I
iluzionista
Gost
Da... Imaju oni onu legendarnu emisiju o jazzu.
Ne bi znao kad tačno ide... Dugo nisam slušao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iluzionista:Da... Imaju oni onu legendarnu emisiju o jazzu.Ne bi znao kad tačno ide... Dugo nisam slušao...
nikodim:@klika
Da li si mozda posetio neko "zgodno" muzicko desavanje, svirkicu ili tako nesto?
Pozzz...
nikodim:Ne znam ni ja... znam da na nekom novosadskom radiju postoji jazz emisija koja se zove Dzezva, takodje odlicna emisija...
Da li mozda slusas sada Radio Beograd?
Pozdrav...![]()
iluzionista:Čuo sam za Džezvu... Možda baš u toj emisiji... Inače i Radio 202 ima emisiju "Linija za blues i jazz", koja je većim delom posvećena jazzu, a zadnjih sat vremena (posle ponoći) bluesu...
A, da.. Odgovor na pitanje.Ne. Trenutno slušam Marlija sa nekih MP3ica. "Stir me up, little darling... Stir me up..."
iluzionista:@klika: kad već pomenu Raya... Obožavam ga... Imam jedan vrlo lep album od R.C. "Blues", na kome Ray svira blues...
BTW, da li je neko gledao film "Ray"? Utisci?
nikodim:Mislim da se stanje, generalno (sto se tice jazz-a & blues-a) popravlja u ovoj nasoj zemljici. Sve je vise dobrih emisija na radiju a i na TV-u se sve cesce moze cuti i videti dosta toga. To me posebno raduje ako uzmemo u obzir desavanja u nasoj zemlji za vreme cika Slobe.
Nekako mi se cini da napredujemo...
Trenutno je na RB-u jedan zanimljivi jazz gitarista cije ime nisam cuo jer sam zaokupljenio ovim downloadom...
nikodim:Da, dobar je filmcic...
iluzionista:@klika: kad već pomenu Raya... Obožavam ga... Imam jedan vrlo lep album od R.C. "Blues", na kome Ray svira blues...
"Ray follows the inspiring story of a one-of-a-kind genius".iluzionista:@klika: kad već pomenu Raya... Obožavam ga... Imam jedan vrlo lep album od R.C. "Blues", na kome Ray svira blues...
nikodim:Kliko... pa ti si bas resio da se muzicki obogatis... naravno, na ruku ti ide i odlicna veza...
Da li si mozda skinuo nesto od Herb Ellis-a?
... joss od dodele oskara imam narezan filmic, ali nikako da ga pogledam ...iluzionista:BTW, da li je neko gledao film "Ray"? Utisci?

Pre bombardovanja sam pratila sigurno jedno 5-6 emisija o jazz-u po raznimm frekvencijama, a onda su mi se pogubile i danas slussam samo kad "naletim" na neku, ssto bass nije ccesto ...iluzionista:Mada je uvek bilo emisija o jazzu i poneka o bluesu, samo je trebalo malo više čačkati skale radio aparata... Recimo u Bgu je neko vreme išlo čak 4-5 emisija posvećeno bluesu... Ne znam kakvo je stanje sada... Slabo slušam radio... Inače... Što se tiče bluesa... Tu su bili 202, Radio Politika, Index, Pančevo... No, ne znam stvarno kakvo je stanje u današnje vreme...
... wow ... wow ... woooooooooooooooooow ...klika:Skinuo sam vise od 20 GB muzike za nekoliko poslednjih nedelja, kada na to dodam jos nekih 60-tak CD-ova u MP3 koje sam poneo sa sobom, pa to ne mogu da preslusam za nekoliko meseci.
Skinuo sam nesto od Ellisa-a ali jos uvek skidam.
Skinuo sam tri sjajna CD-a u Divx formatu , sve stara garda, Ellis, Montgomery, Pass, Burell, Kessell, Jim Hall, .......izvanredno.
Takodje sam nasao jedan sjajan koncert isto u Divx-u, spomenuh ga pre par dana, tip se zove Bireli Lagrene, francuski ciganin, prosto neverovatno kako covek svira gitaru.
Nemam ADSL, ali objasni za sve buduce situacije ...klika:Ako neko ima ADSL vezu objasnicu mu sta i kako da skida sa neta, ima toga na tone.....
Znacci, TO je cool-jazz?! I meni je drazze da ccujem ovu 3jicu ...klika:Imam nesto od njega ali moram priznati da nisam ljubitelj cool jazza koji je on svirao, ja sam vise okrenut bopu, pa jos hard, mada cika je ok, dobro duva ali nije moj omiljeni trubac, ipak vise volim Sandovala, Freddie Hubbard-a, Lee Morgana,.....