Jazz & Blues kutak :)

winnetou:
jel slusa neko sosabi?? to je onaj - lepo vama, lepo nama..
a darkwoode i kanda kodzu i nebojsu??

Samo sam sosabi nisam slusao live (vec na TV-u ili radiju), ostale sam slusao i gledao i ne bih imao nista lepo da kazem o njihovom „muziciranju“. Nisam mrzovoljan danas vec samo iznosim svoje misljenje o pomenutim izvodjacima i bendovima, naprotiv bas se dobro osecam ali pomenuti nisu deo muzickog sveta niti desavanja koja cenim.

Apach:
A da onda nastavim priccu u tom smeru pominjanjem Anne McCue. Slussa li je ko? Meni se jako svidja, ali imam samo 10ak njenih pesama ...

Ja sam cuo samo ono sto si ostavila na grupi i to „08milkman“, a drugi fail nisam uspeo da skinem jer mi je pukla veza pa cu pokusati kasnije. I to sto sam cuo na prvo slusaje ne zvuci lose...

sublimacija:
Mozete li mi malo opisati atmosferu od ulaska do odabira stejdzeva, ulaznica i te stvari?

Prve godine, bila su samo dva policajca na ulazu pored kojih si mogao da proneses i „top“, u samoj tvrdjavi nisam video ni jednog... A sto se izbora tice... ako krenes sa namerom da obilazis stejdzeve bices gadno prljava, od prasine. Secam se da smo skoro morali da se drzimo za ruke kolika je guzva bila, kretali smo se kao mravi u gomili sa opasno drogiranim i izgubljenim tipovima. Meni se sve to ni malo nije dopalo tako da u buduce ne planiram odlaske na taj festival.

why not smile:
Zdravo drustvo!
Nisam dugo bila na forumu, ne znam ni sada koliko cu cesto dolaziti, ali cisto da znate da vas 'citam' i da ste ostali jedan od najpodforuma :D

Veliki pozdrav svima!!! :D

Da, to se moze videti i po broju postova koje si ostavila na forumu. Sve jedno kada dodjes dobro dosla. :D A bas sam se pitao pre koji mesec, pretrazujuci neke stare postove, gde nestade.

Pozdrav... :wink:

Upravo slusam neku jazz kompilaciju...Holandski jazz... I ova stvar koju trenutno slusam... Mnogo mi se dopada... Da li je neko slusao mozda... Trio braamdejoodevatcher ? (da, to je ime :) )
Ima tu dosta dobrih stvari...

Inace...Ja kao i svake godine idem na exit :) To mi je prilika da cujem ponesto zanimljivo, prednost je sto je u Ns-u... I ja dosta volim takvu atmosferu...
Ubedljivo je najbolje na jazz&blues stage-u. :D Tamo sam provela dosta vremena prosle godine.

winnetou, mozda se vidimo tamo :)

pozdrav!

why not smile:
Da li je neko slusao mozda... Trio braamdejoodevatcher ? (da, to je ime )
Ima tu dosta dobrih stvari.

Ne, nisam imao prilike da ih cujem.... ali imao sam mali problem da procitam ime benda, vrlo cudno ime.

why not smile:
Ubedljivo je najbolje na jazz&blues stage-u. Tamo sam provela dosta vremena prosle godine.

Ako se dobro secam prve godine i nije bilo jazz & blues stage-a, jer da je bilo verovatno bih bio na njemu i ne bih gledao Kosheen, cija je pevacica tada bila na stakama. A da budem iskren do odlaska na EXIT i nisam znao sta je to Kosheen, mada sam cuo par pesama koje su tada bile opasno slusane

Ovo je vec treci mesec za redom kako uspevam da dodjem do svog primerka casopisa Musica Jazz, ono sto je zanimljivo i sto mi se posebno dopada ju kvalitet diskova jer do sada nisam imao problem ni sa jednim od njih. Uz poslednji broj prilozeni disk bila je kompilacije Han Bennink koji me i nije odusevio previse, mada ne bih mogao reci da nije bobar, vec sve to vise lici na neki fusion ciji ja ljubitelj nisam, maa moram priznati da postoje odredjene kompozicije koja rado slusam a koje pripadaju fusion struju. Naravno, za casopis sam saznao zahvaljujuci bas ovoj temi, mada se sada ne mogu setiti ko ga je prvi spomenuo (mislim da je to bio introitus). Zao mi je sto ne znam italijanski jer, koliko mogu primetiti, casopis je zaista obiluje informacijama o samim muzicarima, koncertima i uopste desavanjima u jazz svetu. Pokusavao sam da se raspitam kako bih saznao postoji li neki domaci muzicki casopis koji obradjuje tu temu ali nisam uspeo da saznam. Nisam mislio na casopis nalik Musica Jazz, vec bilo koji casopis koji bi posvetio makad dve strane ovoj tematici. Na zalost nisam uspeo da saznam da li postoji tako nesto, i sto se mojih saznanja tice to je jako tuzna situacija.

