"Ja sam poslan samo k izgubljenijem ovcama doma Izrailjeva."

Da li je Isus došao samo izgubljenim ovcama Izraela, deci Izraela?

• da

glasova: 5 50,0%
  • ne

glasova: 5 50,0%

• Ukupno glasova
    10
Isus im namenjuje 12 prestola da vladaju i sude nad 12 plemena..Zanimljivo, jedan od tih 12 budućih vladara je i Juda
a onda ne bi da sude, nego samo da vladaju?
kojih 12 plemena novozavetnog Izraela postoje da bi 12 apostola njima vladali?
nisi ti to dobro naucio, ali u svakom slucaju nece oni pre 2. dolaska - da sude, a ne da vladaju; nece niko da vlada, nego ce se sve vlasti pokoriti

nece covek moci da vlada samim sobom, ako nije ispravan, a ne da ce neko nad nekim drugim da vlada, to si ti izmislio, jer nemas pojma, i odbijas da ucis - iz jevandjelja

Poslednja izmena:
Da li je Isus nameravao da njegova religija bude svetska ili je trebalo da bude ograničena samo na Izrael?

Zašto je rekao sledeće

Matej 15,24A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenijem ovcama doma Izrailjeva.

nego da ne vadim iz konteksta cela priča ide ovako

da li su u ovoj priči Jevreji deca, a ostali ljudi psi? Ili je Isus možda hteo da testira ženu Hananejku da vidi da li će se radi izlečenja poniziti i pristati na ponižavajuću ulogu psa? Zašto nije tako testirao Jevreje?
Evandjelja su antisemitska vidis kako tebe pali kompleks manje vrijednosti.
Evandjelja idu u dva smjera podilaze Jevrejima i nazivaju ih djecom djavola.

Evandjelja su antisemitska vidis kako tebe pali kompleks manje vrijednosti.
Evandjelja idu u dva smjera podilaze Jevrejima i nazivaju ih djecom djavola.
Isus je Jevrej...apostoli su Jevreji..sveti Jovan Krtsitelj je Jevrej...hrišćanstvo je tipično jevrejska priča...
.Isus kaže onim ženama strankinjama da su psi dok su Jevreji deca...
kad kaže farisejima da im je otac đavo misli na te konkretne ljude a ne na sve Jevreje

Isus je Jevrej...apostoli su Jevreji..sveti Jovan Krtsitelj je Jevrej...hrišćanstvo je tipično jevrejska priča...
.Isus kaže onim ženama strankinjama da su psi dok su Jevreji deca...
kad kaže farisejima da im je otac đavo misli na te konkretne ljude a ne na sve Jevreje
Jesi li sad rekao da je nazvao Nejevreje psima?
Tezak si ti slucaj hm.
Malo bi piskio malo kakio.

ti me ne shvataš...ja nisam ni za ni protiv Isusa...i isto nisam ni za ni protiv Jevreja
ja se držim saveta koji je dao Brus Li....ako hoćeš da znaš istinu nemoj da budeš ni za ni protiv
Nisi ti mene shvatio.
Ja ti kazem da ide evandjelje u oba smjera.
Shvati da analiziramo novinarski clanak a ne ko da te netko zeli konvertirati(iskljuci paranoju to ti je dugme u pretincu 23 )

A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenijem ovcama doma Izrailjeva
kontekst se gleda
PRVO JE NJIMA POSLAT
a inace celom svetu

Dela apostolska 13:46​

Daničić-Karadžić (RDK):

46 A Pavle i Varnava oslobodivši se rekoše: Vama je najpre trebalo da se govori reč Božja; ali kad je odbacujete, i sami se pokazujete da niste dostojni večnog života, evo se obrćemo k neznabošcima.

„Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS).

Isus je dao svoj zivot kao otkupnu zrtvu
da bi celo covecanstvo oslobodio nesavrsenstva - ropstva greha i smrti

Jovan 3:16

16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne,
nego da ima život večni.

„Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS).

Rimljanima 6:23
23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu.
a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)
Jer Sin čovečji ( Isus Hrist ) nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)
Rimljanima 5:8 "A Bog nam je pokazao svoju ljubav tako što je Hrist, dok smo još bili grešnici, umro za nas."

Poslednja izmena:
Isus je dao svoj zivot kao otkupnu zrtvu
da bi celo covecanstvo oslobodio nesavrsenstva - ropstva greha i smrti

Jovan 3:16

16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne,
nego da ima život večni.

Rimljanima 6:23
23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu.
a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)
Jer Sin čovečji ( Isus Hrist ) nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)
Rimljanima 5:8 "A Bog nam je pokazao svoju ljubav tako što je Hrist, dok smo još bili grešnici, umro za nas."

1 Jovanova 4:9 " U ovom se ljubav Božja očitovala na nama: Bog je poslao svog jedinorođenog Sina u svet da bismo preko njega dobili život.

Back