Java pomoć?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Je l' može neko da mi napiše kako da otvorim neki fajl u Javi?

Krenuo sam sa Javom posle C#-a, pa pravim neke projekte što sam dosad pravio u C# kako bih naučio Javu.

u C# je to išlo ovako:

napamet:
Kod:
OpenFileDialog opf = new OpenFileDialog();
opf.Filter = "Text Files|*.txt";
 if(opf.ShowDialog()==DialogResult.OK)
 {
      richtextbox1.Load(opf.FileName);
 }

Znam da ide nešto za FileChooser-om O.o
 
Je l' može neko da mi napiše kako da otvorim neki fajl u Javi?

Krenuo sam sa Javom posle C#-a, pa pravim neke projekte što sam dosad pravio u C# kako bih naučio Javu.

u C# je to išlo ovako:

napamet:
Kod:
OpenFileDialog opf = new OpenFileDialog();
opf.Filter = "Text Files|*.txt";
[B]opf.ShowDialog();[/B]
 if(opf.ShowDialog()==DialogResult.OK)
 {
      richtextbox1.Load(opf.FileName);
 }

Treba taj dijalog da se pokaze zar ne :D
 
Kod:
JFileChooser fc = new JFileChooser();
int returnVal = fc.showOpenDialog(contentPanel);
if(returnVal == JFileChooser.APPROVE_OPTION){
       // .. posle sa fc.getSelectedFile() radis sa izabranim fajlom
}
 
Kod:
JFileChooser fc = new JFileChooser();
int returnVal = fc.showOpenDialog(contentPanel);
if(returnVal == JFileChooser.APPROVE_OPTION){
       // .. posle sa fc.getSelectedFile() radis sa izabranim fajlom
}
To znam, ali mi treba filtriranje za tekst fajl recimo
ide nesto sa FileFilter klasom ako se ne varam.

kako bih sad recimo to smestio u JTextField?

je l' bi moglio nesto ovako(u IF naredbi)
JTextField text = new JTextField();
text.setText(fc.getSelectedFile().ToString());

?

ovo je napamet islo, ne zameri na sitnicama...
 
Poslednja izmena:
To znam, ali mi treba filtriranje za tekst fajl recimo
ide nesto sa FileFilter klasom ako se ne varam.

kako bih sad recimo to smestio u JTextField?

je l' bi moglio nesto ovako(u IF naredbi)
JTextField text = new JTextField();
text.setText(fc.getSelectedFile().ToString());

?

ovo je napamet islo, ne zameri na sitnicama...

sad sam tek video...

neces moci sa fc.getSelectedFile().toString(); jer toString() metoda u ovom slucaju vraca putanju fajla a ne sadrzaj, sto znaci da ces morati nekako da procitas sadrzaj fajla, i onda da postavis u textField...

sad citanja iz fajla mozes da radis na razlicite nacine, proguglaj
 
sad sam tek video...

neces moci sa fc.getSelectedFile().toString(); jer toString() metoda u ovom slucaju vraca putanju fajla a ne sadrzaj, sto znaci da ces morati nekako da procitas sadrzaj fajla, i onda da postavis u textField...

sad citanja iz fajla mozes da radis na razlicite nacine, proguglaj

Pa znam, to je kao u C#-u 'FileName', koliko su samo slicni jezici :eek:

Pa verovatno postoji za Javu neki StreamReader :)
 

Back
Top