Ja sam stipsa

Izgleda da sam onda i ja stipsa. :eek:
Ja sam zajmila pare, posto sam uvek imala stek, sestri i mojima uz kamatu, ali i uz priznanicu. Moralo je da se potpise, da bi bilo validno. :kafa:

A zezas li se?! Dje ce ti dusa?!

- - - - - - - - - -

Ja nisam stipsa.. Samo ne volim da nudim druge zvakama, to mi zao.. :zcepanje: Al stvarno! Ne znam zasto ! :)

Nisam stipsa. Ranije, dok smo i ja i ljudi oko mene više imali, bila sam racionalnija. Racionalnija u davanju drugima. Ako tako može da se kaže. Ali sada ne mogu da gledam da neko, pogotovo neko meni drag, nema ni za krišku 'leba, a ja imam za celu veknu, sa obe krajke. Pa onda dam za pola 'leba i bez da mi se traži. Na žalost, obično mi se i vrati na isti način i istim povodom.
A te fore pidžama dve iljade, majčica na bretele hiljadarka i slično... ma kakvi. Seknd hend, ima novih stvari da se nadje za par stotina dindži. Lepo se opere i super.

Hmmmm bila pre par godina tema o Kinezima. Da li svraćate u kineske radnje i šta kupujete i slično. Bogami sam bila iznenadjena odgovorima. Ispade da najviše kupuju oni koji su najgadljiviji na jeftino i koji se isprva hvališe ovuda da skoro pa letuju na Bahamima. Ovaj, uplatiću i ja pun pansion, doduše u predsezoni :mrgreen:

А кад смо биле на мору, варијанта ''две бабе и четири жабе'' (Ванда и ја са децом)...онда на плажи клинци почну да кенкају:''Кааааки ми се...''
Ја их покупим, и водим их 200 метара по врелом песку, прескачући пешкире, до јавног ве-цеа...
А Црногорски туристички посленици наплаћују по пола евра за ве-це, нану ли им нанину...
:evil:
Платим, 2 евра, пустим клинце унутра...они излазе после пар минута и кажу:''Нисмо могли да какимо...''
:besna:
Онда се враћамо назад по врелом песку, да би 10 минута кансије поново почели да кукају да им се каки, :besna:и да бих опет морала да пукнем два евра за срање...:evil:

Е, онда сам их изгрдила како ме скупо кошта њихово срање.....па су ме после зезали како ће код куће ми наместе столицу у предсобљу испред купатила, да наплаћујем ве-це док не надокандим трошак...јер ми је толико жао било бачених пара...:lol:

lol..Odlican materijal, imas potencijala za scenaristu.

:lol: Vec sam rekla da se ne zezam i sto sam to radila. Bila sam mala, inace sad bih znala da nikakve priznanice i kamate sa familijom ne pomazu. :(
Posle sam prestala da stedim i da dan danas nikad vise nisam imala stekove.

U kojim situacijama?
U kojoj meri?

NPR
Ja kada zacrtam da necu za pidzamu dati vise od 2000, obicu noge ali cu je naci. Da kvalitetom mi odgovara naravno.
Sa drustvom nemam taj problem, volim da castim i volim da me caste.
...

Razvicu temu kasnije, ako bude potrebe za tim :mrgreen:

opa gangam , onda nisi stipsa kao ja , mene mrzi da obijam noge pa zato spavam goooo

...nisam,niposhto samo se trudim da budem razumna...ako isto mogu da nadjem jeftinije obavezno tako uradim...shto da dajem pare nekome bezveze...s druge strane ako mi se neshto bash dopadne...hm...oma napravim plan,i realizujem ga na svaki nachin:lol:

Stipsa sam za druge ljude, van porodice, posebno kada dodje do racuna jer mi se kosa na glavi dize kada mi telefon izadje 50 evra, posto mi je plata jako mala trenutno, pa i mobilni tu i ostale drangulije, pa se tu stegnem, ili oko neke gluposti, lupam svako trece vece 200 din za pice i sl. Takodje ne volim da pozajmljujem stvari drugima, jer i sam ne pozajmljujem ako mi nije hitno, lupam, auto ili nesto tako ne bih mogao da pozajmim, osim ako nije neki hitni slucaj, mada ni elektroniku ne volim da pozajmljujem, tipa kameru i sl.

Sto se porodice tice, uvek im finansijski pomazem ako zatraze, ma koliko bilo hitno ili ne, i ne ocekujem da vrate.

Sto se kupovine tice, oko odece, sta kog, nije mi briga da li je Nike, ili koja marka, sa buvljaka ili kako god, bolje tu da ustedim koji dinar.
Sto se tehnike tice, komp i sl, tu ne zalim novce (ne besnim sada da dam recimo 1000 evra za komp) ali radije bih dao novce na komp nego na lupam sada, odecu, sat, nakit i sl., i idem po metodi ne moze da skodi, samo kada se nakupi para, jer posao mi se vrti oko kompa, tako da komp mora da koliko-toliko bude pouzdan i u snazi.

Poslednja izmena:
kao dijete sam imao punu koznu torbicu para, bilo je oko milion dinara, stojadin je koshtao 5 miliona otprilike. teska stekara sam bio. i sakrijem ja tu torbicu od sebe, i nismo je mogli naci, pronasli je iza jednog ormara tek kad smo selili u drugi stan, naravno tad vise te pare nisu imale vrijednost...kasnije je dosla kokiska i djecaci, i nisam mislio o parama. sad opet shtekam, od svake plate par stoja zashtekam, imam par racuna i stednu knjizicu, jer volim da imam kes, nikad se ne zna kad neki posao moze da mi uleti..

Volela bih da jesam. Uglavnom trosim na putovanja i druzenja.
Stipsa sam kad je odeca u pitanju, ne secam se kad sam kupila nesto po punoj ceni. Sve kupujem na rasprodajama, a smatram da cak ni ta cena nije realna, ali ajde, ne mogu da idem gola i bosa.

Back