Ja ne radim sa Rusima!

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.618
koliko je u pravu ne znam, ali hrabra izjava od dinkica. i otvorena.
mislim da ce ova izjava koristiti i srbiji, makar rusi znaju sa kim mogu da racunaju, ko je zaduzen za njih a ko za druge.

Mlađan Dinkić za Alo!
Ja ne radim sa Rusima!
Petak - 23.10.2009
dinkic-v.jpg

Ministar ekonomije i potpredsednik vlade Mlađan Dinkić izjavio je juče da „nije imao nikakvog razloga“ da se sastane sa najvišom državnom delegacijom Rusije prilikom njihove posete Srbiji.

- Srbija ima četiri stuba spoljne politike, Evropska unija je najvažniji stub, dok Rusija, Kina i SAD čine preostala tri stuba. Ja sam od članova vlade zadužen za tri četvrtine stubova naše spoljne politike, a odnose sa Rusijom vode moje kolege - rekao je Dinkić i naglasio da su netačne prozivke u javnosti da je namerno bojkotovao posetu ruske delegacije Srbiji.
Ministar ekonomije je napomenuo da nije upoznat sa detaljima ugovorenog ruskog kredita od milijardu dolara, ali da je povoljan svaki kredit koji Srbija dobije pod povoljnim uslovima.
- Za saradnju sa ruskim partnerima i realizaciju tog kreditnog aranžmana zadužena je ministarska finansija Diana Dragutinović. Kako smo od nje informisani, uslovi će se znati u narednom periodu - rekao je Dinkić.

Podsetimo, za vreme posete ruskog predsednika koji je sa sobom u Beograd doveo ministre i mnoge ruske privrednike, srpski ministar ekonomije boravio je na godišnjoj konferenciji finansijskog magazina „Juromani“ u Dubrovniku.
U Ministarstvu ekonomije juče je uručeno prvih osam ugovora o subvencionisanim stambenim kreditima, na koje se prve tri i poslednjih pet godina ne plaća kamata. Ministar Dinkić rekao je da će takvih kredita ukupno biti 3.000, a da je do sada već predato 600 zahteva.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.