JARCEVI

Zato sto je Jupiter vezan za prostor,a SAturn za Materiju i Vrijeme(zasto 10 kuca predstavlja Vrh,a ne 9 ta?,zasto je JArac iznad Strijelca u horoskopu?) i adekvatno tome Jupiter predstavlja apstraktno znanje,koje ne mora da bude autoritativno i priznato kao takvo.Tek kada se to znanje dokaze na praktican nacin(covjek je materijalno bice koji vjeruje u cvrste dokaze koje predstavlja SAturn),onda ono postaje priznato,postaje nauka,definicija, nesto nepromjenjivo na sta je ne moguce uticati ili mijenjati.
SAturn je otac Zevsov,koji je slicno svim Paganskim Bogovima Sunca i kasnije Isusu (svi rodjeni 25.12),sisao medju obicne smrtnike, dobrovoljno prhvatio da bude smrtan (procitaj legendu o Bodisatvi,Krishni i ostalima)da bi ljude poducavao,usmjeravao,i da bi se na kraju zrtvovao za njih,ali je kasnije Ukrsnuo,upravo onako kako Sunce u fazi JArca(u SAturnovom znaku) mijenja smjer,i pocinje da se dize ponovo ka vrhu Neba,sto se golim okom vidi 25.12,i da predstavlja novi val "Super Ega",zivota,svjetlosti itd.

Nije Jupiter vezan za prostor vec znak Lava. Jupiter je nebeski eter. Niti Jarac nosi vreme.

Materija Bik
Prostor Lav
Vreme Vodolija
Energija Skorpion

Мислим да присуство и заинтересованост припадника осталих знакова на теми о јарцу говори више од свих речи о посебности овог знака :hahaha:
Jarcevi umeju biti zaista jake licnosti nema pogovora o tome ali umeju da budu i nadrkani, mracni i dosadni tipovi kakvih nigde nema.
Licno u drustvu uvek volim blizanca, strelca, lava a jarca nikako tajn gde se pojavi odmah ubije svu zabavu i pozitivnu energiju.
Jednostavno preozbiljni su, preterani materijalisti, kroz zivot ih vodi neki osecaj duznosti nikako ne mogu da se opuste i uzivaju.
I u principu su fokusirani samo na sebe i svoje potrebe drugim recima SEBICNI su toliko o jarcevima :D

Ja sam zenski jarac, koza, jarica, kako vam volja. Uvek sam namsmejana i raspolozema u drustvu. Uglavnm sve nasmejem i niko mi nikad nije rekao da sam 'preozbiljna' vec 'previse detinjasta' ponekad i da izgledam mnogo starije, sto nije okej. I po 9 godina su mi dodavali. Sve iznad 18 moze. Poznajem jednog jarca i licno mi je cudan. Retko ga vidjam da se smeje, ali kad god je u drustvu devojke u koju je zaljubljen ne skida osmeh sa lica i smeje se na njeno "da" ili "ne". Jedna jarcica, koza, kako god, mi je bas dobra drugarica. Nikad je nisam videla tuznu i retko je vidja treznu. Lepo raspolozena, otvorena, spremna na sve, uvek. Milslim da ljudi pretruju za neke stvari u vezi jarceva i drugih horoskopsih znakova,

ZAsto nezgodno?Susjedni znakovi pa im se cesto licne planete izmjesaju,i budu veze i brakovi idealni.Vise muskaraca JArceva znam sa zenama Vodolijama nego sa Bikovima npr,sigurno duplo vise.
I JArcevi i Vodolije imaju smisla za apstraktno(visi kosmicki znakovi :D),jer samo SAturn razumije Uranov "haos" i iz tog brloga ideja,,uspijeva da izdvoji ono sto moze da se iskoristi u materijalnom svijetu u kojem zivimo.ZAto su JArac i Vodolija idealan tandem.

