Jazz & Blues kutak :)

Apach:
Osim kad studirass u zgradi u kojoj se izuccava i fizika! Ccujess razne frekvencije! I to takodje mozze biti izuzetno opasno. Pomisliss da si poloodeo, jer ccujess ssto niko oko tebe ne ccuje! Ne znam koje su vrednosti frekvencije bile taccno, ali znam da su bile izuzetno visoke. I mogu vam reci da sam se odmah laksse osetila kad sam naissla na kolegu koji je isto ccuo ... Verujte mi da ne pomazze ni grljenje zvuccnika po klubovima :) , ... samo posle zvrji u ussima, ali i dalje imate skoro isti opseg sluha ... ili nemate ... :?
Svaka ti cast na opsegu sluha...i na komsiluku! Ako pronadju nesto necuveno do sad, hoces da nam javis? Recimo, radio koji moze sam da trazi talase po svim talasnim duzinama, neki senzor za rano otkrivanje (frekfencija) lavine i nevremena, koji moze da se stavi na ruku ili okaci o ranac ili slusalice za plejere (ima li neka nasa rec?) od kojih ne bole usi...odoh ja u neke druge teme...ali, ipak, ima veze, zar ne? :-D

Posto su se svi nesto ucutali , evo samo jedna kratka informacija, pogledajte ovu blagodet, http://www.live365.com/cgi-bin/directory.cgi?genre=jazz , izvinjvam se ako nekome pravim zazubice :-), nije mi bila namera, samo reko` da vas informisem kada se dokopate malo bolje internet veze , nije lose znati za ovo.
Ne zna covek odakle da krene sa preslusavanjem ovih stanica, ima toliko dobrih stvari za svaciji ukus.
Sinoc sam malo vise slusao HAMMOND ORGAN PLUS! , samo ime kaze o cemu se radi, ne znam da li neko od vas slusa Hammond orguljase poput legende Jimmy Smith-a, Joey De Franceska itd........meni je taj zvuk prosto neverovatan i toliko mocan. Probajte nesto da nabavite od toga, necete se pokajati. Verujem da ste svi slusali prodorno mocni zvuk Lord-ovog (Deep Purple) Hammonda, e pa to kada stavite u jazz onda dobijete jednu jakomocnu stvar!

klika:
Posto su se svi nesto ucutali , evo samo jedna kratka informacija, pogledajte ovu blagodet, http://www.live365.com/cgi-bin/directory.cgi?genre=jazz , izvinjvam se ako nekome pravim zazubice :-), nije mi bila namera, samo reko` da vas informisem kada se dokopate malo bolje internet veze , nije lose znati za ovo.
Ne zna covek odakle da krene sa preslusavanjem ovih stanica, ima toliko dobrih stvari za svaciji ukus.
Sinoc sam malo vise slusao HAMMOND ORGAN PLUS! , samo ime kaze o cemu se radi, ne znam da li neko od vas slusa Hammond orguljase poput legende Jimmy Smith-a, Joey De Franceska itd........meni je taj zvuk prosto neverovatan i toliko mocan. Probajte nesto da nabavite od toga, necete se pokajati. Verujem da ste svi slusali prodorno mocni zvuk Lord-ovog (Deep Purple) Hammonda, e pa to kada stavite u jazz onda dobijete jednu jakomocnu stvar!
Pogledala blagodet u pauzama slanja dugometraznog pisma, bar okrznula malo od te riznice. Upravo je tada svirao na jednom od tih radio-stanica thad Jones-Get Out...ali ja ne pobegoh tako brzo...Pokusala sam da skinem Iron And Wine "Jesus the Mexican boy" sa albuma The Sea and the Rythm, ako sam dobro shvatila more informacija koje se dobiju o svakoj pesmi. Posle desetak minuta tisine sam uzivala u prelivajucem zvuku, ali nisam uspela i da je sacuvam iako je bila pod opcijom Free :-(
Strpljenje me je jos sluzilo nekih 30 minuta, koliko traje downloudovanje Media Player 10...:-)

sublimacija:
Recimo, radio koji moze sam da trazi talase po svim talasnim duzinama?
Nisam bas shavtio sta si htela reci?
neki senzor za rano otkrivanje (frekfencija) lavine i nevremena, koji moze da se stavi na ruku ili okaci o ranac
E ovo ti uopste nije losa idea mada, kad bi registrovao frekvenciju koja stvara lavinu ne bi u svakom slucaju mogao/la da se spases jer bi bilo kasno...
ili slusalice za plejere (ima li neka nasa rec?) od kojih ne bole usi...odoh ja u neke druge teme...ali, ipak, ima veze, zar ne? :-D
USi bole kad slusas preglasno jer te slusalice imaju verovatno prilicno decibela u usni kanal ti je zapusen njima pa i sav pritisak koji stvaraju ide direktno na bubnu opnu aa nigde se ne vraca... Ovo je smao pretpostavka...

