Javni DUG SAD-a UVEĆAN za 1.370 MILIJARDI DOLARA!!!

Јел бре Тихи...

Кад пукне Мерика онда мораш да затвориш своју подкопаоничку мењачницу.
Ајд поштено, кад нестане долар нестаје и евро а динар везан за евро
Онда ти остаје једино да мењаш млитаво за млохаво

pucale su i ranije drzave valute i druge stvari pa zemlja nije prestala da se okrece oko sunca i nije nastao kraj sveta.

Samo ce ono sto je lose zameniti nesto drugo bolje u datom trenutku

Tako da pucanjem Amerike , nece se desiti nista posebno - osim propasti Amerike

Samo se kukavice i malodusne jajare boje toga.

Da li ti znas da je u 17 i 18 veku holandski gulden bio ono sto je danas dolar tj svetska rezervna valuta u kojoj se obavlja vecina trgovackih poslova?

Pa jel propao svet kad je prop'o gulden i zamenila ga funta? Nije

Pa hoce li propasti svet dinar evro i sve ostalo kad propadne Amerika i dolar sa njom? Nece

Samo ce na njeno mesto doci druge valute i zemlje. Kina . Juan. Rusija. Rublja.

Misliš da će ih to pogoditi nešto posebno?
Pa svaka zapadna zemlja ima stravične dugove, ta igranka sa MMFom je igranka za sirotinju.
USA&Zapadne zemlje, uzmu "dug" od MMFa, tj neko im upiše neke brojke na nekom LCD ekranu, i to su kao "pare"!
Oni sa tim "parama" odu u Srbiju i Angolu, i kupe jadarit recimo i dijamante i zlato i ananas iz Hondurasa.
Dakle, oni za izmišljene brojeve uzimaju pravu robu, i SAD su te koje uteruju dugove, pa neće valjda da uteraju sebi?!
...
Novac je izmišljen, a ananas i dijamanti i jadarit i bakar iz Bora su stvarni, fućka im se za taj dug.
Nekad su pljačkali oružjem, a sad ti daju šarene papiriće i ti im veseo daješ svoju robu.
Čak papirića više i nema, sad su brojke na LCD ekranu u nekoj banci, to su sad pare....

@Tyson Fury
Da, bukvalno bitkoinčići!! Smoa što ovi imaju i štampanu seriju.

Post ti je dosta dobar osim ovog zadnjeg dela.

Bitkoin je realan jednako koliko bakar jadarit dijamant cink banane pomorandze

Jer su potrebni resursi oprema i troskovi odredjeni da se podnesu da bi se doslo do finalnog proizvoda.

Sto se tice dolara to je potpuno virtuelna valuta bez pokrica koja se proizvodi odprilike koliko i ja u ovom trenutku kucam 1000000000000000000000000

Znaci bankar u FED-u kod rotsilda otvori racun FED-a i doda tamo 1 i koliko hoce nula po potrebi. Onda te keceve i nule transferuje klasicnim bankama na racune u zamenu za kamatu.

- - - - - - - - - -

pucale su i ranije drzave valute i druge stvari pa zemlja nije prestala da se okrece oko sunca i nije nastao kraj sveta.

Samo ce ono sto je lose zameniti nesto drugo bolje u datom trenutku

Tako da pucanjem Amerike , nece se desiti nista posebno - osim propasti Amerike

Samo se kukavice i malodusne jajare boje toga.

Da li ti znas da je u 17 i 18 veku holandski gulden bio ono sto je danas dolar tj svetska rezervna valuta u kojoj se obavlja vecina trgovackih poslova?

Pa jel propao svet kad je prop'o gulden i zamenila ga funta? Nije

Pa hoce li propasti svet dinar evro i sve ostalo kad propadne Amerika i dolar sa njom? Nece

Samo ce na njeno mesto doci druge valute i zemlje. Kina . Juan. Rusija. Rublja.

Ono sto ne znas je da je sam americki narod zrtva svojih bankara
Ono sto Bankari rade nad nama prvo odrade tamo

Poslednja izmena od moderatora:
Redovno pali svece svim ddrzavama od kojih se Srbija zajmila.
Ranije je sevao datume
Ocekujem da i njegovi unuci nastave tradiciju na Krsti

- - - - - - - - - -

Ono sto ne znas je da je sam americki narod zrtva svojih bankara
Ono sto Bankari rade nad nama prvo odrade tamo

Ono sto ja znam jeste da Amerikanac okupira moju zemlju

Americka baza je na 15 km od mesta mog stanovanja.