Meni 2 dana fale pa da budem Vodolija. Imam I jednu bitnu planetu u njoj. Po tome bi trebalo da se gotivim sa njima.
Sa muskima tu I tamo, sa zenskim Vodolijama nikako. Naprotiv, iritantne su mi. Cim primetim da se sa nekim ne kapiram, to je zenska Vodolija.

Sto se tice spandjivanja Jarceva sa drugim znacima, primecujem da su ceste veze Jarceva I Riba, zatim Jarceva I Skorpija I veze Jarceva sa Vaguljama nisu retke ;)

Nema tu nikakvih pravila,sve zavisi od citave sinastrije,a ne od slaganja 2 Sunca (2 znaka),pa znam JArceva,kao i svih ostalih znakova u vezama i brakovima sa svim ostalim znakovima podjednako.Jung je nekada pokusao da napravi tu analizu i da vidi dali se neki znakovi cesce "vezu" za druge,i skontao je upravo da nema pravila.
Jarcevi se cesce vezu za Strijelceve i Vodolije,nego za npr Bikove,jer se susjednim znakovima jako cesto izmjesaju te licne planete,Venera i Merkur ne mogu daleko od Sunca,pa najcesce ili budu tu uz Sunce ili odu u susjedni znak.
I mene privlace VAge jako,posebno one kojima Venera pobjegne u Djevicu pa moze i u Skorpiju,pa imaju naglasen taj zemljani element u karti,ali So u VAgi ipak da tu crtu profinjenosti i sexipila,bas kao ova :D

MA u Jarcu,Ve u Djevici,SA u Biku (zemljani trigon,45 joj godina,ko da joj je 25 :D)

Poslednja izmena:
ne znam zasto pravite famu oko svog znaka,ta umisljenost o vasoj posebnosti je neosnovana i detinjasta,nema posebnih znakova,ja mozda nisam strucnjak za astrologiju ali znam dosta ljudi u tom znaku i znakovima,i nema nikakve razlike izmedju bika i jarca i device,dobro devica je po meni nesto drugacija od ova druga dva pomenuta,a blizanci su oket takodjeR.:zcool:

nemojmo preterivati:manikir:

Inace se volim druziti sa Blizancima,pa se sa njima osecam sigurno u drustvu,uvijek imam utisak da nas je duplo vise nego sto nas ima :D

U pravu si ,ipak vas je samo 2 u 1,malo me ovaj Strijelac cini neozbiljnim,a ovaj Jarac podli ga nagovara sve:D

Nego me kao Jarca zanima,sta se desava kod duplih Blizanaca ,dali se tu radi u 4 osobe u jednoj?:D

Blizanci...hmm...imam drugaricu u tom znaku
volim je i draga mi je al ni za gravu a ni rep...
čas ovako pa onako...i nije pouzdana i voli da kasni...
a te osobine nisu poželjne:nono3:

Inace se volim druziti sa Blizancima,pa se sa njima osecam sigurno u drustvu,uvijek imam utisak da nas je duplo vise nego sto nas ima :D

U pravu si ,ipak vas je samo 2 u 1,malo me ovaj Strijelac cini neozbiljnim,a ovaj Jarac podli ga nagovara sve:D

Nego me kao Jarca zanima,sta se desava kod duplih Blizanaca ,dali se tu radi u 4 osobe u jednoj?:D

Minimum!
Moj brat je dupli blizanac, ludilo! :lol:

hahahahaha ova ti je dobra. Mi smo Jarcevi surovi kad hocemo :lol:

Nego, ebiga! Isteklo nam vreme u godini, za 2 sata pocinje presedovanje Vodolija z:cry:

U ovom slucaju se ne radi o nikakvoj surovosti,nego mi je momak simpatican,kako nalazi mane astrologiji,i stalno je pokusava osporiti,a visi ovdje danima upravo na temi astrologije :D

Sta ima veze sto je Vodolija,vjerovatno ti je neka licna planeta predikcijom u Vodoliji,imajuci u vidu da si JArac,pa te Sunce u Vodoliji moze gurnuti naprijed samo ;)

Poslednja izmena:

Back