jak bol u plucima

akassa

Zainteresovan član
Poruka
140
pre 5 godina zabolelo me levo plucno krilo ispod treceg rebra.snimali,radili sve analize,nisam kasljala,blaga temperatura 38,2 i sve ostalo bilo je ok.na snimku se jasno videla loptica 3*3 cm.uradjena mi je bronhoskopija i rekli su da posle dva meseca zovem da pitam za rezultate.rekli su da nema nista,da to parce mojih pluca ne reaguje i ne raste.pila sam dosta lekova koje su mi dali:
izoniazid,rifamor,diklofen i paramizanid(izvinjavam se ako sam pogresila naziv ali nikad nisam mogla da ih zapamtim).7 meseci kasnije od te promene ostao je samo oziljak.od tada nisam bila ni na kakve kontrole.
sada imam jak bol u plucima ali na desnoj strani.pri nekom naporu ili jednostavno onako zaboli me jako tako da ne mogu da disem normalno,samo sitno.takodje ne mogu da podignem desnu ruku vise nego od visine brade.da li to ima neke veze?nemam temperaturu,pomalo kasljem ali mislim da je od cigareta,ali uvek imam neki slajm u grlu,pogotovu ujutru.
pusim vec 7 godina.
sta to moze da bude,da li je od napora ili od promene vremena?ne traje duze od 3-4 min.mada je svaki sledeci put sve duze i jace boli.
da li treba da se javim pulmologu ili je ovo samo normalna pojava za pusace i za one kojima su pluca vec cackana,da se tako izrazim?
unapred hvala,inace imam 23 god
 
PO lekovima koje ste pobrojali ( rifampicin, izonijazid i pirazinamid, a verovatno ste primali i streptomicin) , zaključujem da ste lečeni od Tuberkuloze pluća.
Jak bol u grudima, koji se pojačava pri kašlju ili dubokom udahu vezujemo za plućnu maramicu. Javite se pulmologu koji će načiniti najpre snimak pluća ...Već na osnovu toga će mnogo biti jasnije...Pozdrav
 
Lekovi: rifampicin, izonijazid i pirazinamid spadaju u grupu trojne antituberkulotske terapije i koriste JEDINO za tuberkulozu.
Snimite pluća- prvo na šta se u vašem slučaju pomisli jeste- recidiv bolesti(ponovo javljanje iste bolesti)
Pozdrav
 

Back
Top