Jaka bol u ramenima, biceps nakon prvog dana teretane

pravilnih mozda 25-30 u jednu seriju, ovo ostalo nisam pokusavao
Ниси ни покушао да вежбаш са својом тежином а прелазиш на тегове..... Плус не знаш да изводиш вежбе правилно јер ниси ни научио....уф.... Нађи неког ко дуже иде у теретану, било кога, питај тог што ради у теретани макар да ти објасни како се вежбе раде... Иначе си надрљао

Ниси ни покушао да вежбаш са својом тежином а прелазиш на тегове..... Плус не знаш да изводиш вежбе правилно јер ниси ни научио....уф.... Нађи неког ко дуже иде у теретану, било кога, питај тог што ради у теретани макар да ти објасни како се вежбе раде... Иначе си надрљао
Oko 50% masina u teretani znam i samo njih radim mada forma sigurno nije najpravilnija, radim najlakse tegove

Машине се користе за изолационе вежбе, а написао сам ти већ да као почетник не би требало да радиш изолационе вежбе. Треба да радиш само вишезглобне вежбе. Ако не знаш разлику укуцај на гоогле.
Ali zar nije poenta da radim vezbe samo za jedan misic i da krenem posle toga na drugi? Visezglobne vezbe obuhvataju vise misica i veca upala ce biti?

Ali zar nije poenta da radim vezbe samo za jedan misic i da krenem posle toga na drugi? Visezglobne vezbe obuhvataju vise misica i veca upala ce biti?
Прво мораш да развијеш координацију, правилан покрет да научиш и да укључиш вишезглобне вежбе, односно више мишића да активираш у једној вежби. Да навикнеш тело и мишиће да раде складно па тек после убацујеш изолационе вежбе.

Ти си толики почетник да је немогуће споразумети се са тобом и објаснити ти ствари овако онлајн. Немогуће. Нађи неког да ти помогне јер ако будеш учио сам....много ћеш фаталних грешака да направиш док не скапираш нешто. Макар књигу неку на ту тему нађи. Теретана није наивна ствар, тегови нису играчке, незнањем можеш себи тело да упропастиш.

Почетници не смеју да раде изолационе вежбе јер прво морају да ојачају ткзв мишиће стабилизаторе трупа, а то може само са вишезглобним вежбама јер ако их не ојачаш ризикујеш разне проблеме са кичмом, зглобовима, целим телом.
Толико од мене.

Back