Ja sam Hrišćanin

Сале

Legenda
Poruka
65.013
treba se zapitati i zašto Jovan Krstitelj nije postao Isusov sledbenik nego je i par meseci posle navodnog Bogojavljenja slao svoje učenike Isusu da provere da li je to taj koga čekaju ili nije...
zato što je on bio glas-pokajte se jer carstvo božije je blizu.
pošto je bio u bajbokanu a u to vreme mnogi su se prozivali mesijama želeo je da bude siguran

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.388
zato što je on bio glas-pokajte se jer carstvo božije je blizu.
pošto je bio u bajbokanu a u to vreme mnogi su se prozivali mesijama želeo je da bude siguran
sveti čovek a nije znao u srcu da li je Isus pravi ili lažni Mesija....da se Bogojavljanje desilo kako je opisano sa glasom sa neba znao bi i postao bi Isusov sledbenik...ovako nije znao nego je poslao učenike da to ispitaju....
a šta reći za Isusov odnos prema Jovanu
Matej 11,11Zaista vam kažem: ni jedan između rođenijeh od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega.

rođen od žena nasuprot Isusovim sledbenicima kao rođenim od Oca....
to je umanjavanje značaja Jovanovog...svi Isusovi učenici koji će svi u carstvo nebesko su veći od Jovana...tipično omalovažavanje konkurencije uz lažno poštovanje..kao veliki je on, ali svi moji učenici su veći od njega

Poslednja izmena:

Сале

Legenda
Poruka
65.013
pričamo o čoveku koji je najveći svetitelj i poslednji prorok....prorok podrazumeva da ima komunikaciju sa Bogom...da mu Bog otkriva tajne...a on ne zna da li je Isus pravi ili lažni Mesija
opet me ne kapiraš
on ne zna jel se priča o tom isusu ili nekom drugom isusu. to ime tada ko kod nas recimo dragan pa o kom draganu pričaš.

prorok ne znači vidovnjak, ne baca pasulj da zna ko šta priča i za koga.

anajade

Veoma poznat
Poruka
10.281
sveti čovek a nije znao u srcu da li je Isus pravi ili lažni Mesija....da se Bogojavljanje desilo kako je opisano sa glasom sa neba znao bi i postao bi Isusov sledbenik...ovako nije znao nego je poslao učenike da to ispitaju....
a šta reći za Isusov odnos prema Jovanu
Matej 11,11Zaista vam kažem: ni jedan između rođenijeh od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega.

rođen od žena nasuprot Isusovim sledbenicima kao rođenim od Oca....
to je umanjavanje značaja Jovanovog...svi Isusovi učenici koji će svi u carstvo nebesko su veći od Jovana...tipično omalovažavanje konkurencije uz lažno poštovanje..kao veliki je on, ali svi moji učenici su veći od njega
Svi su rodjeni od zene osim isys koji je rodjen od device.Jovan je najveci rodjen od zene.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.388
Svi su rodjeni od zene osim isys koji je rodjen od device.Jovan je najveci rodjen od zene.
ako prihvatimo tvoje tumačenje da je Jovan najveći posle Isusa kako je onda najmanji od svih u carstvu nebeskom? Manjih od Jovana u carstvu nebeskom nema kaže Isus. Znači u carstvu nebeskom će biti samo Isus i Jovan kao najveći posle njega? Znači svi ovi što se upinju iz petnih žila da budu u carstvu nebeskom traće dragoceno vreme? Očigledno ti ne valja tumačenje i rođeni od strane žena znači nešto drugo. Ja ti kažem da Isus svoje učenike vidi kao nanovo rođene od Oca. A to dalje znači da Isus smatra svakog od svojih učenika ili sledbenika većim od Jovana. Znači uvreda za Jovana koji vodi konkurentsku religijsku školu.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.388
opet me ne kapiraš
on ne zna jel se priča o tom isusu ili nekom drugom isusu. to ime tada ko kod nas recimo dragan pa o kom draganu pričaš.

prorok ne znači vidovnjak, ne baca pasulj da zna ko šta priča i za koga.
znači ceniš da je u narodu ranga veličine stanovništva Beograda bilo u to vreme puno mesija koji su išli okolo propovedali i činili čuda i zvali se Isus?

