Japan ili Kina

Psihić

Početnik
Poruka
5
Koja od ove dve države ima bolju ekonomiju? Koja je ,,naprednija", razvijenija? U kojoj su ljudi ,,topliji"? Koja je generalno bolja za život? Težim ka Japanu, ali bi mi ipak značilo kada bih čuo i druga mišljenja.
 
U Japan idem treci put krajem Avgusta. U Kini nisam bio nikada.

Nije mi jasno pitanje o zemlji koja je bolja za zivot, posto nema sanse da zivis ni u jednoj ako nisi Japanac ili Kinez. Sto se tice ekonomije Japan je puno razvijeniji ali takodje i puno skuplji. Kina sa druge strane bi mogla biti privlacnija sto se tice "zivota" posto su mogucnosti za neki rad puno lakse. Siguran sam da bi Kinezi bili vise topliji, ali zavisi gde odes. Licno preporucujem Tajland.
 
Hvala puno na odgovoru. Japan mi je privlačan zbog tehnologije, anime i jezika, čak učim japanski preko neta. Kina mi je opet privlačna zbog tradicije i ljudi. Generalno me privlače zemlje dalekog istoka.
 
Da i mene privlace te zemlje. Idi bilo gde u Aziju, neces se pokajati.

Jesi li razmidljao gde bih isao u Japan. Ako ostajes na krace vreme preporucujem ti da kupis JR propusnicu na 7, 14 ili 21 dan... zavisi koliko ostajes. Ustedeces puno love voznim prevozom.
 
Smatram da je Japan mozda malo razvijeniji, ali mozda gresim.
I Kinezi i Japanci su generalno dosta hladniji narod kod nas, dosta su formalni. Nasim ljudima je tesko da se uklope, jer su nam nacini razmisljanja i ponasanja toliko razliciti, bukvalno oduvek. Ne vole bas strance. Vole turiste, pa ko ih ne voli, svi hoce da uzmu paricu, ali ne vole kada im je komsija stranac.
Postoji sansa da se zivi, ali je cinjenica da je to uglavnom tesko :) I da, Japan je skuplji za zivot od Kine.
 

Back
Top