Ja sam trener pasa - evo 3 rase koje nikada ne bih imao

Ako lepo vaspitas, svaki pas je dobar.
Kao i dete.

20221101_160101.jpg
 
Маза и ја.jpg


Oво је Малино женка мог братанца коју они доводе код мене када путују на годишњи одмор. показао бих вам и како се она игра са њихових четворо деце али је прописима забрањено постављати слике деце.
Све са псима увек зависи од тога ко их чува!
 
Vučjak je u Srbiji sinonim za nemačkog ovčara.

To je u narodu ostalo i nije greška,reći fića ili Fiat 750...isti djavo..😉

Vučji pas je svaki pas koji je nastao ukrštanjem domaćeg psa i vuka. To znači da nemački ovčar jeste vučji pas, i nije greška tako ga nazivati, jer je u stvaranju te rase korišćen vuk. Međutim, to ipak nisu sinonimi, jer nije i svaki vučji pas nemački ovčar. Nemački ovčar je međunarodno priznata rasa pasa, što znači da ima FCI standardom tačno propisane karakteristike koje pas mora da ima, da bi se smatrao pripadnikom te rase.

Inače, ja sam veliki ljubitelj nemačkih ovčara i sama sam ih gajila dugi niz godina. :heart2::D Sada mislim da su ih zahvaljujući neodgovornom uzgoju širom sveta upropastili kao rasu (na mnogo načina) i zato ih više nemam.

Od velikih rasa mi je sad najomiljeniji belgijski malinoa.

slika.jpg


img.jpg


:heart2::zaljubljena:
 
Inače, malinoa jeste energičan i vrlo asertivan pas.. traži baš dosta agilnosti i jasno vođstvo.. i ukoliko mu se to ne da, može da izaziva probleme..
pa ovo što piše @letnjekiše ima smisla.. I ja lično poznajem više ljudi koji imaju puno problema sa svojim belgijskim ovčarima.
Međutim, ako ima pravilan tretman u porodici - divan je pas, odličan saputnik i savršen čuvar. Ali on definitivno nije pas za svakoga, i ja ga ne bih preporučila ljudima koji nemaju iskustva sa psima, pa još ni dovoljno mogućnosti za njihovo kretanje.. (a naročito ne da uzmu dominantnu jedinku, što im se kao laicima lako desi.. i onda nastaje pravi belaj). U mom komšiluku ima nekoliko takvih primera, i meni je baš žao.
 

Back
Top