anajade

Veoma poznat
Poruka
10.281
ako prihvatimo tvoje tumačenje da je Jovan najveći posle Isusa kako je onda najmanji od svih u carstvu nebeskom? Manjih od Jovana u carstvu nebeskom nema kaže Isus. Znači u carstvu nebeskom će biti samo Isus i Jovan kao najveći posle njega? Znači svi ovi što se upinju iz petnih žila da budu u carstvu nebeskom traće dragoceno vreme? Očigledno ti ne valja tumačenje i rođeni od strane žena znači nešto drugo. Ja ti kažem da Isus svoje učenike vidi kao nanovo rođene od Oca. A to dalje znači da Isus smatra svakog od svojih učenika ili sledbenika većim od Jovana. Znači uvreda za Jovana koji vodi konkurentsku religijsku školu.
Kad kaze najmanji misli na sebe isys jer nije od zene a i mladji je ali na nebu taj najmanji od jovana je veci.

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
koliko puta je vec trebao ali nije, kao eshatoloski preduslov? treba, ali kada

a zasto bas vatikan? i koja je tvoja procena, koliko dusa ce ubediti?

vazno je da ti nisi, jel tako? ajde daj proceni koliko vas nije, koliko vas nece nasesti na vatikansko ustolicenje u jerusalimu?

pa sada mislis da ima i vatikan, dosao red na njega, egipatska veza? imali su lazne mesije, ali oni su bili tek ustanici, kao barkohba, nikakvi antihristi, jedan je bio i ostavio lazno otkrivenje, vidi

tu pricu smo imali kod Propovednika, ja sam bezbroj puta ponovio da ste istrgnuli iz konteksta, tj. da se NE VRACA
1) Svevisnji jedino zna kada ce Sin doci;
2) Rimska zajednica je glavna i izabrani svestenik za Papu odredjuje sta i kako, s tim sto je glavni za ekumenizam;
3)Hvala Svevisnjem ja nisam ovcica za sisanje, davno su mi se otorile duhovne oci;
4) Sto se tice mesijanstva, uzmi i istrazuj redom, pocev od Egipta i judaista;
5)Propovednik je knjiga iz Tanaha ,a tacno jeste da se duh vraca Svevisnjem.
Ja sam izvan dogmatike crkvene, primer mi je sam Jeshua Nazirej Hristos,a ne samozvani apostol Pavle, prethodno farisej Savle.

bas kao

Elita
Poruka
21.094
1) Svevisnji jedino zna kada ce Sin doci;
2) Rimska zajednica je glavna i izabrani svestenik za Papu odredjuje sta i kako, s tim sto je glavni za ekumenizam;
3)Hvala Svevisnjem ja nisam ovcica za sisanje, davno su mi se otorile duhovne oci;
4) Sto se tice mesijanstva, uzmi i istrazuj redom, pocev od Egipta i judaista;
5)Propovednik je knjiga iz Tanaha ,a tacno jeste da se duh vraca Svevisnjem.
Ja sam izvan dogmatike crkvene, primer mi je sam Jeshua Nazirej Hristos,a ne samozvani apostol Pavle, prethodno farisej Savle.
ja mogu samo da zalim sto nismo u istom timu...
2 da propustim sada, ali 3 sta mislis zasto Isus govori o ovcama u

Jovan 10,1 i dalje?
4 - ne znam na sta referises tacno?
5- nije tacno, vec sam citirao Propovednika 3 i, nema logike da se svaciji duh vraca Svevisnjem, koji ce mu?

19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?

stih 21 te pita odakle znas to sto tvrdis:
,a tacno jeste da se duh vraca Svevisnjem

odakle znas? kako, ko ti je rekao? KO TE SLAGA? to ti kaze Propovednik, a ne ono sto bi ti voleo, i sto mastas, nema sanse da se svaciji duh "vraca svevisnjem" - to je laz.

da sam ja pravu Propovednik potvrdjuje jos jednom, nazivajuci to tvoje "znanje" tastinom:
Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
Propovjednik 12,8Taština nad taštinama, veli propovjednik, sve je taština.

ajde se osvesti vec jednom, umesto sto sluzis tastini nad tastinama. nema sansi da svi duhovi idu SVEVISNJEM, koji ce mu? idu bre u zemlju kao duhovi stoke, lepo ti kaze Propovednik, ali ti zmuris i ne citas, samo nisi jedini, svi isto tumace, pogresno:

19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.

Poslednja izmena:

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
ja mogu samo da zalim sto nismo u istom timu...
2 da propustim sada, ali 3 sta mislis zasto Isus govori o ovcama u

Jovan 10,1 i dalje?
4 - ne znam na sta referises tacno?
5- nije tacno, vec sam citirao Propovednika 3 i, nema logike da ase svaciji uih vraca Svevisnjem, koji ce mu?

