Ja-poruke, kako da kažemo da nam nešto smeta

Agresivnost je verbalno nasilje ukoliko želiš nekoga da povrediš.

Zašto vređaš ljude koji žive na selu? Oni danas nisu takvi, kako si ih ti opisao..možda su bili takvi pre 60-70 i više godina.
Jel se ti to meni obracas?
Svi su bajni i sjajni , obrazovani , i kulturni , zene prosto trce da se udaju za nekog na selu , ne zato sto zivi na selu , nego zato sto je takve kulture i vaspitanja...

Jel sad ok?

Po meni jeste....znaci ono sto ste ponudili agresivnost je direktno obracanje bez mazalica i smicalica, kratko jasno , ovo je cena kostanja, ovo je uslov ako postoji , ovo je rezultat...tacka...
Vama je to agresivnost i nije dobro , meni je to prihvatljivo , jasno i bez sakrivenih ultimatuma i prevara..

Mnogo veca agresivnost ali sada ne definicija nego stvarna agresivnost je kod asertivnosti...
Tu je sve uvreda, a ne ono kad predlazes resenje, ili opisujes problem...
Tu je sve sa ciljem da se poboljsa pregovaracka pozicija osobe JA i nakalemi negativa i defekt osobi TI....

Zato je i naveden primer daljeg razlaganja da se jos bolje ubezbaju asertivisti u tim igricama ebavanja ljudi u mozak...

A negde u zapecku su submisivci, kao da ne postoje agresivci kao sto sam ja , koji ce itekako da saslusaju submisivce, jer imaju svoj pristup ljudima....

Za asertivce vec ako krenu da motaju cas toplo cas hladno , svi kazu mutikasha i onda dobija prizvuk neiskrenog i takticara i dobro prolazi kod blentavih i mutavih, ali ne kod onih koji zele radno i ljudsko okruzenje...

Uostalom to se vidi na forumu...
Agresivnost, tj direktna tehnika komunikacije donosi sukobe, nepostovanja , prezir, ali i sagledavanje osobe kroz oblike na jedan nacin, dok asertivnost donosi maglu....ugodnu i laznu maglu i onda je za jednokratno koriscenje kao i maramica...

Po meni jeste....znaci ono sto ste ponudili agresivnost je direktno obracanje bez mazalica i smicalica, kratko jasno , ovo je cena kostanja, ovo je uslov ako postoji , ovo je rezultat...tacka...
Vama je to agresivnost i nije dobro , meni je to prihvatljivo , jasno i bez sakrivenih ultimatuma i prevara..

Mnogo veca agresivnost ali sada ne definicija nego stvarna agresivnost je kod asertivnosti...
Tu je sve uvreda, a ne ono kad predlazes resenje, ili opisujes problem...
Tu je sve sa ciljem da se poboljsa pregovaracka pozicija osobe JA i nakalemi negativa i defekt osobi TI....

Zato je i naveden primer daljeg razlaganja da se jos bolje ubezbaju asertivisti u tim igricama ebavanja ljudi u mozak...

A negde u zapecku su submisivci, kao da ne postoje agresivci kao sto sam ja , koji ce itekako da saslusaju submisivce, jer imaju svoj pristup ljudima....

Za asertivce vec ako krenu da motaju cas toplo cas hladno , svi kazu mutikasha i onda dobija prizvuk neiskrenog i takticara i dobro prolazi kod blentavih i mutavih, ali ne kod onih koji zele radno i ljudsko okruzenje...

Uostalom to se vidi na forumu...
Agresivnost, tj direktna tehnika komunikacije donosi sukobe, nepostovanja , prezir, ali i sagledavanje osobe kroz oblike na jedan nacin, dok asertivnost donosi maglu....ugodnu i laznu maglu i onda je za jednokratno koriscenje kao i maramica...
Moguće je da se neki ljudi boje stvaranja veza zahvaljujuci asertivnoj komunikaciji jer je to nova ideja, čak i ako joj se izuzme nasilje i manipulacija. Jednostavno neki su ljudi skeptični jer se asertivna komunikacija usredsredjuje na samoga sebe umesto na druge, a to može biti izazov za mnoge. Ovde je sad stvar otvorenosti za promene, za neke nove stvari ako želimo da odnosi u budućnosti budu bolji. Kroz duže vreme verujem da će se pokazati dobre stvari asertivnosti kao i mane.