Ti okupatorski vojnici nisu dosli tu jer mnogo vole da porobljavaju vec zato sto su za to placeni. Americkim dolarima.

I okupirace moj narod i zemlju sve dotle dokle neko od preko okeana salje ganc nove odstampane dolare sa likom bendzamina frenklina da placaju te ljude ovde

Kad ostanu bez bendzamina , moja zemlja i narod ce se osloboditi americke okupacije

Zato ja zelim da Amerika sto pre propadne tj ostane bez novca da nas unistava okupira pljacka

Zato su ovakve vesti melem na ranu

Svake godine iz sve dubljeg ponora cekamo kada ce oni tamo potonuti..I tako vec trideset godina...

Duguju oni sami sebi...

ne duguju sebi vec Rotsildima

FED tj americka centralna banka nije drzavno vlasnistvo vec privatno vlasnistvo par jevrejskih porodica.

Ono sto je cinjenica jeste da americka drzava ne moze da servisira ovaj svoj dug i da sve vise moraju da rezu troskove

I ako oni pokusavaju da to ublaze dizanjem poreza. Kao i nasi na vlasti sto rade.

"A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world's greatest civilizations has been 200 years. Great nations rise and fall. The people go from ******* to spiritual truth, to great courage, from courage to liberty, from liberty to abundance, from abundance to selfishness, from selfishness to complacency, from complacency to apathy, from apathy to dependence, from dependence back again to *******." --- Alexander Tytler. 

200 godina je prosecno trajanje najjacih drzava sveta...

mozak svakog *******nog sendvicara kod nas amerika ne propada nego je najmocnija bas sada a to sto su duzni nema veze mogu stampati dolare dokle oce i koliko oce nista to nece napraviti njima z:lol:

Ma sada ce propadne, darda, o'ma. Ma propasce za juce. Tako je i Rimska Imperija propadala. Vekovima. Celi narodi to cekali, pa izumrli. :kez:

_nobody_

Cekali smo i Turska da propadne pa smo na kraju docekali

Docekacemo i propast nacisticke okupatorske Amerike

Tiksi, ne za nasih zivota, nazalost... Neke 2100te, ne pre! Ali, jeste, tada ce Uncle Sam konacno puci/pasti u prasinu, i zuti ljuti ce i u USA preuzeti vlast. Oni isti, koji ce piti H2O iz reke Morave... Srpske reke! :zelenko2:

:ok:

_nobody_

Kako mi uspemo da svaku temu, koja nema direktne veze sa nama, prebacimo na nas dnevno-politicki nivo. Uglavnom bilo je vise tema o ovom americkom dugu. Pretnja kolapsa jeste realna, nije bas iza coska, ali jeste realna jer taj dug je realan. Americka ekonomija, odnosno politika se oslanja na konstantno povecanje duga koji vec sada probija sve neke razumne granice. Sve nije puklo, jer bi bukvalno ceo svet doziveo ekonomski kolaps, pa zato su svim najjacim ekonomijama glave u pesku kada je u pitanju americki dug.

Da se ne ponavljam oko toga kako je nastao dug i kako je SAD izvezla svoj ekonomski rizik na ceo svet. Ono sto je doprinelo novom zaduzivanju, pomenutom u ovoj temi, to su Trampove poreske reforme. gde je on rasteretio privredu i gradjane dobrog dela poreza. To je dovelo do novog zamaha americke ekonomije i stvaranja ogromnog broja radnih mesta, pa i do povecanja plata. Tramp je naravno ponosan jer smatra najbitnijim poreskim reformama u poslednjih nekoliko decenija. Ono sto je lose, to je da zbog manjeg poreza, manje novca se sliva u drzavnu kasu, pa se povecava zaduzivanje. Sto je i normalno, to je osnovna ekonomska logika. Tako da trenutno blagostanje i ekonomski zamah koji SAD uziva talozi se na strani duga..