20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?

stih 21 te pita odakle znas to sto tvrdis:

odakle znas? kako, ko ti je rekao? KO TE SLAGA? to ti kaze Propovednik, a ne ono sto bi ti voleo, i sto mastas, nema sanse da se svaciji duh "vraca svevisnjem" - to je laz.

da sam ja pravu Propovednik potvrdjuje jos jednom, nazivajuci to tvoje "znanje" tastinom:
Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
Propovjednik 12,8Taština nad taštinama, veli propovjednik, sve je taština.

ajde se osvesti vec jednom.
1) Ti i ja Ne mozemo biti u istom timu, jer se ti osvedocio nisi Svevisnjim, kao sto se osvedocio Jeshua Nazirej Hristos koj je bio njegov Pais Theou.
2) Ja sam se takodje osvedocio , jer mi je Svevisnji 2 puta spasao zivot ;
3) Mozda, ako se krstis u ime Jeshue Nazireja Hristosa kao sto pise u D apostolskim ,a to je zbog onoga stoo pise u Galatima 3, 27, budes osvedocen.
4) Propovednik 12, 7
a duh se vrati Bogu, koji ga je dao. Ovo je Ziva Istina,a to ces saznati kad bude vreme.
5) Telo se pretvara u prah , ostaju samo kosti doveka.
6) Ako je kako ti tvrdis laz da se duh vraca Svevisnjem, sta to "izlazi" iz tela kada su ljudi u komi i gde odlaze i sta dozivljavaju, :?:

bas kao

Elita
Poruka
21.094
1) Ti i ja Ne mozemo biti u istom timu, jer se ti osvedocio nisi Svevisnjim, kao sto se osvedocio Jeshua Nazirej Hristos koj je bio njegov Pais Theou.
a ti si njegov etalon?
2) Ja sam se takodje osvedocio , jer mi je Svevisnji 2 puta spasao zivot ;
kazu da macke imaju i 9 zivota
3) Mozda, ako se krstis u ime Jeshue Nazireja Hristosa kao sto pise u D apostolskim ,a to je zbog onoga stoo pise u Galatima 3, 27, budes osvedocen.
4) Propovednik 12, 7

5) Telo se pretvara u prah , ostaju samo kosti doveka.
6) Ako je kako ti tvrdis laz da se duh vraca Svevisnjem, sta to "izlazi" iz tela kada su ljudi u komi i gde odlaze i sta dozivljavaju, :?:
komirani ste osvedoceni Svevisnjim? ako je u kontekstu oob, obe, ja cenim da ste demonizovani, i sada mi je kristalno jasan animozitet prema meni - osecam duboku zalost prema tebi

secas se price kada kaze, ne bojte se, jer je dusa njegova jos uvek u njemu? evo ti:

• Контекст облачења, свлачења, преоблачења, станови​

Против мутљавине у 2. Коринћанима 12, јер... i...

Општепознато је да како некад, тако и данас постоје људи који загаворају, а не упражњавају, или упражњавају вребајући друге, искуства близу смрти, вантелесна (OOB & NDE). Општепознато је да су то у махом некрсти задојени разним источним синкретистичким учењима одвајања духа од тела под називом самоспознаја, преко, тј. кроз медитације, а да ли су крштени они који су, када су као умрли, тј. у клиничкој смрти били ван тела и разгледали, немам статистику.

Дигресија: Намењена је онима који знају да је 1. човек Адам постао душа жива, а последњи Адам дух који оживљује (1. Коринћанима 15,45...), јер Реч Господња продире до раздеобе душе и духа,... (Јеврејима 4,12...), као претња да не би ко пао непокоравајући се (4,11). Дакле, не одбацујмо Реч Господњу, нити дозволимо синкретизам учења којима у хришћанству није место. Сачувајмо душе своје, ако смо већ крштени примили залог Духа, тј. запечаћени Њиме. Растимо у познању Христа, Господа нашега, а онима који су ван реците да пре самоспознаје ће попадати, или, пак, њом бити почишћени. Да искористим прилику и да додам, да што се тиче просветљења, њега нико не негира, али се ради поред [зло]употребе контекста и о замени теза, јер у хришћанству је оно увод (Јеврејима 6,4 и 10,32), а код других закључак. Значи, сачувајмо душе, а инкриминишимо (блокирајмо) индивидуалне духовне самоспознаје сваког некрста, знајући, очекујући, верујући, уграђујући се, имајући заједништво са светима познањем да смо тело Цркве Христове, ако смо већ добили залог Духа Светога.
  • Дела 20,10 А Павле сишавши паде на њ, и загрливши га рече: Не узнемиравајте се, јер је душа његова у њему. (пао је са 3. спрата и дигоше га мртвог, 20,9)

