Jazz & Blues kutak :)

Nemoj nikodime sad da se znojis...pa bi ce covece jos toplije,strpi se...tu su kruzici negde...malo se prave blesavi,sto znaci na scenu stupaju mito i korupcija, hehe :)....Ja se ovih dana drogiram Eirc Burdonom and The War...skroz su loodi..:):):)..ae pozdrav :)

Ananke:
Nemoj nikodime sad da se znojis...pa bi ce covece jos toplije,strpi se...tu su kruzici negde...malo se prave blesavi,sto znaci na scenu stupaju mito i korupcija, hehe :)....Ja se ovih dana drogiram Eirc Burdonom and The War...skroz su loodi..:):):)..ae pozdrav :)

A jeste... bitice jos toplije... a i vec je pakao... kako li ce tek sutra biti kada je sada ovako lose...
Samo ti kopaj... ne odustaj...

nikodim:
Nego... ljudi... kakve su sanse da se nabavi audio ili video snimak sa niskog jazz festivala. Veceras slucajno vides nesto neverovatno, skonatno... zastrasujuce sjajno. Legendarni kavalista, koga smo vec pominjali, Teodosiji Spasov... dok je za Yamahinim setom bubnjeva sedeo ni manje ni vise do sam cika Billy Cobham... jedan odlican zenski vokal, gitara, klavijature... sjajan band, sjajna postava... Da, Spasov, koga sam dosta slusao, kako live tako i DCjovski... sa svojim odlicnim deonicama, covek j euspeo da spakuje gomilu "balkana" u svoje improvizacije, neverovatan tip.
Ima li nekog ko je slucajno boravi te veceri u NiŠš...?
Dajte neke snimke, ljudiiii... dajte neke snimke... ponizno molim...

Što se tiče Balkana, slušao sam, ima tome par godina, a imao sam i snimljen album na kaseti pošto sam SVAKOG utorka u 21.00 bio pored radija kada je počinjao "Sav taj džez" na 202-ci, Lalu Kovačeva i album "Balcan Impressions". Mnogo dobar album, tako da ga preporučujem i mislim da će se svideti svima koji vole etno. :wink:

Jazzomatic:
Što se tiče Balkana, slušao sam, ima tome par godina, a imao sam i snimljen album na kaseti pošto sam SVAKOG utorka u 21.00 bio pored radija kada je počinjao "Sav taj džez" na 202-ci, Lalu Kovačeva i album "Balcan Impressions". Mnogo dobar album, tako da ga preporučujem i mislim da će se svideti svima koji vole etno. :wink:

Baklana... ta "grupica" se tako zove?

Zivot na Marsu?:
Sinobusi su me tesko smorili... sta je ono ? kakva je ono muzika ?
a i onaj "rockabilly" sto su odvsirali i nije neki rbilly

Postoji nešto što se zove poštovanje tuđeg rada, koliko god ti se dopadao ili ne.
Može biti da muzika nije bila po tvom ukusu, ali u Srbijici ima malo kvalitetnih
blues bendova pa se mora pružiti podrška svakome ko pokuša...

Feelgooood:
Ali simpatični "dečaci" Šinobusi, sviraju odlično...

Majstori, bravo... Pa da izdate neki album uskoro....

Hvala... Drago mi je čuti... a album smo već izdali, samo se u međuvremenu promenila ekipa (novi gitaroš i bubnjar) tako da svečano obećavam unapređenu svirku na novom albumu koji treba da snimamo ove zime

Zivot na Marsu?:
Sinobusi su me tesko smorili... sta je ono ? kakva je ono muzika ?
a i onaj "rockabilly" sto su odvsirali i nije neki rbilly

Nije nužno da se svima svidi... a o ukusimaa i ne vredi raspravljati. Ja sam se osećao o.k. kada sam video sa bine da se većina ljudi ispred nas dobro zabavlja. Meni dosta... u to ime smo se i mi divno zabavljali, a naročito uz dobre tamburaše, kada smo se u potpunosti prepustili čarima hmeljnog napitka. (iako odlazak na posao sledećeg dana i nije bio baš veseo, vaistinu :) )

begešar:
Hvala... Drago mi je čuti... a album smo već izdali, samo se u međuvremenu promenila ekipa (novi gitaroš i bubnjar) tako da svečano obećavam unapređenu svirku na novom albumu koji treba da snimamo ove zime

Da, znam da ste izdali album... Čekamo novi:D
Ne bi bilo loše da ubacite i pokoji tekst na engleskom, čisto da se duh bluesa ne izgubi;)

Dođite nam opet:D

Ohoho... nedelja i svi se odmaraju... Dobro de, veci deo...
Danas sam slusao neki blues, a pojma nemam koji je to band, tj. procitao sam ali sam zaboravio. Znam da su svirali jednu stvar od "ray von stevie ray-a" Bas cu sutra da pogledam sta je to...
"A vi, kako te?"

