SlatkaSestra
Aktivan član
- Poruka
- 1.057
mislim da za mene predosećaj nikad nije bio trip ... i da treba da misliš o tome , ne da bežiš ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad malo razmislim, ni ja je nemam. Imam, doduše, nagoveštaje, tj. znam kako će se neke siruacije razvijati što mnogima zvuči fantastično u početku, ali se kasnije obistini..... jedno vreme sam mislila da je to intuicija ali je zapravo sasvim logički povezano, tom brzinom da nisam ni svesna da sam povezala činjenice.
Možda intuicija i jeste to.
I strogo je zasnovano na iskustvu, ako nešto odskače od šablona ovaj "alat" je potpuno bezvredan.
to i ja imam,i to prilicno.al to po mom misljenju nije intuicija,nego upravo to sto si ti rekla....logicki povezani momenti zasnovani na prethodnom iskustvu koji ti omogucuju da u buducnosti procenjujes situacije![]()
ovakoc
ja te potpuno razumem
meni nisi konfuzna iako sebi možda jesi =P
i ja sam sanjala sranjca pre no što će mi se loše stvari dogoditi i bivala tužna i namrštena
i već sam počela da misilim ovovono, a pošto me te alison duboa stvari nerviraju i ne verujem u njih porazmislila sam još jednom
i shvatila da su ti snovi u stvari sve ono što u mom životu ne funkcioniše, a ja odbijam da priznam. i onda siroti mozak mora nekako da to izbaci i da me upozori. i onda se jave snovi i "predosećanja"
crva sumnje ne smeš da ubiješ, on je ti da se tako dramatično izrazim
pusti ga da se baškari i da izrije sve ono što je trulo i ne valja, da bi ti na kraju ostalo ono zdravo.
naravno
ne sasvim nekontrolisano.
piši!!!
uzmi dnevnik i zapisuj ono što ti se događa i ono što te muči.
zapisuj dileme i pobavi se time da li su osnovane ili ne, pa ako da - rešavaj, problemi ne nestaju sami od sebe.
nemoj da falsifikuješ istinu i videćeš.
sumnji više neće i ne može biti. samo pitanja i odgovori: jeste ili nije tako.
jednostavno smo previše skloni manipulacijama sobom i to se uvek vrati na takve načine
srećno
=)
...taj PMS je cudo....treba naci neki lek protiv njega![]()
или је ипак у питању пмс...![]()
Е супер... већ писах негде о пмс-у.. и опет ћу ако неко отвори тему...Btw... nije PMS.Pun mesec je u pitanju.
![]()
sine, ovo je bilo teško citirati =)Da li je opravdano osuditi nekoga samo na osnovu sopstvenog straha i nesigurnosti?
Pa nije, ali je skroz u redu i cak i pozeljno saopstiti osobi sa kojom to ima veze, ako ima veze po tvom misljenju.
Dobro jutro... od one koja se probudila sa nekom čudnom slutnjom i svojevoljno ustala na levu nogu.
Pijuckam kaficu i razmišljam... kako i gde da otvorim temu, kako i gde da kažem „šta mi na duši leži“. Nisam od onih koje otvaraju temu na netu čim se spotaknu o prvi problemčić, pa mi je jelte, malo nezgodno sad.
Naime, ovih dana sam shvatila da što sam starija, moja radoznalost je sve veća, a intuicija sve više nepogrešiva. Imam čak i neke čudne snove zbog kojih se budim tako kao ovog jutra... sa velikim znakom pitanja u glavi i namrštenom facom. Znate onaj osećaj kada bukvalno osećate neki teret u grudima, a ne kontate šta mu je uzrok...
I onda počnete da sumnjate u sve živo, da preispitujete svaku svoju reč i odluku, tuđe reči i odluke, a radoznalost je sve veća i veća i prosto želite da znate sve... čak i ono što ne želite,tj.ne bi trebalo da znate...
A jednom sam se opekla... Nisam ispoštovala svoj moto da „što manje znam-manje me boli glava“. Pa me sad hvata prpa da mi se ne desi ponovo ista stvar. Ne želim da znam, želim da živim u neznanju i svojoj verziji priče, ne želim opet sumnju i nepoverenje, nesanicu i noći provedene u razmišljanju „a gde sam ja to pogrešila“...