Sa kakvog sam se koncerta upravo vratio!
Jeff Healey and the Jazz Wizards.

Da li se nako seca Jeff Healey-ja? Sjajan blues/rock gitarista. Za one koji ga mozda ne znaju, tip je slep skoro od rodjenja a svira interesantnom tehnikom tako da mu gitara stoji polozena u krilu. Verovatano ste gledali film pre nekih 10-tak godina, Drumska kafana, sa Petrikom Svejzijem, bio je tada hit, e pa tokom celog filma se pojavljuje upravo Jeff Healey.
Inace je kanadjanin i ima ovde svoj bar koji se zove Healey`s u kojem svira svakog cetvrtka a subotom imaju tzv matine od 16-19 h, koji sam upravo danas gledao.
On vec nekoliko godina nije aktivan a mozda se neko seca onog njegovog velikog hita sa pocetka karijere , See The Light.
Nisam ni znao da se preorijentisao na jazz a iznenadio sam se kada sam ga video da odlicno svira trubu i to se tako lagano u pola numere prebacuje sa gitare na trubu i obrnuto. Inace koncert je bio strasan, od klasicnog jazz repertoara iz `20 i `30-tih, preko swing-a, malo regtime-a, blues-a, vokalnog jazz-a sa jedanom debelom pevaljkom.......zaboravih foto aparat da ponesem ali probacu da napravim par fotki sledeceg puta.

@Klika
Pre par godina sam imao prilike da ga cujem na 3K, ako je u pitanju bas taj cova. Dakle slep je i svira Giopsona polozenog? Ili mozda ne mislimo na istog izvodjaca posto se imena ne secam, ali se secam da me je zaista odusevio... ;)

klika:
Sa kakvog sam se koncerta upravo vratio!
Jeff Healey and the Jazz Wizards.

Da li se nako seca Jeff Healey-ja? Sjajan blues/rock gitarista. Za one koji ga mozda ne znaju, tip je slep skoro od rodjenja a svira interesantnom tehnikom tako da mu gitara stoji polozena u krilu. Verovatano ste gledali film pre nekih 10-tak godina, Drumska kafana, sa Petrikom Svejzijem, bio je tada hit, e pa tokom celog filma se pojavljuje upravo Jeff Healey.
Gledala sam taj film, davno! Secam se da mi se bas svideo. Jeff Healey, dakle...je l' se to cita Dzef Helej ili...?
Inace je kanadjanin i ima ovde svoj bar koji se zove Healey`s u kojem svira svakog cetvrtka a subotom imaju tzv matine od 16-19 h, koji sam upravo danas gledao.
:-)
On vec nekoliko godina nije aktivan a mozda se neko seca onog njegovog velikog hita sa pocetka karijere , See The Light.

Zvuci poznato...

introitus:
Nisam bas shavtio sta si htela reci?
Paaa, da ne moras sam da vrtis dugme, prvo, a drugo, da odjednom pretrazuje (kao TV) po kratkim, srednjim i dugim talasnim duzinama...recimo, ubacis mu naziv radio-stanice ili zemlju iz koje bi slusao nesto i on izbaci rezultate...Ne znam uopste odakle mi ta ideja? Apach je sigurno kriva...Inspirisala me je.

E ovo ti uopste nije losa idea mada, kad bi registrovao frekvenciju koja stvara lavinu ne bi u svakom slucaju mogao/la da se spases jer bi bilo kasno...
Mozda i bi! Talasi se obicno prostiru iz dubine snega...Dok dodju na povrsinu ti bar mozes da se ukopas...

USi bole kad slusas preglasno jer te slusalice imaju verovatno prilicno decibela u usni kanal ti je zapusen njima pa i sav pritisak koji stvaraju ide direktno na bubnu opnu aa nigde se ne vraca... Ovo je smao pretpostavka...
Hvala na pretpostavci...Uglavnom se slazem, osim za preglasno, jer uvek smanjim za par "poena" u odnosu na prethodnog slusaoca. Jednostavno nisam navikla na vokmen.

nikodim:
@Klika
Pre par godina sam imao prilike da ga cujem na 3K, ako je u pitanju bas taj cova. Dakle slep je i svira Giopsona polozenog? Ili mozda ne mislimo na istog izvodjaca posto se imena ne secam, ali se secam da me je zaista odusevio... ;)