Nego, pivopije, kakvi su globalni utisci sa Beer Fest-a? Iskreno, ja sam zanemeo kada sam sa tvrđave video svu onu masu... :shock: Bome, meni je bilo O.K. Lepo, znaš kako... :lol: Čak sam se vozio na onim Kamikazama u luna parku (mora se i lepšem polu udovoljiti) ;) Što se tiče muzike, jedino sam Van Gogh slušao. "Ovo nije Keba, ovo su Stonsi..." :confused: Al' zato Guinness 180 din. E, to mi se nije svidelo... :)

begešar:
Nije nužno da se svima svidi... a o ukusimaa i ne vredi raspravljati. Ja sam se osećao o.k. kada sam video sa bine da se većina ljudi ispred nas dobro zabavlja. Meni dosta... u to ime smo se i mi divno zabavljali, a naročito uz dobre tamburaše, kada smo se u potpunosti prepustili čarima hmeljnog napitka. (iako odlazak na posao sledećeg dana i nije bio baš veseo, vaistinu :) )

tehnicki zvucite ne tako lose... ali ima gomila slicnih bendova.. znaci mogli biste malo originalniji da budete. Dosta podsecate na gunse, mozda zbog obrade Dead Flowers. Da ne bude da nemam pojma znam da su Stonesi u originalu. Mozda bi malo trebali da oladite sa distorzijom. i izbacite molim vas onaj rokabili :))) barem iz najave

Meni je beer fest bio odvratan, ne sto se tice svirki ili piva, vec zbog ljudi, koji tako dobro znaju da upropaste stvar. A ginis je bio bezobraznih 180, ali ni to nije strasno, koliko je strasno to sto je bio vruc...Ne zna se sta je gore!
Nego, da li je neko bio na Toto-u?Kakvi su vam utisci?
Ali posto je ovo forum posvecen Blues-u i Jazz-u ajde malo i o tome...
Ja sam se skoro ukljucila pa ne znam da li ste vec to komentarisali, ali da li vam se dopao Lluis Coloma sa Vox--?Skoro nisam toliko uzivala na nekoj svirci. Lepo, smireno i ljupko...
pozz

Po gradu NSu se, u proverenim krugovima naklonjenim blues-u, valja CD novonastale grupe, "Stylos Blues Band". Ccini mi se da je sastav izuzetno zanimljiv, possto imaju ccitavu plejadu gostiju na materijalu. Trebalo bi uskoro da dodjem do njega. Jedva ccekam da ga preslussam, jer to bi moglo biti otkrovenje. Druzze begessaru, ti si mozzda bolje obavessten o svemu tome od mene - gukni ;)

Apach:
Po gradu NSu se, u proverenim krugovima naklonjenim blues-u, valja CD novonastale grupe, "Stylos Blues Band". Ccini mi se da je sastav izuzetno zanimljiv, possto imaju ccitavu plejadu gostiju na materijalu. Trebalo bi uskoro da dodjem do njega. Jedva ccekam da ga preslussam, jer to bi moglo biti otkrovenje. Druzze begessaru, ti si mozzda bolje obavessten o svemu tome od mene - gukni ;)

Kanda, čujem prvi put, a kada dođeš do diska veoma ću ga rado preslušati

Zivot na Marsu?:
tehnicki zvucite ne tako lose... ali ima gomila slicnih bendova.. znaci mogli biste malo originalniji da budete. Dosta podsecate na gunse, mozda zbog obrade Dead Flowers. Da ne bude da nemam pojma znam da su Stonesi u originalu. Mozda bi malo trebali da oladite sa distorzijom. i izbacite molim vas onaj rokabili :))) barem iz najave

Ako na nešto ne ličimo to su zasigurno G'N'R' mada o tome ne vredi raspravljati jer je to subjektivna impresija svakog od nas. Dead flowers izvodimo veoma retko, ali nam je bila zanimljiva ideja da na beer festu odsviramo neku veselicu , pa je glede toga i ceo repertoar bio malko drugačiji nego inače čisto zbog toga što beer fest posećuju široke narodne mase, a ne samo bluzeri. A pesma Hey girl jeste rokabili stvar u svom orginalnom izvođenju, a naravno da bez kontrabasa to ne može da zvuči baš 100% rokabili. Ipak ritam je na mestu, zasigurno. Distorzije u klasičnom smislu reči ne koristimo. Veoma meke papuče tipa Tube screamer koje koristi većina bluzera moderne orijentacije, da. Ako nisi naklonjen električnom bluzu Čikago orijentacije probaj da posetiš neku akustičnu svirku.

