Ja sam Onaj koji jesam

anajade

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Kazu biblisti da one reci koje je Bog Hristos rekao mojsiju na sinaju Ja sam.onaj koji jesam znaci i ovo
Drugi bogovi ne postoje.Lazni su.
Ja sam.jedini koji jesam koji postoji.Svi ovi drugi ne postoje.Ni-jesu.Nebice su.
Da li se Alah javio Muhamedu.Nije i nikad se nece javiti.Time se udaljavaju od boga zivoga i otkrivenog.

a zasto je Bogu vazno da naglasi da je on jedini a da su drugi lazni ako je ljudima dao slobodu izbora?
Zato sto Bog volji ljude,On je njihov Otac nebeski koji ne zeli da mu deca umiru zbog greha vec da zive u skladu sa Njegovim zapovestima...
Iz tog razloga Bog ne samo sto daje slobodu izbora nego ide korak dalje i direktno sugerise,dakle otvoreno i jasno preporucuje koji je izbor bolji za coveka.
Evo Biblijskog dokaza u prilog:

Jez.33,11:
"...Reci im: tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svoga puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlijeh putova svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?..."

@tab503 zamisli ovu situaciju, umreš kao i svako od nas što će umreti i uveriš se da ima Boga, ti počneš da se pravdaš pa nisam znao, niko nam nije javio. Sam Bog ili neki anđeo ti pokaže da jeste kazano da Bog postoji, pa ti opet počneš da se vadiš pa nisam znao, Bog ili anđeo ti pokaže baš ovo što pišemo i baci te pravo u pakao. Šta onda? Ko je tu onda kriv?

@tab503 zamisli ovu situaciju, umreš kao i svako od nas što će umreti i uveriš se da ima Boga, ti počneš da se pravdaš pa nisam znao, niko nam nije javio. Sam Bog ili neki anđeo ti pokaže da jeste kazano da Bog postoji, pa ti opet počneš da se vadiš pa nisam znao, Bog ili anđeo ti pokaže baš ovo što pišemo i baci te pravo u pakao. Šta onda? Ko je tu onda kriv?
a ko ti kaze da ne verujem u Boga?

To je stres nepripremljen ovo saznas znaci druga smrt haha

Kazu biblisti da one reci koje je Bog Hristos rekao mojsiju na sinaju Ja sam.onaj koji jesam znaci i ovo
Drugi bogovi ne postoje.Lazni su.
Ja sam.jedini koji jesam koji postoji.Svi ovi drugi ne postoje.Ni-jesu.Nebice su.
Da li se Alah javio Muhamedu.Nije i nikad se nece javiti.Time se udaljavaju od boga zivoga i otkrivenog.
Koliko ti sličnih tema imaš nameru da otvoriš u par dana? :think:
Ni jedna nije definisana, a u svima te isto muči.

Ovo vezano za Muhameda ti načisto nije na mestu. To što je Bog
jedan, ne znači da se samo jednom javio, niti da se javio samo jednoj
osobi.

Mojsije je preneo svoje iskustvo na jedan način, Muhamed je preneo
svoje iskustvo na drugi način. A tvoj zadatak je da stekneš svoje iskustvo.

a zasto je Bogu vazno da naglasi da je on jedini a da su drugi lazni ako je ljudima dao slobodu izbora?
Па да би људи бар знали у шта да верују

Ево, таб направи свет, да човеку слободу избора. Човек измисли 100 бигова, али Таб каже : Ја сам једини, остали су лажни

Ништа нелогично

Па да би људи бар знали у шта да верују

Ево, таб направи свет, да човеку слободу избора. Човек измисли 100 бигова, али Таб каже : Ја сам једини, остали су лажни

Ништа нелогично
to su ljudi upravo i uradili zarad sopstvenih ciljeva.

koliko ima verskih zajednica?
a koliko frakcija ima svaka verska zajednica?
svako tumaci reci Bozije na svoj nacin kako njemu odgovara i svako ce reci da je samo njegovo tumacenje pravo.

sad ti meni reci..zasto je Bog uopste dozvolio da dodje do zbunjivanja ljudi?
kreni od nekog prostog obicnog coveka..veruje u Boga i kako on sad da zna koja je crkva prava?

ako je to tako vazno pitanje, zasto je dozvolio izigravanje njegovog imena gomilom verskih zajednica koje nemaju veze sa njim i samo zbunjuju prave vernike?

Back