Najveci problem je sto je to prezentacija, pa je toliko motiva za manipulaciju, a posto je i komparativna onda je toliko motiva i za kontra napad..
Ne postoji nacin da se asertivnost pretvori u dobru metodu...ne postoji , jos na pocetku sam to analizirao , jednostavno je...
Ali vremenom se samo bolje maskira, ali ne postoji nacin da asertivnost bude pozitivna komunikacija i relacija izmedju ljudi..

Nemam toliko motiva jos , ali mogao bih da uvedem ban za asertivnu komunikaciju...
Ne ovde na forumu nego u firmi , u krugovima gde mogu da uticem na to...
Postoje mnogi drugi bolji pristupi i steta je da ucim ljude da budu ratoborni babuni a mogu da ih ucim da budu sedam patuljaka..

Najveci problem je sto je to prezentacija, pa je toliko motiva za manipulaciju, a posto je i komparativna onda je toliko motiva i za kontra napad..
Ne postoji nacin da se asertivnost pretvori u dobru metodu...ne postoji , jos na pocetku sam to analizirao , jednostavno je...
Ali vremenom se samo bolje maskira, ali ne postoji nacin da asertivnost bude pozitivna komunikacija i relacija izmedju ljudi..
Ti si analizirao , Ok ali da li si autoritet ? Da li si komunikolog.

ali ti si samo jedan ...
sta kazu drugi
Ništa.
On i još njih trojica su samozvani vrhunski autoriteti.
Njihova se ne poriće.
U suprotnom, vade iz konteksta i spamuju na sve moguće naćine.
Zato ova tema, ovaj PDF i ceo forum lagano odumire.
Niko neće da se po ceo dan svađa sa njih ćetiri ili pet umišljenih autoriteta.
Diskusija ovde nažalost više ne postoji.
A nikoga nije ni briga.

Samo da bude jasno , neke stvari i izjave nisu iste vrednosti kao druge...

Izjava da je asertivnost najvece zlo danasnjice je jako vazna....i tacna...
Tako da sam poprilicno spreman da podnesem svoj deo odgovornosti u odbrani te izjave..

Sa druge strane, cetnici partizani , zenomrzac, glupan, sta god ostalo mi pripisivali , nemoralac ili sta vec, to nije prijatno ali ne smatram uticajnim za zivote drugih te se mnogo i ne cimam...

U prevodu asertivnost je suvise znacajna destruktivna nakaradna metoda ili pristup da bih bio laganica....

Ništa.
On i još njih trojica su samozvani vrhunski autoriteti.
Njihova se ne poriće.
U suprotnom, vade iz konteksta i spamuju na sve moguće naćine.
Zato ova tema, ovaj PDF i ceo forum lagano odumire.
Niko neće da se po ceo dan svađa sa njih ćetiri ili pet umišljenih autoriteta.
Diskusija ovde nažalost više ne postoji.
A nikoga nije ni briga.

Ja brinem jer mislim da ovaj forum može da bude lepo posećen i da ima dobre, zanimljive diskusije. Naglašavam zanimljive diskusije, ne zato što ovaj potforum ne treba da bude ozbiljan. Treba da bude zanimljivih tema.

Što se tiče partibrejkera, oni su na skoro svim delovima Krstarice. Nema ih samo na potforumima koji su slabo posećeni.

Samo da bude jasno , neke stvari i izjave nisu iste vrednosti kao druge...

Izjava da je asertivnost najvece zlo danasnjice je jako vazna....i tacna...
Tako da sam poprilicno spreman da podnesem svoj deo odgovornosti u odbrani te izjave..

Sa druge strane, cetnici partizani , zenomrzac, glupan, sta god ostalo mi pripisivali , nemoralac ili sta vec, to nije prijatno ali ne smatram uticajnim za zivote drugih te se mnogo i ne cimam...

U prevodu asertivnost je suvise znacajna destruktivna nakaradna metoda ili pristup da bih bio laganica....

Dobro. To je tvoje mišljenje. Neću da nastavljam diskusiju jer možemo da ujutru pišemo- ti da je aserativnost loša, ja da je dobra..i na kraju neće biti zaključka, jer nema odstupanja od stavova.

Back