Jazzomatic:
Nego, pivopije, kakvi su globalni utisci sa Beer Fest-a? Iskreno, ja sam zanemeo kada sam sa tvrđave video svu onu masu... :shock: Bome, meni je bilo O.K. Lepo, znaš kako... :lol: Čak sam se vozio na onim Kamikazama u luna parku (mora se i lepšem polu udovoljiti) ;) Što se tiče muzike, jedino sam Van Gogh slušao. "Ovo nije Keba, ovo su Stonsi..." :confused: Al' zato Guinness 180 din. E, to mi se nije svidelo... :)

Lepo sređen prostor, kvalitetan razglas, zanimljiv (raznovrstan) izbor muzike. Jedina zamerka politika cena svih proizvođača piva. Beer fest bi u normalnim zemljama trebala biti prilika u kojoj će se pivare u ta tri - četiri dana nadmetati za svoje kupce (koji kupuju pivo preko cele godine, uzgred). Dakle, ne samo da pivo ne bi smelo biti skuplje nego u prodavnici , već po svim pravilima kvalitetne promocije, možda bi se čak trebalo točiti besplatno (bar u nekim happy hour varijantama)

begešar:
Pa i ceo prvi album je otpevan na engleskom, a tako će biti i sa drugim. Engleska verzija prvog albuma može da se skine sa engleske verzije našeg web sajta http://www.shinobusblues.com/news.htm.

Slušala sam nekoliko stvari ali su sve bile na srpskom.... Sećanje na Srem, Poražen u svom kaputu, U rano jutro opet budi me dan..... ....

Ko zna šta sam ja slušala, ovo su vaše pesme, nadam se :lol:

Feelgooood:
Slušala sam nekoliko stvari ali su sve bile na srpskom.... Sećanje na Srem, Poražen u svom kaputu, U rano jutro opet budi me dan..... ....

Ko zna šta sam ja slušala, ovo su vaše pesme, nadam se :lol:

Ma to su naše pesme. Oficijelno izdanje albuma je na srpskom, a englesku verziju smo snimili iz promotivnih razloga, prilikom konkurisanja na inostranim blues festivalima. Engleska verzija se može naći samo na našem sajtu, a oficijalno izdanje po muzičkim prodavnicama

begešar:
Možeš na sajtu skinuti i neke video zapise sa blues festivala u Šapcu http://www.shinobusblues.com/video_srpski.htm. Tako bend zvuči uživo sa novom postavom. Album je snimala druga ekipa i malko je mekši

Skinuo nego sta... samo sto jos nisam sve preslusao kako valja. Skinuo sam i onaj video klip iz nekog kluba, mislim da je porvi po redu. Bas cu sada pazljivo da preslusam, ali prvi utisak posle onog klipa... Fino to zvuci, nema sta... ali mi se bubnjar ne dopada. Ipak, da poslusam ja to malKo bolje pa cu da se javim...

Beeeeeeeegesareeeeeeeeeee...
Ovo je bre skroz OK, mislim bas dobro zvucite. Citajuci marsovce pomislih da je to ko zna sta, ali ovo je odlicno, ozbiljno.
A ti marsovce nemo` da pricas kojesta da ne bi oSo na svoj mars oMan, razumes.

Ipak, definitivno mi se ne dopada bubnjar... nekako mi odskace, nepotpun je. Imam utisak da se svaki put kada izveze neki prelaz da se na kraju pomalo spetlja. A i ne dopada mi se njegov stil, suvise mi je uspavan u odnosu na vas (dajte mu Viagre, Gurane, proteina, steroida...). Ali zato je mali od usnaTE harmUnike za svaku pohvalu, on mi je prvi zapao za uvo. Ne mislim da je majstorcina (sta god to znacilo) ali kako to neko kaze, ima slifa, tj. osecaja za blues i to je bas lepo cuje, a to mi se jako dopada.
Generalno, svi ste dobili jedno vrlo pozitivno brojanje... Iskreno... sada mi je zao sto vas nisam slusao live, ali nadam se da cu jednog dana ipak koci... mislim da vas zaista vredi cuti live... and beer.

Odlicna vam je ova When Magpies Stare At Me... bas je sada slusam... svaka caS... cak se i cika dobosar razbudio malKo.

Sve u svemu, samo vi cukajte, dobro vam to ide... lepo je cuti da u srbijici vako neki sviradu.

Back