Ali... bez tog ALI ova priča ne bi imala nikakvog smisla...
....ubija me ova tipično ženska radoznalost... ubija me crvić u glavi... crvić zvani intuicija...
Kao što rekoh, zaista me sve manje vara ta sposobnost zaključivanja bez pravih dokaza, samo na osnovu neke „čudne“ reči, čudnog tonaliteta izgovaranja iste, čudnog pogleda... na osnovu bilo čega što se razlikuje od ustaljenog šablona.
I sada me zanima samo jedno... Kako da ubijem radoznalost i crvića u glavi? Ima li leka tome? Neka vežba, autosugestija, bilo šta?
Jer... hoću opet da uživam u trenutku, da se ne mučim pitanjima tipa „a šta će biti sutra?“, da ne prispitujem svoje i tuđe reči i odluke... što bi se reklo- da ne čačkam mečku.
I tako, drage moje... ako ste uspele da ubijete nekada neku „tpično žensku“ osobinu u sebi... makar na kratko... dajte savet ovoj namrštenoj faci sa znakom pitanja u glavi... koja sada odlazi na posao sa isčekivanjem da će ovde naći bar jedan koristam savet kada se vrati kući...
pa to je i poenta, cilj je naci (ne)opravdanost sumnji, sad to sto ispadnes vaka i naka no big dilsine, ovo je bilo teško citirati =)
elem, pošteno je reći, al nekako, kad te svoje sumnje verbalizuješ (tj ja kod to učinim) i samoj sebi izgledam kao neurotična luda žena koja nema pametnija posla nego da po ceo dan izmišlja probleme i misli da se svet vrti oko nje.
Da li se treba prepustiti intuiciji i verovati da je ona nepogrešiva?
ne znam imaš li baš svoj život ili ga deliš s nekim....ali i u ovom drugom slučaju treba imati ''baš svoj život''.
kod mene bar tako funkcioniše. živimo zajedno, ali smo i nezavisni (sa elementarnim poštenjem).
Е супер... већ писах негде о пмс-у.. и опет ћу ако неко отвори тему...
ал да ти сада ову не кварим...
Само ћу рећи да.. ја своју интуицију пажљиво слушам.. сем у тим данима..
јер баш уме да превари...
Дакле.. ако није пмс, а није ни оно што ти је Парка написала, ја одустајем...![]()
Ako se pojavi i najmanji crvić simnje, mora postojati razlog, vidljiv ili ne vidljiv
pa to je i poenta, cilj je naci (ne)opravdanost sumnji,
Da li je pametno "ubiti crvića" ili ne?
Jeste, ali ne nasilno nego nalazenjem odgovora ako je to moguce.
Da li se treba prepustiti intuiciji i verovati da je ona nepogrešiva?
Uvek treba ostaviti rezervu ali ici onim putem za koji osecas da da je pravi.
Da li je "traženje problema i tamo gde ga nema" tipično ženska osobina ili uopšteno ljudska?
Da li znamo da nema problema? Zar nije to problem?))
Da li je opravdano osuditi nekoga samo na osnovu sopstvenog straha i nesigurnosti?
Pa nije, ali je skroz u redu i cak i pozeljno saopstiti osobi sa kojom to ima veze, ako ima veze po tvom misljenju.
Da li su muškarci dužni da kao opravdanje zbog takvih ispada prihvate činjenicu da smo mi ipak emocialno osetljivije i kao takve sklonije nerealnom strahu?
Opet, da li je ispad? Nisu duzni, samo nekima ne predstavlja to problem nekima da. Po meni zavisi od toga koliko im je stalo. Naravno ako neko nije potpuni sajko, mislim ona.
I na kraju, kako tom istom muškom rodu objasniti postojanje tih bubica i crvića u glavi, kako im objasniti da ne moraju oni da budu ti koji su izazvali njihovo buđenje, već su samo, kao osobe od kojih očekujemo razumevanje i pomoć oko "ubijanja gamadi", strana koja može da ispašta zbog toga ako kažu pogrešnu reč u pogrešnom trenutku?
Kako reci? Upravo ovako kako si napisala.))))
sve si u pravu![]()