glava otkida.......

Na koji email hoces da ti to posaljem?

Poslacu ti ga u PP-u, hvala.

A sto se glave tice, malopre sam merio pritisak otkida me celog dana, ne znam sta da radim sa njeom. :-|

klika:
nikodim:
malopre sam merio pritisak otkida me celog dana, ne znam sta da radim sa njeom. :-|

Ajde, junaccine nasse, nedajte se!!! Navujamo za vas!

Ali zassto meni , klikice, ne ssaljess nissta od muzike :( ? Pa imao si moj mail:(

nikodim:
Kliksone.... jesi li uspeo da iskopas tetka Ellu? ;)

Ma evo jos uvek sam slogiran, ne znam sta se ovo desava, ni prehlade i gripe nisu vise ono sto su nekad bile......

Nego cini mi se da imamo jedan mali problem. Vidis , nisam znao da Ella i Joe imaju vise od jednog zajednickog albuma. Ja imam album "Speak Love" na kome nema ovih kompozicija koje si ti trazio.......

`Alo Apachice? Gde si? Ne javljas se.......nije valjda dragi procitao ono "duso draga" i svasta pomislio :-)

Oooo... ne... Ovaj album koji ja imam se zove Easy Living. Ni ja nisam znao da postoji vise zajednickih albuma, za sada dva poznata. Naucili smo nesto.

Ipak, hvala na vremenu koje si utrosio trazeci te dve kompozicije. :)

I ajde... ozdravi, ne daj da ti krila izrastu. ;)

Ketchua:
pazi,nije da ne znam nista...znam veliki broj skala,gradjenja akorada,ritmova,dinamku,metriku,tehnike....a i pored toga,imam godinu i po dana da naucim ono sto ne znam...:) a i ako me ne prime,jbg,sta se moze...ali pokusacu,nije na odmet...sigurno mi ono sto naucim za prijemni nece zasmetati u zivotu...:)
Divno za cuti ovakvo razmisljanje...Srecno!

nikodim:
Oooo... ne... Ovaj album koji ja imam se zove Easy Living. Ni ja nisam znao da postoji vise zajednickih albuma, za sada dva poznata. Naucili smo nesto.

Ipak, hvala na vremenu koje si utrosio trazeci te dve kompozicije. :)

I ajde... ozdravi, ne daj da ti krila izrastu. ;)
Boze, kakva krila...nek se prepusti pravoj poliritmiji ili kako ono bese i glava prodje za cas, a virus ne sme ni da priviri!

sublimacija:
Boze, kakva krila...nek se prepusti pravoj poliritmiji ili kako ono bese i glava prodje za cas, a virus ne sme ni da priviri!

Kakve sve to krila mogu biti, "pernata", avionska (nije mi poznat materijal od kog se ista izradjuju), stabilizatori...?
Obzirom na pandemiju pred kojoj ceo svet bledi, rekao bih da su stabilizatori. ;)

Back