nikodim:
Apach:
VASIL HADŽIMANOV BAND
ANA POPOVIC BAND

Sto se Vasila tice, imao sam prilike da ga gledam uzivo na Jazztroniku ali nije me praterano odusevio.
slusao prosle god uzivo i ni meni se ne svidja nesto preterano, nema veze sa jazz-om...
Nasuprot Ani Popovic koja me je skroz odusevila sa svojim tadasnjim bendom Hush.
I nju sam slusao uzivo i tad me je odusevila, ali realno mislim da je tehnicar i da joj fale emocije...

Apach:
winnetou:
mogu da ti narezem darkwoode i kkn, ako zelis!
Zzelim, zelim :D

izvini sto ti nisam orila, ali ja toga bas i nemam na kompu, nego ima moja drugarica na cd-u, samo sto ne moze bas da ga nadje, a nema rezac.. ali ne brini, nacicemo nekako cd!!! pa onda ti odmah saljem!!!!

e, ljudi, idem u cetvrtak u bugarsku.. ide nas dosta iz osnovne skole iz razreda.. bas super!!! jedva cekam :D
a idem i u segedin na the cure..
jupiiii

uglavnom, cujemo se za dve nedelje!!
veeeeeliki pozdrav za sve!!
:-))))) :-****

introitus:
nikodim:
Apach:
VASIL HADŽIMANOV BAND
ANA POPOVIC BAND

Sto se Vasila tice, imao sam prilike da ga gledam uzivo na Jazztroniku ali nije me praterano odusevio.
slusao prosle god uzivo i ni meni se ne svidja nesto preterano, nema veze sa jazz-om...
Nasuprot Ani Popovic koja me je skroz odusevila sa svojim tadasnjim bendom Hush.
I nju sam slusao uzivo i tad me je odusevila, ali realno mislim da je tehnicar i da joj fale emocije...
Ni ja nisam bila nessto odussevljena Vasilovom muzikom suvisse mi je nekako elektronizovao jazz(ako pp. da ima veze sa njim - da li ima veze ne znam! ima tu i fankija) tako da ne bih mogla bass da ih slussam.
Dok Anino sviranje sasvim drugaccije zvucci od kad je u Holandiji, opustenije je(inacce se slazzem sa introitusom). Mada, volela sam Hush - kada sam ih ccula prvi put (u Vrsscu, 1996.) odussevila me je pojava jednog TAKVOG benda(sa blues repertoarom -kako autorskim pesmama, kako sa obradama) u TO vreme.

Apach:
Ni ja nisam bila nessto odussevljena Vasilovom muzikom suvisse mi je nekako elektronizirao jazz(ako pp. da ima veze sa njim - da li ima veze ne znam! ima tu i fankija) tako da ne bih mogla bass da ih slussam.
Dok Anino sviranje sasvim drugaccije zvucci od kad je u Holandiji, opustenije je(inacce se slazzem sa introitusom). Mada, volela sam Hush - kada sam ih ccula prvi put (u Vrsscu, 1996.) odussevila me je pojava jednog TAKVOG benda(sa blues repertoarom -kako autorskim pesmama, kako sa obradama) u TO vreme.

Ne mogu da verujem, da li je taj koncert bio u Konkordiji ? Ako je to to, a ja mislim da jesete, onda smo bili zajedno na tom koncertu. Ispred bine je stajao ogroman zuti coper... :D
A sto se Vasila tice... on ima svega par stvari, mozda 4 po mom ukusu, sve ostalo je samo i... :?

winnetou:
e, ljudi, idem u cetvrtak u bugarsku.. ide nas dosta iz osnovne skole iz razreda.. bas super!!! jedva cekam :D
a idem i u segedin na the cure..
jupiiii

uglavnom, cujemo se za dve nedelje!!
veeeeeliki pozdrav za sve!!
:-))))) :-****

Pa lepo se provedi u Bugarskoj za koju sam cou da je sto se ponude tice jakopovoljna i da su izuzetno kulturni.
Sve u svemu... uzivaj... :wink:

Back