Jad - Beda - Sramota

eremita:
Добро... у овоме што си навео доста се слажем са Тобом... заиста има свакојаких свештеника, али ако ми лаици почнемо да распредамо о томе и не оставимо самој цркви да решава своје унутрашње проблеме - онда се своди на то да желимо да разбуцамо цркву...

п.с. није ми јасно како то тумачиш "паразитирају" када је одлазак у цркву заиста слободан избора и воља сваког појединца, мислим, нико никога не приморава...

pazi,da se ne razumemo pogresno,ja postujem svaciji izbor...al problem je u tome sto konkretno SPC zeli da nametne svoju viziju drugima,onima koji ne veruju u to i za to ne bira sredstva. bilo bi u redu da su oni verska zajednica,mole se bogu i slicno,ali ne,oni zele da VLADAJU...

serb_pagan:
pazi,da se ne razumemo pogresno,ja postujem svaciji izbor...al problem je u tome sto konkretno SPC zeli da nametne svoju viziju drugima,onima koji ne veruju u to i za to ne bira sredstva. bilo bi u redu da su oni verska zajednica,mole se bogu i slicno,ali ne,oni zele da VLADAJU...

Извини, али дај неки пример.???.. по мом мишљењу СПЦ су "мала деца" за Римокатолике, Ислам или неке друге секте...

... ако СПЦ о неком значајном питању изнесе своје мишљење - то је нормално јер се то од њих и очекује - то не значи да желе да владају...

Уопште не желим да намећем своје мишљење, већ га само износим и покушавам да га поткрепим аргументима које супротстављам онима који другачије мисле ... јер су ми неки ставови апсолутно несхватљиви... ПА СПЦ ЈЕСТЕ ДУХОВНИ ВОЂА ВЕРУЈУЋИХ ! ... и шта је ту чудно ???

koja je ovo carica,bravo JK

Prilozi

• scan_09.jpg
    scan_09.jpg
    32 KB · Pregleda: 10
Зна се како пролазе они који се упињу ДА ПЉУНУ НА НЕБО !
Жао ми је због Тебе...
Можда није лоше да размислиш о пореклу и узроку Твоје
потребе да хулиш на Бога !
Такви ликови су ме увек интригирали.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Господу се помолимо!

Запрећује ти, ђаволе - Господ који је дошао у свет
и живео међу људима
да уништи твоје насиље и избави људе;
који на Крсту победи непријатељске силе,
док се сунце помрачавало и земља се тресла,
и гробови се отварали, и тела светих устајала;
који смрћу разори смрт
и сатре онога што има државу смрти, то јест тебе, ђавола.

Запрећујем ти Богом - одступи !
Јер ти претим Оним који иде на крилима ветра,
који чини Анђелима својим духове,
и слугама својим огањ који спаљује:
изиђи, и одступи од овог створења са свом силом и анђелима твојим!
Јер се прослави име Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.
Амин.

episkop2qi.gif

serb_pagan:
najveca jad-beda-sramota je ono sto danas radi SPC. Puni su para,vozaju se u dzipovima dok drzava bolesnoj deci zakida na insulinu. Zatim,celokupan vrh te nazovi "hriscanske crkve" je stao iza jednog pedofila,brane ga,pa ga cak i dovode na sastanak vlade i predsednika. Nedavno su poceli da naplacuju nesto sto se zove "hramarina",tj. 8 dinara od svakog poslatog paketa u PTT-u,za izgradnju one crkvetine na vracaru,a znaju kako se danas zivi. Obicna pohlepna banda...
Pa posto sad mogu da rade sta god im se prohte,da izigravaju nekakav moralni autoritet resili da zabrane svaku kritiku svog pogubnog delovanja i napadaju svakoga ko pisne protiv njih. Sta je sledece na redu,inkvizicija mozda?
ne stignu te pare do tamo
kao shto ni pisma onom kom ih shaljesh

najveca banda su ti PTT

a za ostalo si 100% u pravu.
ortodoxje je doshlo kao kompenzacija za ukidanje komunizma ovcama
pa najvece komunjare postadoshe najveci vernici

a ono "*********" pripisuju svima koji nemaju potrebu da ih neko "vodi"
ne vredi razgovarati s takvima pagane...

eremita:
Зна се како пролазе они који се упињу ДА ПЉУНУ НА НЕБО !
Жао ми је због Тебе...
Можда није лоше да размислиш о пореклу и узроку Твоје
потребе да хулиш на Бога !
Такви ликови су ме увек интригирали.