Inace niko normalan ne bi trebalo da se raduje potencijalnoj ekonomskoj krizi u SAD, jer bilo kakva kriza tamo za nekoliko sati postaje globalna kriza. U toj globlanoj krizi najvise stradaju krhke ekonomije poput nase koja se trese kada pukne i dzak pirinca u Sangaju, a kamoli kada najveca ekonomija dozivi kolaps.

Кога интересује нешто више о парама нека прочита књигу Момира Булатовића "Невидљиви ланци"
Мали извод са линка:
Novac je nekim ljudima najvažnija stvar na svetu. Svima ostalima je veoma važan. Ali, šta ako stvarni novac uopšte ne postoji? Ako je u pitanju velika i pažljivo smišljena iluzija?
Kovanice i novčanice su neznatni deo ukupnog novca u opticaju. Današnji novac je samo digitalni zapis u kompjuterima velikih banaka i investicionih fondova, koji brzinom svetlosti putuje i vlada svetom – a može da nestane u trenu.
Kako banke, ni iz čega, stvaraju novac i kako prisvajaju tuđe depozite? Na čemu se zasniva američko bogatstvo? Kako Kina i Amerika razvijaju odnos složene međuzavisnosti? Kako je Rusija odgovorila na napad na njenu ekonomiju?

Inace niko normalan ne bi trebalo da se raduje potencijalnoj ekonomskoj krizi u SAD, jer bilo kakva kriza tamo za nekoliko sati postaje globalna kriza. U toj globlanoj krizi najvise stradaju krhke ekonomije poput nase koja se trese kada pukne i dzak pirinca u Sangaju, a kamoli kada najveca ekonomija dozivi kolaps.

Fobose, pricas ***... 99% srpskog naroda u Srbiji su ****! :smeker:

_nobody_

Fobose, pricas ***... 99% srpskog naroda u Srbiji su ****! :smeker:

_nobody_

Ne bih koristio te reci. Ali zaista popiz.dim kada o nekim bitnim i komplikovanim stvarima vatreno debatujemo sa 0 argumenata. I sutra da govorimo o posumljavanju meseca mi bismo nekako raspravljali o AV i Djilasu, vlasti i opoziciji u Srbiji. Mnoge dobre teme propadnu od tog trolovanja. Svaki 15ti post iole ima veze sa temom, svaki 30ti post ima neku smislenost.

Na ovom politickom delu foruma dva najveca pokretaca tema su "Tihi" i "Komsija", oni su jin i jang. jedan pokrece one "gradjanske teme" drugi "nacionalne". U startu sve krene losim putem.

A onda se neko pita kako je moguce da nas neko zaje-be i prevesla, da nad nama vladaju najgori, jer mi smo u sopstvenim glavama najinformisaniji, najpametniji, nemoguce je nama manipulisati. I onda procitas sta dobra vecina pise i bude ti jasno zasto nam je ovako kako jeste.

A onda se neko pita kako je moguce da nas neko zaje-be i prevesla, da nad nama vladaju najgori, jer mi smo u sopstvenim glavama najinformisaniji, najpametniji, nemoguce je nama manipulisati. I onda procitas sta dobra vecina pise i bude ti jasno zasto nam je ovako kako jeste.

Fobose... Ja jesam BOLJE informisan, nego cak SNS. I pisem... I argumentujem. :ok:

Svako ima pravo na svoje misljenje. Ta grocanska mafija, taj SNS kriminal... Oni su mene POKUSALI da kidnapuju 11.2017. i da me odvedu nasilu u EdePro, gde me cekala ekipa BIA. Krv zamalo potekla... A sada IMPERIJA uzvraca udarac. Ne da ih mrzim. Ne. Satrecu ih. Shvataju oni to, Strah je vodeci faktor kod njih, Fobose... Strah je sto citas ovde od njih... Vladi Majmunu sam ISKRENO obecao da cu mu celu porodicu likvidirati... :zelenko2:

_nobody_

2q37c3.jpg

Ma sada ce propadne, darda, o'ma. Ma propasce za juce. Tako je i Rimska Imperija propadala. Vekovima. Celi narodi to cekali, pa izumrli. :kez:

_nobody_

Nekima to nikada neće biti jasno.
Ja sam do istog zaključka došao ranije, samo na primeru Egipta.
Koliko je samo tamo bilo nekih tihi-felaha i ostalog tadašnjeg krstaričkog stanovništva koji su snevali propast faraona.
Kad ono, Egipat potrajao, ne par vekova kao Rim, nego par hiljada godina.

