Japanska kompanija napravila pametne naočare koje menjaju fokus u zavisnosti gde gledate

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.592
Japanska kompanija za pametne naočare Vixion radi na inovativnom paru naočara koji mogu da podese fokus sočiva, pomažući na taj način korisnicima da prevaziđu i kratkovidost i dalekovidnost.

Patiti od kratkovidosti ili dalekovidosti je dovoljno loše, ali kako starimo, mnogi od nas moraju da se nose sa simptomima oba stanja. To znači da je teško videti detalje izbliza i iz daljine.

Nažalost, jedini način da se izborite sa ovim je da nabavite dva para naočara - jedan za čitanje i drugi za jasnije viđenje udaljenih stvari. Imati dva para dioptrijskih naočara nije samo skupo, već je i glomazno. Morate da imate oboje sa sobom u svakom trenutku i prelazite između njih po potrebi.

Na sreću, jedna japanska kompanija radi na paru pametnih naočara koje vam mogu pomoći da se nosite i sa kratkovidnošću i sa dalekovidošću.


Vixion-MWF-smart-glasses2.jpg
 

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.592
Prototip MVF naočara iz Vikion-a, startupa specijalizovanog za pametne naočare, nedavno je predstavljen na japanskoj televiziji i dobio je dosta pažnje. S obzirom na broj ljudi koji se kasnije u životu suočavaju sa kratkovidošću ili dalekovidošću i brzo starenje stanovništva Japana, to nije iznenađenje.

Iako je detalje o radu MVF naočara malo teško shvatiti (zbog jezičke barijere i ograničenih informacija na mreži), one se u osnovi oslanjaju na ugrađeni senzor da bi shvatili šta korisnik gleda i prilagodili fokus sočiva, što im pomaže da jasno vide na skoro svakoj udaljenosti.

 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.