]

ma opusteno batice,spusti loptu,pricamo onako... ;) ja ne razumem potrebu ljudi koji se upinju da me ubede da verujem u nekakvog jevrejskog boga i njegovog propovednika...to je judejska nacionalna religija,zasto bih ja kao pripadnik drugog naroda morao biti vernik tudje religije,imamo mi nasu izvornu religiju...procitaj velesovu knjigu

crow:
ne stignu te pare do tamo
kao shto ni pisma onom kom ih shaljesh

najveca banda su ti PTT

a za ostalo si 100% u pravu.
ortodoxje je doshlo kao kompenzacija za ukidanje komunizma ovcama
pa najvece komunjare postadoshe najveci vernici

a ono "*********" pripisuju svima koji nemaju potrebu da ih neko "vodi"
ne vredi razgovarati s takvima pagane...

pozdrav crow,slazemo se kao i uvek ;)

serb_pagan:
ma opusteno batice,spusti loptu,pricamo onako... ;) ja ne razumem potrebu ljudi koji se upinju da me ubede da verujem u nekakvog jevrejskog boga i njegovog propovednika...to je judejska nacionalna religija,zasto bih ja kao pripadnik drugog naroda morao biti vernik tudje religije,imamo mi nasu izvornu religiju...procitaj velesovu knjigu

Сигурно Тебе не убеђујем "да верујеш"... баш ме брига...само скрећем пажњу да немаш потребе да стално нападаш СПЦ само зато што ниси хришћанин ... али да се вратимо на тему...

[/

UPR:PATRIJARH-PISMO-IRINEJ
EPISKOP BAČKI IRINEJ NIJE AUTOR PISMA PAJTIĆU

13.1.2006 17:18 NOVI SAD (Tanjug) - Kancelarija Episkopata bačkog demantovala je danas navode pojedinih medija da je episkop bački Irinej autor pisma kojim je patrijarh Pavle od predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića zatražio zaštitu Srpske pravoslavne crkve u Vojvodini.
''Episkop bački nije autor ovoga pisma Njegove Svetosti, odnosno Svetog arhijerejskog sinoda SPC, čiji je član, već je navedeno pismo video tek po njegovom objavljivanju na zvaničnom sajtu Informativne službe SPC'', navedeno je u saopštenju.

UPR:PATRIJARH-PAJTICH-PISMO
PAJTIĆU (PONOVO) STIGLO PATRIJARHOVO PISMO

13.1.2006 14:47 NOVI SAD (ponovo) - U kabinet predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića danas je stiglo pismo patrijarha srpskog Pavla, identično onom koje je na istu adresu upućeno faksom pre dva dana, saopšteno je Tanjugu.
Time su okončane nedoumice koje su u javnosti plasirane oko navodne autentičnosti patrijarhovog pisma.

Pa pagane, ja koliko poznajem istoriju kad god neko umre, bilo na drzvnom ili verskom ili bilo kom polozaju, nastaje klanje oko vlasti. I to nismo mi izmislili... izmislili latini jako davno, kao i kocku, kao i bahanalije, kao i inkviziciju, kao i verske ratove... i sve ostale lepote ovog orvelovskog sveta sto imamo danas. Mi smo mali, moramo da idemo ukorak sa tim svetom. Zato je smesno napadati SPC, kao da je ona izvor najveceg zla ovde. Dobro se zna ko sabotira da Srbija konacno postane drzava kakva treba da bude i da konacno stane na noge.

Eto, ja namerno bacih kosku, a sad ce svi ko gladni kerovi... :D Ima ih pagane dosta, i nisu odavde... spolja brate, ali proci ce i to, kol'ko jos ove godine zasigurno. Sledeca Nova ce se cekati uz SrBsku himnu sa definisanim granicama drzave, pravim Ustavom i zakonima. E ako se onda ne izvucemo iz govana, onda stvarno nismo ni za sta.

Back