Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
To mi je vec malo cudno, Josipa Lisac... Arsen... nekako ih ne mogu prepoznati kao jazz izvodjace... Cudne zivuljke...
Pa jeste malo ccudno, ali je tako. Arsen je joss davno radio sa Darkom Kraljicem koji je kao kompozitor bio jedan od zaccetnika jazza na ovim prostorima. Dodusse sve bi se to lepo svrstalo u Evergreen, ali ... "i to je JAZZ" ...

Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Peti Internacionalni festival uličnih svirača počinje danas, 7. septembra u 20 sati na Trgu Slobode kada će biti svečano otvaranje. Od 7. do 11. septembra svakog dana u periodu od 18 do 22 sata biće bogat program u kojem će učestvovati muzičari, žongleri, klovnovi, pantomimičari na Trgu slobode, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici. Na festivalu će učestvovati istaknuti umetnici iz Španije, Belgije, Irana, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Organizator je Centar za kulturnu animaciju Novi Sad, a glavni pokrovitelj Grad Novi Sad.

nikodim:
To mi je vec malo cudno, Josipa Lisac... Arsen... nekako ih ne mogu prepoznati kao jazz izvodjace... Cudne zivuljke...

Ne znam da li ste slusali Mateju Dedica, sina Arsenovog, covek je neverovatan jazz pijanista a koliko sam upoznat pre par godina je usao u 12 najboljih na nekom svetskokm konkursu koji je organizovao Kvinsi Dzons, znaci da momak vredi.....

A sto se rice hrvatske jazz scene, slusao sam ranije i pratio njihove emisije o jazz-u na tadasnjem HTV 3 , ali ne mogu sada da se setim ni jednog imena mada imaju dobrih izvodjaca.

Apach:

Peti Internacionalni festival uličnih svirača počinje danas, 7. septembra u 20 sati na Trgu Slobode kada će biti svečano otvaranje. Od 7. do 11. septembra svakog dana u periodu od 18 do 22 sata biće bogat program u kojem će učestvovati muzičari, žongleri, klovnovi, pantomimičari na Trgu slobode, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici. Na festivalu će učestvovati istaknuti umetnici iz Španije, Belgije, Irana, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Organizator je Centar za kulturnu animaciju Novi Sad, a glavni pokrovitelj Grad Novi Sad.

napokon..hvala na obaveshtenju................

shto se tice CRO jazz scene .pa ne mogu puno reci ali sam Mateju Dedica cuo i mislim da je odlican.....cela prica oko njegove karijere je zanimljiva, dakle od samog upisa na akademiju gde ga nisu primili u Zg, a onda je on otisha napolje i primljen je glat.......

sto se tice Arsena, nega slusham i obozhavam njegove pesme, ali svrstati ga u jazz je promashaj.......on je shansonjer .........jedan od najboljih kantautora u ovom delu Evrope......

i ja sam slab sa CRO jazz imenima, ali pri svakom slushanju su mi sve bolji i bolji.......

Apach:

Jao, zongleri! Obozavam da ih gledam, kao i pantomimicare. Hoces da snimis ;->

klika:
Ne znam da li ste slusali Mateju Dedica, sina Arsenovog, covek je neverovatan jazz pijanista a koliko sam upoznat pre par godina je usao u 12 najboljih na nekom svetskokm konkursu koji je organizovao Kvinsi Dzons, znaci da momak vredi.....

A sto se rice hrvatske jazz scene, slusao sam ranije i pratio njihove emisije o jazz-u na tadasnjem HTV 3 , ali ne mogu sada da se setim ni jednog imena mada imaju dobrih izvodjaca.
Nisam znala to za Mateju, mada sam cula da je izvukao caleta iz delirijuma i vratio ga na scenu! Prica vise o Arsenu nego o sebi. Pijanista...Da li i peva?

Apach:

Bio sam baš juče u vašem lepom malom gradiću. :lol: Znači to je bila ta jazz svirka na koju sam nabasao... Trajala je do 23h... Samo... Šmrc :(

Back