Zamisli forum tada:
- Ramzes Prvi NEĆE PREŽIVETI -3.800 godinu, A EVO I ZAŠTO!!!! (FOTO, VIDEO)
- Baba Vanga upozorava Ramzesa II: NEĆEŠ PREŽIVETI -3.700 GODINU
- Zbog ovih stvari Egipat će propasti -2.500 GODINE!!!!
- EGIPAT će u -1.800 godini biti SLOMLJEN. KONAČNO!!!
- TO JE TO! ZA EGIPAT VIŠE VREMENA NEMA. FARAONI PROPADAJU, A EVO I KADA!!! (-1.400 godina)

Tiksi, ne za nasih zivota, nazalost... Neke 2100te, ne pre! Ali, jeste, tada ce Uncle Sam konacno puci/pasti u prasinu, i zuti ljuti ce i u USA preuzeti vlast. Oni isti, koji ce piti H2O iz reke Morave... Srpske reke! :zelenko2:

:ok:

_nobody_

Nije bitno. Treba nastaviti sa borbom do konacne pobede i poraza i propasti Amerike sa drugim slobodoljubivim narodima sveta.

Nekima to nikada neće biti jasno.
Ja sam do istog zaključka došao ranije, samo na primeru Egipta.
Koliko je samo tamo bilo nekih tihi-felaha i ostalog tadašnjeg krstaričkog stanovništva koji su snevali propast faraona.
Kad ono, Egipat potrajao, ne par vekova kao Rim, nego par hiljada godina.

Zamisli forum tada:
- Ramzes Prvi NEĆE PREŽIVETI -3.800 godinu, A EVO I ZAŠTO!!!! (FOTO, VIDEO)
- Baba Vanga upozorava Ramzesa II: NEĆEŠ PREŽIVETI -3.700 GODINU
- Zbog ovih stvari Egipat će propasti -2.500 GODINE!!!!
- EGIPAT će u -1.800 godini biti SLOMLJEN. KONAČNO!!!
- TO JE TO! ZA EGIPAT VIŠE VREMENA NEMA. FARAONI PROPADAJU, A EVO I KADA!!! (-1.400 godina)

Colovicu, USA svoju agresivnu politiku zasniva na ekonomiji. Ekonomija USA odredjuje politicke pravce. Veliki USA kontraktori (Lokheed Martin, Boeing, Ratheon, Texaco-Shevron, na kraju krajeva i MicroSoft, INTEL, GOOGLE Alfabeth, Apple) odredjuju politicke pravce. Ogromne pare se tu vrte, Bio, video, shvatio. Ziveo 7 godina 10 milja od Molla (Bele Kuce, Kongresa, Obeliska Vietnamskih Veterana, Mauzoleja)... Od centra zbivanja.

Docim u Srbiji, politiku vode nekakvi ekonomisti, ekonomiju advokati, a profesionalni politicari drkaju qurcu. Uvek tako bilo, do 2000. Sada politiku vode mafijasi/kriminalci, ekonomiju mafijasi/kriminalci, a ostali sluze kao robovi istima. :mrgreen:

_nobody_

Uf zamalo da prodje ponedeljak a da ne propadne amerika
Idem sada da rucam nesto, sutra ako stignem svraticu na forum ali molim kolege da do srede otvore najmanje jos jednu temu u kojoj propada amerika

- - - - - - - - - -

- Bogati - siromašni

- crni - beli - hispano - žuti

- nacionalisti - klinton-soroševci

- zeleni - imperijalisti

- protestanti - rimokatolici ..... SVAKO PROTIV SVAKOGA!

To je toliko podeljeno društvo da možeš naci bar 10 strana u sukobu za kratko vreme.
Koliko - toliko, drži ih standard ali polako se i to topi a nezadovoljstvo sve veće.

Opa, jos jedan rasista i klero fasista izasao na videlo

- - - - - - - - - -

Ja bukvalno dozivljavam napade srece i radosti na ovakve vesti iz Amerike.....

]

Pazi samo da to ne pricas javno po selu, mislice ljudi da imas neku od F dijagnoza

Back