Ja moram da pitam - Koji klan sad upravlja Zenama ?
Stalno pominjete te klanove aj sad hrabro istupite pa recite ko je klan koji vedri i obaci ovuda poslednih par meseci !
Ovo pitanje je namerno napisano u mnozini, sad je stvar pomenula GV a ranije bezbroj drugih , tako da nije direktno upuceno njoj pa upakovano pod "vi" . Odnosi se na sve koji imaju da kazu nesto na temu klanova il smatraju da isti postoje .
<ajte pa da jednom za svagda resimo to pitanje , evo svakih par meseci se potegne ta famozna rec "klan" a ja nikako da shvatim ko je taj klan ...i ko je vodja istog.
I ako postoji ...sto to smeta onima koji u klanu nisu ?
Dal bi mozda u klan ???
Pazi, pitanje je takvo da zahteva veoma kompleksan odgovor, jer ako misliš da su stvari jednostavne kao što izgledaju, grdno se varaš.
Kao prvo, moraš da znaš da su klanovi interesne grupe koje mogu da se transformišu u skladu sa menjanjem interesa ili njihovim preplitanjem. Matematički bi klanove mogli da posmatramo kao skupove, da uprostim.
Dakle, postoji izvestan broj klanova čija je okosnica relativno jasna, odnosno čine je makar dvoje ljudi koji bi formirali skup. Recimo da bi to bili predsednik i sekretar.
Pošto ti nemaš pojma da postoje nekakvi klanovi, daću ti kratku šemu pomoću koje bi neko ko je tek došao na Forum, a neuko smatra da može da prepozna klanove, razvrstao ove grupe -
Da počnemo od tebe. Ti bi, zajedno sa Lindom i recimo Fibi, sačinjavala okosnicu prvog klana. U tom klanu je nekada obitavalo još nekoliko članica, među koje bih uvrstio čak i Cici, pa i donamilevu. Nekada je istaknuta članica bila i pajamaca, ali nakon nesporazuma oko jedne humanitarne akcije koju ste organizovale, desio se raskol u klanu i njen odlazak. Kao i svaki klan, vaš klan je otvoren za sve one čiji se interesi i interesovanja poklapaju sa vašim, pa sigurno postoji određeni broj pridruženih članova.
Drugi klan bi bio možda ono što bi parka nazvala Tetka lobijem, ili možda, preciznije, Sestrinstvom. To je možda i najbrojnija i najorganizovanija ovakva grupa, koja je poput nekadašnjeg SPS-a iskoristila infrastrukturu Foruma za svoje delovanje, a pozicije i iskustvo svojih članova za ostvarivanje ciljeva. U tu grupu spadaju Borka, koto, Hellen kao član - posmatrač, Nensi, možda Vanda, ali i još dobar broj žena sličnih stavova, zatim moderatora, kao i izvestan broj ''sestara'' maljavih grudi.
Treći klan bi mogao da bude onaj koji predvodi istaknuti borac protivu klanova - Vragana. Pored nje kao predsednika, okosnicu bi sačinjavala ambiciozna unsaie u ulozi genseka. Klan je malobrojan, ali je izuzetno glasan i ekspanzivan u kampanjama. U taj klan se jako lepo s vremena na vreme uklapa i jedna forumašica koju je moonja opisao kao ''jednu forumašicu, koju, tako, znaju da pecnu da nema žif. iskustvo i time razgoropade leoparda pokušajem diskreditacije njenog mišljenja''.
Pored njih, po temperamentu i razumevanju, bi se tu lepo uklapila i Banshee, a i parkitj bi našla svoje mesto i funkciju.
Četvrti, novostvoreni klan, bi mogle da predstavljaju Beso i muvalo, kojima bih priključio i alal, koja opet može da figurira i Mirkinom klanu, a i parku, koju sam već naveo kao simpatizera ideologije Vraganinog sajentološkog klana.
U ovaj klan bi se uklopila i november, ali ćemo sve to da vidimo kad se vrati sa godišnjeg. Klan je još u formiranju.
Peti klan bi bio ekipa sa LjiS-a, koju čine GF i MV, kao i društvo koje gravitira oko njih. Ne zamerite jer ne znam ko bi to sve tačno bio, ali najistaknutija podrška iz senke bi dolazila od Taba, Soroša ovog klana.
Vrlo lako bih mogao da definišem i šesti i sedmi klan, od recimo ekipe koja kafeniše na Grešnim večerima ili onoj drugoj čaterskoj temi, ili od nekih drugih.
Sve u svemu, odužio sam sa ovom analizom. Kao što vidiš, ima mnogo da se piše, a uvek bih ostao nedorečen. Zato ću ostaviti onima koji bi ozbiljno da se bave fenomenologijom klanova da ovaj moj mali doprinos, ovu skicu - uzmu kao osnovu za svoje naučno delo.