Po meni jeste....znaci ono sto ste ponudili agresivnost je direktno obracanje bez mazalica i smicalica, kratko jasno , ovo je cena kostanja, ovo je uslov ako postoji , ovo je rezultat...tacka...
Vama je to agresivnost i nije dobro , meni je to prihvatljivo , jasno i bez sakrivenih ultimatuma i prevara..
Mnogo veca agresivnost ali sada ne definicija nego stvarna agresivnost je kod asertivnosti...
Tu je sve uvreda, a ne ono kad predlazes resenje, ili opisujes problem...
Tu je sve sa ciljem da se poboljsa pregovaracka pozicija osobe JA i nakalemi negativa i defekt osobi TI....
Zato je i naveden primer daljeg razlaganja da se jos bolje ubezbaju asertivisti u tim igricama ebavanja ljudi u mozak...
A negde u zapecku su submisivci, kao da ne postoje agresivci kao sto sam ja , koji ce itekako da saslusaju submisivce, jer imaju svoj pristup ljudima....
Za asertivce vec ako krenu da motaju cas toplo cas hladno , svi kazu mutikasha i onda dobija prizvuk neiskrenog i takticara i dobro prolazi kod blentavih i mutavih, ali ne kod onih koji zele radno i ljudsko okruzenje...
Uostalom to se vidi na forumu...
Agresivnost, tj direktna tehnika komunikacije donosi sukobe, nepostovanja , prezir, ali i sagledavanje osobe kroz oblike na jedan nacin, dok asertivnost donosi maglu....ugodnu i laznu maglu i onda je za jednokratno koriscenje kao i maramica...