Ja sam Hrišćanin

Сале

Legenda
Poruka
65.013
Ja sam Hrišćanin i najbolje sam shvatio i razumeo Božiju reč (Bibliju). Dao sam sebi u zadatak ili verska zajednica da širim Božiju reč. Moj trud da Vam objasnim šta Bog želi, Vi se izrugujete, sektašite ili ste najstrašniji jeretičari. Ja vam iznosim Biblijske činjenice, a Vi mešate paganstvo u Hriscanstvo. Zli ljudi će biti uništeni i to vam stalno ponavljam jer armagedon je blizu. Moja (ili ja) Crkva ili verska zajednica ima Svetog Duha zato i ne razumete a i ne znate Božiju reč.
Zašto sam pravoveran Hrišćanin, pa zato što ste Vi svi krivoverni.

Želite da budete istinski Hrišćanin, slušajte Mene.

Hajde sad suština.
Šta za vas znači biti Hrišćanin?

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.544
Verovati u Isusa, Oca i Sv. Duha, tj u Sv. Trojstvo, i verovati da postajemo ko Isus putem Pricheshtja. Verovati u Drugi Dolazak i vaskrsenje mrtvih.
Tu sad idu moralna pravila, tipa okreni drugi obraz, zhivi za duhovna dobra, ne zheli materijalno, budi najbolje shto mozhe, voli Boga i ljude.
U principu ide mnogo dobrih dela sa time...

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
Ja sam Hrišćanin i najbolje sam shvatio i razumeo Božiju reč (Bibliju). Dao sam sebi u zadatak ili verska zajednica da širim Božiju reč. Moj trud da Vam objasnim šta Bog želi, Vi se izrugujete, sektašite ili ste najstrašniji jeretičari. Ja vam iznosim Biblijske činjenice, a Vi mešate paganstvo u Hriscanstvo. Zli ljudi će biti uništeni i to vam stalno ponavljam jer armagedon je blizu. Moja (ili ja) Crkva ili verska zajednica ima Svetog Duha zato i ne razumete a i ne znate Božiju reč.

Hajde sad suština.
Hriscanin si po ubedjenju 13-tog apostola Pavla.
I po cemu si razumeo biblijski tekst i kakve veze imaju Tanah i N.zavet , :?:
Da li ti znas sta Bog zeli od tebe,a ne od drugih, :?:
A koliko je blizu Armagedon:?:
Koliko si ti siguran da je tvoja tradicionalna pravoslavna crkva prava istinita crkva i da u njoj se nalazi Sveti Duh-Otac, i da li je ovo tvoja crkva,
Otkrivenje 21, 9 Zatim je došao jedan od sedmorice anđela koji su imali sedam čaša punih sedam poslednjih zala i obratio mi se rečima: „Dođi, pokazaću ti nevestu, Jagnjetovu ženu!“
22, 17 I Duh i nevesta govore: ‘Dođi!’ I ko god čuje, neka kaže: ‘Dođi!’ I ko je god žedan, neka dođe! Ko god želi, neka uzme vodu života besplatno!

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063
Svojim životom dati primer drugima, tako da oni duđu u situaciju da
te pitaju kako ti to uspeva. I to važi za sve, a ne samo za hrišćanstvo.
Samo budeš promena koju želiš da vidiš u svetu, umesto da vučeš
druge za rukav da i oni rade isti što i ti.
svako je unikatan i neponovljiv,. tako da je ne mogu i ne ocekujem da iko bude kao ja, da me kopira ili oponasa, a da ne govorium koliko je tek budalasto oponasati sekte

ne moze ni jedan na svetu da bude kao ja, jer ja sam prvi covek

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063
A koliko je blizu Armagedon:?:
ma, mi u to ne verujemo, ali bas ako hocete dacemo vam ga - armagedon
Otkrivenje 21, 9 Zatim je došao jedan od sedmorice anđela koji su imali sedam čaša punih sedam poslednjih zala i
zlo, a? trazite, i prizivate ga?

kada vam se zlo obrati na glave vase, onda cete kukati

mi ovako:
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.

anajade

Veoma poznat
Poruka
10.238
Svojim životom dati primer drugima, tako da oni duđu u situaciju da
te pitaju kako ti to uspeva. I to važi za sve, a ne samo za hrišćanstvo.
Samo budeš promena koju želiš da vidiš u svetu, umesto da vučeš
druge za rukav da i oni rade isti što i ti.
Ovo se zove tastina.Potreba da nas drugi cene.Misljenje o mojoj nadmoci je samo teznja za priznanjem i po neizostavno trazi tudje priznanje.
Jasna ima ono.u molitvo izbavi me .od lukavog.Ufatio te.

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063

jel to pravis analogiju sa laznim ja [ego] nasuprot pravim ja [atman]?
the spiritual life principle of the universe, especially when regarded as inherent in the real self of the individual.
  • evo i na srpskom malo
    https://sh.wikipedia.org/wiki/Atman
  • onda se pojavio buda i satro im logiku https://sh.wikipedia.org/wiki/Nesopstvo pa se ljudi ljute kada kazem da sam i ja buda, prosvetljeni, probudejni

• Međutim, iako je žestoko kritikovao ideju postojanja sopstva, Buda takođe nije zauzimao suprotno stanovište, da sopstvo ne postoji. On je sva ta stanovišta nazivao "džunglom gledišta" koje stoje kao prepreka na putu oslobođenja:

24 Tada Isus reče učenicima svojim: Ako ko hoće za mnom ići, neka se odrekne sebe, i uzme krst svoj i ide za mnom.

Cackalica21

Domaćin
Poruka
3.317

Hajde sad suština.

sljedbenik Pavla, pravog zacetnika Hriscanstva. a sa Isusom nemate nekih dodirnih tacaka.