Mislila sam da počnem da pišem od 1.9. al nisam uspela. Morala sam da upišem 16x27 učenika za pedagoške sveske

Zato krećem sa unosom od danas, sviđa mi se nešto ovaj utorak.Dakle, dolazim u školu i utvrdim da nemam internet. To znači, nema planova, nema priprema a nema ni prezentacija. Zovem jednog kolegu, on kaže zovi drugog, drugi kaže, sad ništa ne mogu da ti pomognem već sam kući, radio prepodne, aj sutra ćemo. Znači, danas sam na improvizaciji nastave,kao u stara, dobra vremena. Piskaram u svesci, više vremena posmatram učenike, milina. Koristimo tablu mnogo više, počinju da ih bole ruke od zapisivanja, kenjkaju a kreću i glavobolje

Nisam napomenula da nam ove godine dolazi eksterna komisija. To su one čike i tete koje nikada nisu ušle u odeljenje i obožavaju kada pišemo milion izveštaja, da li smo tako i radili, njima i nije mnogo važno. Važno je samo da je uredno sve zapisano na tri različita mesta. Divni neki ljudi.
Posle drugog časa sam odlučila da izađemo napolje i da se igramo. Zamislite, naučila sam ih jelečkinje- barjačkinje, mnogo im se svidela igra, jedva sam ih uvela u učionicu. I dalje mi vibrira telefon, obe školske grupe veoma aktivne : počinje obuka za platformu Čuvaj me, počinje akcija Od smeća do cveća, prezentacija za roditeljski sastanak, obavezno je imati projektor i internet( nemam ni jedno, za sada) Još informacija, roditelji, platite đački dinar, osiguranje, crveni krst, matematički list ...polako se pakujemo, danas smo uspeli da prospemo samo jednu flašicu sa vodom i pola kesice smokija, nije loše