Ne znam da li ce ti ova slika pomoci,ovo je cover sa jednog od njegovih albuma, ma 100% si ga nekada gledao, a koliko znam nikada nije svirao na Gibsonu, no ti nije ni tako bitno, bitno je da je prepoznatljiv stil sviranja, kao sto se da videti sa slike. Ali kazem, probacu sledeci put da napravim koju sliku pa cu je poslati.
On je poceo karijeru jos 1988. godine pa ga vecina vas mozda i ne zna, izdao je nekih 5-6 albuma i vec ga podosta godina nema na sceni, na zalost.

sublimacija:
Gledala sam taj film, davno! Secam se da mi se bas svideo. Jeff Healey, dakle...je l' se to cita Dzef Helej ili...?

Ma film je klasicna holivudska zvaka, samo to mi je prvo palo na pamet da objasnim o kome je rec jer se kroz ceo film proteze njegov bend na sceni i njegova muzika, e sad ko je obratio paznju na to znace o cemu pricam.

Njegovo ime se izgovara Dzef Hili.

sublimacija:
Paaa, da ne moras sam da vrtis dugme, prvo, a drugo, da odjednom pretrazuje (kao TV) po kratkim, srednjim i dugim talasnim duzinama...
Pa moras da vrtis dugme na analognim tunerima, na digitalnim pritisnes dugme i radio autmatski stane cim nadje prvi signal.
recimo, ubacis mu naziv radio-stanice ili zemlju iz koje bi slusao nesto i on izbaci rezultate...
Za ovo nisam siguran da li je moguce...

introitus:
Moglo je biti do max 20kHz, pa ako imas odlican sluh moguce je da si cula do te frekvencije, a u sustini ne cujemo svi do toliko. Najcesce do nekih 17-18kHz, a i to se godinama smanjuje...

Ljudi se opterecuju frekvencijama pri slusanju muzike. Svaki zvucnik ima sertifikat koliko u db ima odstupanje u frekventnom rasponu od 20-20.000Hz. To je totalno nebitno. Nase uho najvise percepira mid-range znaci od 100-5khz, i 90% muzike koju slusamo je u rasponu od 60-14 khz. Akusticki reproduktori tj. zvucnici, daju najmanje iskrivljenu sliku ako su bez skretnica bilo kakve vrste ili u najmanju ruku dvosistemski. Najbitnija je kako neko rece rezonantna frekvencija koja ne bi trebala da bude u opsegu ljudskog glasa znaci negde oko 2.5-3 khz. Najcistija reprodukcija je sa samo jednim drajverom po mogucnosti sa jakim magnetnim fluxom i bez ikakve skretnice. Tehologija reprodukcije 50 godina je bila sa pojacalima DHT male snage sa jako osetljivim zvucnicima i do danas je neprevazidjena sto se tice kvaliteta.
Dakle ne uzbudjujte se ako sa godinama frekvencija koju uho cuje moze da bude do 12 khz. Slusajte muziku a ne tehnoloske specifikacije.

[
Najcistija reprodukcija je sa samo jednim drajverom po mogucnosti sa jakim magnetnim fluxom i bez ikakve skretnice.
Teoretski jeste tako ali u praksi je malo drugacije. Sirokopojasni drajveri imaju nedostatke.

Tehologija reprodukcije 50 godina je bila sa pojacalima DHT male snage sa jako osetljivim zvucnicima i do danas je neprevazidjena sto se tice kvaliteta.
Tu se sa tobom ne bih slozio, ali rasprava na temu high-end audio-a ne pripada ovoj temi.

Dakle ne uzbudjujte se ako sa godinama frekvencija koju uho cuje moze da bude do 12 khz. Slusajte muziku a ne tehnoloske specifikacije.
Da je suprtono High End audio svet ne bi uopste postojao /pa dobro nije bas tako/, jer nazalost dobar zvuk najcesce maldi ljudi ne mogu sebi da priuste...

introitus:
[
Teoretski jeste tako ali u praksi je malo drugacije. Sirokopojasni drajveri imaju nedostatke.

Tu se sa tobom ne bih slozio, ali rasprava na temu high-end audio-a ne pripada ovoj temi.

Da je suprtono High End audio svet ne bi uopste postojao /pa dobro nije bas tako/, jer nazalost dobar zvuk najcesce maldi ljudi ne mogu sebi da priuste...

1. Tacno, komercijalni imaju i to uzasne. Visoko profesionalni mnogo manje. Lowther i sl. skoro da ih nemaju, zavisno od koncepcije boxa.