Poslednja izmena:

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
a ti si njegov etalon?

komirani ste osvedoceni Svevisnjim? ako je u kontekstu oob, obe, ja cenim da ste demonizovani, i sada mi je kristalno jasan animozitet prema meni - osecam duboku zalost prema tebi

secas se price lada kaze, ne bojte se, jer je duh njegov jos uvek u njemu?
1) etalon , :?:
2)Macka ima samo 1 zivot;
3)Bas suprotno, ti si pod obradom daimonesa !
4)

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
a ti si njegov etalon?

secas se price lada kaze, ne bojte se, jer je duh njegov jos uvek u njemu?
https://www.krstarica.com/zivot/ziveti-zivot/pacijent-opisao-iskustvo-umiranja-i-vracanja-u-zivot

"Ušao sam u duhovno carstvo, bio sam odvojen od svog tela“​

Odgovor na njih nudi Kevin Hil (55), Britanac koji je za Dejli Mejl podelio svoje iskustvo ‘s one strane’…

Kako piše britanski list, Kevinovo srce je prestalo da kuca dok je bio u bolnici Derby Royal zbog kalcifilaksije, koja ga je ‘napala’ nakon operacije srca.

– Nema svetla prema kojem idete – kaže na početku Hil, ali naglašava da je njegovo iskustvo ‘umiranja’ i vraćanja u život bilo spokojno.
U detalje je opisao šta se događalo u tim trenucima.

– Nisam na svoje telo gledao odozgo, ali bio sam odvojen od njega. Kao da sam bio u duhovnom carstvu, bio sam svestan svega što se događa, ali i prepun mira. Znao sam da sam umro. Nisam bio u telu – priča Hil i dodaje da je gledao doktore i medicinske sestre kako ga spašavaju.

bas kao

Elita
Poruka
21.094
https://www.krstarica.com/zivot/ziveti-zivot/pacijent-opisao-iskustvo-umiranja-i-vracanja-u-zivot

"Ušao sam u duhovno carstvo, bio sam odvojen od svog tela“​

Odgovor na njih nudi Kevin Hil (55), Britanac koji je za Dejli Mejl podelio svoje iskustvo ‘s one strane’…

Kako piše britanski list, Kevinovo srce je prestalo da kuca dok je bio u bolnici Derby Royal zbog kalcifilaksije, koja ga je ‘napala’ nakon operacije srca.

– Nema svetla prema kojem idete – kaže na početku Hil, ali naglašava da je njegovo iskustvo ‘umiranja’ i vraćanja u život bilo spokojno.
U detalje je opisao šta se događalo u tim trenucima.

– Nisam na svoje telo gledao odozgo, ali bio sam odvojen od njega. Kao da sam bio u duhovnom carstvu, bio sam svestan svega što se događa, ali i prepun mira. Znao sam da sam umro. Nisam bio u telu – priča Hil i dodaje da je gledao doktore i medicinske sestre kako ga spašavaju.
upravo cu se ja postarati da demonizacija ne zahvati i nas kao tog britanca, od takvih nema vise nista, demon je zaposeo coveka

• Дела 20,10 А Павле сишавши паде на њ, и загрливши га рече: Не узнемиравајте се, јер је душа његова у њему. (пао је са 3. спрата и дигоше га мртвог, 20,9)
objasni nama srbima, zasto Pavle za mrtvaca kaze da se ne bojimo jer je dusa njegova jos uvek u njemu? Pavle kaze da ne bojimo sto je mrtav, vec sto mu dusa jos nije izasla [na nos?], a to ti zagovaras, odvojenost od tela, za nas hriscane DEMONSKA NAUKA, IZLAZAK JE PREVARA DEMONA, KOJI ONDA ZAPOSEDAJU TELO, BICE DA IMAM CAST SA DEMONOM, koji se predstavlja kao istrazivac9, da nisi sa devetoricom zaposednut??

