Ja imam talenat

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
6.418
TALENAT.jpg

Verujem da većina ljudi ima neki talenat. Talenat se obično vezuje za umetnost: muzika, slikanje, vajarstvo, pisanje.

Talenat nema veze sa visokom inteligencijom, kako su verovali psiholozi pedesetih godina prošlog veka.

Izvor : https://www.rts.rs/lat/magazin/zanimljivosti/4802917/talenat-inteligencija-psihologija.html

Da li mislite da uz talenat ide i dobro poznavanje likovne umetnosti, dobro poznavanje muzičkih pravaca?

Pisci imaju običaj da kažu da je pisanje zanat koji se stalno uči.

Da li vi imate neki talenat? Da li koristite slobodno vreme da se bavite slikanjem npr?

Foto: Pixabay com

Dok sam išla u osnovnu školu dobila sam neku plaketu od opštine za najlepšu priču. Pohvale za moje pisanje dobila sam i u gimnaziji. Svi su mi govorili da imam talenat za pisanje.

Danas imam dva bloga. Na jednom od njih pišem kratke priče i one u nastavcima. Bez obzira na pohvale mislim da moje pisanje nije toliko dobro, i iz tog i drugih razloga nisam objavila zbirku priča.

Još uvek učim "zanat " po savetima mog dragog pisca i bliskog poznanika, prijatelja.

Mislim da treba da se radi na talentu, kako bismo još bolje pisali, slikali..

Imam talenat brzog pamcenja, u osnovnoj skoli bila neka pesmica, ne znam naravno kako se zove, uglavnom bila 5 strana u knjizi, ja sam za dan i pol naucio napamet, tacke, zareze, znaci sve...
Naravno, mozak mi je bio kao Isecena sarma, i zaboravio sam sve posle 5 dana, ali ipak je talenat zar ne? 😂😁

I pored toga imam napisanu autobiografiju, koju sam samo ja procitao pri zavrsetku iste...😁

Pogledajte prilog 1645637
Verujem da većina ljudi ima neki talenat. Talenat se obično vezuje za umetnost: muzika, slikanje, vajarstvo, pisanje.

Talenat nema veze sa visokom inteligencijom, kako su verovali psiholozi pedesetih godina prošlog veka.

Izvor : https://www.rts.rs/lat/magazin/zanimljivosti/4802917/talenat-inteligencija-psihologija.html

Da li mislite da uz talenat ide i dobro poznavanje likovne umetnosti, dobro poznavanje muzičkih pravaca?

Pisci imaju običaj da kažu da je pisanje zanat koji se stalno uči.

Da li vi imate neki talenat? Da li koristite slobodno vreme da se bavite slikanjem npr?

Foto: Pixabay com
Од рата никад више ништа нијесам насликао а био сам добар као дијете у томе и увијек добијао награде.
Моје слике су увијек "красиле" ходнике школе. :rotf:

Da li imaš želju da ponovo nešto slikaš?
Као да је нешто "умрло" у мени. Могу руком покретати црте али не осјећам ништа. Прије сам имао цијелу слику у себи него је насликам.
Као други људи кад ријечима описују нешто тако је за мене био кист и боје.

Као да је нешто "умрло" у мени. Могу руком покретати црте али не осјећам ништа. Прије сам имао цијелу слику у себи него је насликам.
Као други људи кад ријечима описују нешто тако је за мене био кист и боје.
Moras da nastavis da pokusavas, nemoj dozvoljavati da te politika i rat unistavaju, moras izaci iz vrzinog kola.
Znas kako rece (navodno) Einstein: ""Ne možemo rešiti naše probleme istim načinom razmišljanja koji smo koristili kada smo ih stvorili."
Dobar si ti lik, zemljak, mozes ti bolje.

Poslednja izmena:
Moras da nastavis da pokusavas, nemoj dozvoljavati da te politika i rat unistavaju, moras izaci iz vrzinog kola.
Znas kako rece (navodno) Einstein: ""Ne možemo rešiti naše probleme istim načinom razmišljanja koji smo koristili kada smo ih stvorili."
Dobar si ti lik, zemljak, mozes ti bolje.
Па не мислим да је моје размишљање било толики проблем. Има ствари које нас промијене хтјели не хтјели а онда десетина (или која десетина) година док ти увидиш "да нешто није у реду" и да се "то дешава баш теби". Знаш како, дуг сам ја пут прешао у томе колу играјући чак и са осигурачем ручне бомбе као марамицом за вођење кола.:mrgreen:

А сликање је "нестало" са тим најинтензивнијим и најгорим данима. Колико год покушавао неће па неће, али сам изградио неке друге ствари (чак и писање иако никад нијесам био толико добар у томе). Шта би дао да имам те старе слике.

Imam talenat brzog pamcenja, u osnovnoj skoli bila neka pesmica, ne znam naravno kako se zove, uglavnom bila 5 strana u knjizi, ja sam za dan i pol naucio napamet, tacke, zareze, znaci sve...
Naravno, mozak mi je bio kao Isecena sarma, i zaboravio sam sve posle 5 dana, ali ipak je talenat zar ne? 😂😁

I pored toga imam napisanu autobiografiju, koju sam samo ja procitao pri zavrsetku iste...😁
Kao deca smo imali mnogo bolje pamcenje nego sada, barem sam ja to primetio.

Bas brzo zapamtim sve stvari, na primer, tekst neki, nebitno koliko je dugacak, procitam ga par puta i to je to, slika mi se pojavi u glavi i kao da vidim citav tekst, tacke, zareze, ma sve...Na foru fotografskog pamcenja...
Ali problem je sto posle par dana zaboravim sve to, me kompletno ali uglavnom.
Kazu da je Hitler imao sposobnost da samo jednom procita knjigu i da je zna napamet, e sad da li je tu neki demonski upliv ili sta ali jeste cudno.

Talenat za umetnos'
Talenat za sport
Talenat za matematiku i sve ostale prirodne nauke na dalje
Talenat za rad sa ljudima (menadzeri, direktori itd), talenat za rad sa decom
Talenat za alternativne i neobjasnjene pojave (predvidjanja, predskazanja, proricanja)
Nedokucivi talenat - nista od gore navedenog ali ga je moguce osmotriti (znao sam jednog koji je bio talenat da dobije na kocki, tacno je znao kad i sta)

Back