2. Naravno, stvar je subjektivnog misljenja. Koncepcijski uredjaji su mnogo prostiji od npr. Mark Levinsonovih pojacala snage i Wilson Watt zvucnika. A i cena je mnogo prihvatljivija.

3. Cevni High end audio nikad nije bio dostupniji bilo u komercijalnoj ili self built varijanti. Neces verovati koliko mladih ljudi kod nas postanu zavisnici tog zvuka kada ga prvi put cuju. Naravno govorim o Single Ended zvuku.

Ali u pravu si odosmo od teme. Idem da pustim Milesa i "Blues for Pablo".

marlon:
2. Naravno, stvar je subjektivnog misljenja. Koncepcijski uredjaji su mnogo prostiji od npr. Mark Levinsonovih pojacala snage i Wilson Watt zvucnika. A i cena je mnogo prihvatljivija.

3. Cevni High end audio nikad nije bio dostupniji bilo u komercijalnoj ili self built varijanti. Neces verovati koliko mladih ljudi kod nas postanu zavisnici tog zvuka kada ga prvi put cuju. Naravno govorim o Single Ended zvuku.

Ali u pravu si odosmo od teme. Idem da pustim Milesa i "Blues for Pablo".
2. Ne moras da platis bas tolike cifre da bi kuci imao High End, moze vec i za 5k eu da se ima vrhunski sistem.

3. samo zato sto je mnogo lakse napraviti pristojan lampas nego tranzistorac...

ako hoces vise da pisemo na ovu temu pisi na pp ili da otvorimo novu temu?

Klika:
Original postavio klika
Posto su se svi nesto ucutali , evo samo jedna kratka informacija, pogledajte ovu blagodet, http://www.live365.com/cgi-bin/directory.cgi?genre=jazz , izvinjvam se ako nekome pravim zazubice , nije mi bila namera, samo reko` da vas informisem kada se dokopate malo bolje internet veze , nije lose znati za ovo.

Apach:
Uspessno koristim ovaj podatak ;) ... Uzzivam ...

Koja ti se stanica najvise svidja od ponudjenih?

100% Salsa je odlicna !

klika:
Koja ti se stanica najvise svidja od ponudjenih?
Slussam upravo ClassicSalsa! Uzzivam ... A koja mi se stanica najvisse svidja bass i ne mogu reci, jer ih nisam preslussala sve. Jucce sam slussala samo 1, prvu sa spiska (ccak ni ne pazzim kako se zovu) ... Ali kad mi se neka posebno dopadne, ccuce(ccitace) se!
Tebi se
klika:
100% Salsa je odlicna !
ova najvisse svidja?

Apach:
Slussam upravo ClassicSalsa! Uzzivam ... A koja mi se stanica najvisse svidja bass i ne mogu reci, jer ih nisam preslussala sve. Jucce sam slussala samo 1, prvu sa spiska (ccak ni ne pazzim kako se zovu) ... Ali kad mi se neka posebno dopadne, ccuce(ccitace) se!
Tebi se ova najvisse svidja?

Pa javolim latino zvuk, ali ne slusam je nesto preterano cesto, uglavnom visim na Hammond Organ Plus i Jazz Guitar.

U Njegosevoj u Beogradu sam zdraknula par CDova: Charles Mingus-hitovi, Monk alone, nove nade jazz-a na jednom CDu: Randy Brecker, Buster Wiliams, Joanne Brackeen, Dave Liebman, Pat Martino, Al Foster. Da li je neko slusao nesto od ovoga? Mislim da je Mingus pominjan ovde, ali ne mogu da ga nadjem...

sublimacija:
U Njegosevoj u Beogradu sam zdraknula par CDova: Charles Mingus-hitovi, Monk alone, nove nade jazz-a na jednom CDu: Randy Brecker, Buster Wiliams, Joanne Brackeen, Dave Liebman, Pat Martino, Al Foster. Da li je neko slusao nesto od ovoga? Mislim da je Mingus pominjan ovde, ali ne mogu da ga nadjem...

Kad smo već kod CD shopova u Bgu... Ima jedan na polovini ulise Srpskih Vladara... Drži familija od mog bivšeg kolege sa faksa... Imaju odličnu kolekciju džeza... Ali nešto lošiju bluza... Ima i dosta dobrog matorog roka, a ponešto i drugih gluposti...

Ne čujem se više s njim... Da se čujem, mogao biti reči nešto više. ;) Znam samo da su u pitanju originali, tako da su cene malo brrr... Ali ako ionako kupuješ originale, enjoy. 8)

Back