Kao da sam bio u duhovnom carstvu,
kao ili jeste? sta je istina? demon koji je svestan da mora da slaze, pa onda "kao"
Nisam na svoje telo gledao odozgo, ali bio sam odvojen od njega
oso gore, ali ako ne, onda moze biti dole, u pakao?
priča Hil i dodaje da je gledao doktore i medicinske sestre kako ga spašavaju.
odakle je gledao ako ne od gore, odozgo, kako kaze? radi se u demonskoj infiltraciji, eto oidakle, i toga je rekao apostol Pavle da se ne bojimo, kada decko koji pade s treceg sprata ne izgubi dusu, ona ostade u njemu!.

Isto i Hristos je opomenuo
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.
ajde ispovedi se, jel imas slicno iskustvo? jel rekao brit da mu je telo bilo ukraseno, da je isao po bezvodnim mestima itd?

Poslednja izmena:

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
upravo cu se ja postarati da demonizacija ne zahvati i nas kao tog britanca, od takvih nema vise nista, demon je zaposeo coveka

objasni nama srbima, zasto Pavle za mrtvaca kaze da se ne bojimo jer je dusa njegova jos uvek u njemu? Pavle kaze da ne bojimo sto je mrtav, vec sto mu dusa jos nije izasla [na nos?], a to ti zagovaras, odvojenost od tela, za nas hriscane DEMONSKA NAUKA, IZLAZAK JE PREVARA DEMONA, KOJI ONDA ZAPOSEDAJU TELO, BICE DA IMAM CAST SA DEMONOM, koji se predstavlja kao istrazivac9, da nisi sa devetoricom zaposednut??

kao ili jeste? sta je istina? demon koji je svestan da mora da slaze, pa onda "kao"

oso gore, ali ako ne, onda moze biti dole, u pakao?
1)Farisej Savle ili samozvani apostol Pavle je propovedao svoju verziju , jer je mislio da je sve tako.
2)Ovde se ne objasnjava Srbima, vec ja Srbin krsteni pravoslavac objasnjava tebi Srbinu hriscaninu, nesto sto je hiljade ljudi dozivelo dosada,a naucnici su dokazali da je fizicko telo lakse za par stotina grama kada umre,a to znaci da se duhovno telo vratilo Svevisnjem.
Pakao ne postoji, postoji Sheol i hades ili gehena.
3) Kako je tvrdio Jeshua Nazirej Hristos bio je "opsednut" Svevisnjim duhom, takodje i ja isto tako.

4) po tvom pisanju se vidi da si zaposednut damonesom, samo se pitam koji je u pitanju, mislim da ti je vreme da se ispovedis i pricestis i da postis svake
srede i petka po ugledu na pocivseg Patrijarha Pavla, ali moras kako fizicki da postos tako i duhovno, vrlo je bitno da se prosvetlis,a ne da mudrujes ovde, jer je ovo cista 0 , :)

bas kao

Elita
Poruka
21.094
1)Farisej Savle ili samozvani apostol Pavle je propovedao svoju verziju , jer je mislio da je sve tako.
aha, znaci ap. Pavle je samozvani - eto, sta ja imam vise sa tobom da pricam?
Pakao ne postoji, postoji Sheol i hades ili gehena.
hades nije ognjena gehena, ti si to spojio da bi ti bilo lakse, ali badava se nadas, carstvo mrtvih i onih osudjenih nikada ne mogu biti isto
3) Kako je tvrdio Jeshua Nazirej Hristos bio je "opsednut" Svevisnjim duhom, takodje i ja isto tako.
ti si demonizovan, OPSEDNUT sa 9 demona, kako ces se iskobeljati, jadan ne bio?

Mr.Atom

Ističe se
Banovan
Poruka
2.832
Ja sam Hrišćanin i najbolje sam shvatio i razumeo Božiju reč (Bibliju). Dao sam sebi u zadatak ili verska zajednica da širim Božiju reč. Moj trud da Vam objasnim šta Bog želi, Vi se izrugujete, sektašite ili ste najstrašniji jeretičari. Ja vam iznosim Biblijske činjenice, a Vi mešate paganstvo u Hriscanstvo. Zli ljudi će biti uništeni i to vam stalno ponavljam jer armagedon je blizu. Moja (ili ja) Crkva ili verska zajednica ima Svetog Duha zato i ne razumete a i ne znate Božiju reč.
Zašto sam pravoveran Hrišćanin, pa zato što ste Vi svi krivoverni.

Želite da budete istinski Hrišćanin, slušajte Mene.

Hajde sad suština.
Šta za vas znači biti Hrišćanin?
Ako ne slediš onako kako piše u Bibliji i učenja Isusa Hrista onda nisi hrišćanin.