Ja batalio duvan !

-Ništa lakše, nego ostaviti duvan. To sam uradio barem 5000 puta dosad.

Ovo sam parafrazirao Mark Twaina, s'tim da ja nikad nisam ni pokušao da ostavim duvan. Okoreli sam pušač. Bilo bi dobro da mi padne na pamet apsitencija od cigareta. Što bi rek'o moj deda "Zdravo je, a nije ni skupo".

Uvek me priča o cigaretama asocira na film, kada Jim Jarmusch priča Harviju, dok puši svoju "zadnju" cigaretu. To je jedna od najlepših priča o nikotinskim ovisnicima. :wink:

i ja sam batalila cigare, barem tako mislim , ima nekih 10 dana. Ja sam iznenada bez neke pripreme. Jako mi je teshko pogotovo sto nisma uopste bila svesna da sam ovisnik . Sada sam svesna i to je tako porazavajuca cinjenica. U sta sam sebe uvukla. Pih. Mrzim cigarete !!! Nadam se da cu ih OSTAVITI ZAUVEK!!!

lane24:
i ja sam batalila cigare, barem tako mislim , ima nekih 10 dana.

Malo je to vremena! :lol:

Ja vec drugi put ostavljam cigarete (prethodni put na godinu i po dana, pre toga pusila dugi niz godina) i stvarno je lako kad se odlucim. Nema krize. Mrzim ih najvise na svetu, gledam ljude koji puse i ne mogu da verujem da se truju! Kao okoreli nepusac! Ne mogu da se zamislim sa cigaretom.:lol:
E, a onda iz cista mira u nekoj primamljivoj situaciji odlucim da cu da propusim, iz cistog hira i svidja mi se, svidja mi se, ma ne mogu da zamislim da sam bez njih! I tako u krug!
Mozes da ne pusis 10 godina i onda opet da propusis. Ovisnik ostaje ovisnik!

Evo ovako.....
Poceo sam da pusim negde u sestom razredu osnovne skole. Uglavnom zbog drustva. A i bila je to neka decija zanimacija tada. Onda smo pusili kao turci. Ko jos sme da ponese cigarete kuci? :shock:
I onda sam posle godinu dana prestao. I tako je pauza trajala do srednje skole. U srednjoj ponovo pocinjem da duvanim, ali oko 4-5 cigara. I onda opet prestajem. Tek negde u 18 pocinjem intenzivno da pusim, ali nikad preko 7 cigara dnevno, osim vikendom kada izadjem pa se napijem kao kreten. I bilo je tu kratkih pauza od 1-2 meseca, ali opet sam pocinjao. I tako 2. oktobra 2003. godine, definitivno ostavim pusenje. Razlog: primljen u voj nu policiju pa da se malo doteram u red!!!!!! :?:
Od tada nisam mogao da smislim pepeljaru ispred sebe! 2. decembra 2003. godine odlazim u vojsku i jos uvek nisam pozeleo da zapalim. Ali dobijem prvi ilazak u grad. I tako drustvo, pivo, zajebancija, pa tamo vamo, zapalim jednu za dusu. Pa kad je pivo malo proradilo, zapalim i drugu za dusu. E onda za dusu odem i kupim kutiju! Yebiga! Ali bilo je po 2 cigare dnevno, sve dok nisam otisao u prekomandu. Tamo sam u nocnim smenama stigao do kutije. Pusio sam kao turcin. Tek posle vojske uspevam da spustim na pola kutije dnevno. I sad za Novu godinu ponovo ostavim. Bila mi neka frka, malo mucnina, pa reko dovoljan razlog da okrivim cigare. I izdrzao sam sve do pre neki dan. Odem malo kod prijatelja, cuga, dobro drustvo, i smaknem tri cigare. Ali nisu imale vise onaj smek kao pre. Nije to vise bilo to. I evo sad mi se opet ne traze cigare. Uglavnom me malo uhvati "frka" u drustvu. Cak sam i ja jednom sanjao da sam zapalio cigaru, pa kad sam se probudio, samo sam se nasmejao i bio zahvalan sto je to bio samo san.
Pusenje je bezveze. Covek se mnogo lepse oseca bez cigare. Probudim se sveziji! Ako slucajno pozelite da zapalite cigaru ujutro, umesto cigare napravite par vezbi.
Ne znam sta da vam vise kazem. Niste deca. Borba protiv pusenja je borba koja traje ceo zivot, utakmica bez kraja!
Ja sam se kladio na sebe!
A vi?
POzdrav svima! :)

U pravu ste. (mislim na poslednja dva posta). Evo šest meseci, nisam zapalio, ali brate, svaki dan mi se puši. I uvek zamislim sebe onako, meraklijski, kako se posle dobre klope opustim u fotelji, i povučem dim ! I uživam. I onda se borim. Neretko sanjam da sam propušio. I onda me grize savest.

Tek sad, (dakle posle pola godine) osetim koliko smrde pušači. Ono, kad ti se približi neko ko je tek ugasio ! Bože koliko sam ja smrdeo ljudima ! A tek devojkama. Prosto se pitam kako su mogle da se poljube sa mnom. Skoro sam bio kod zubarke koja je popušila cigaru i onda mi prišla da mi radi na zubu ! Užas. Mislim, oprala je ona ruke, navukla rukavice i ono preko usta, sve OK, ali brate, smrdi !

nije tacno.pusila sam 7 god pa prestala ima vec 3 god i nesto.ne samo da nemam potrebu nego sam potpuno usvojila filosofiju nepusaca.sad mi je pusenje nesto tako glupo i besmisleno i nepristojno.pusaci su mi malo jadni,njihova nemoc da sede za stolom i ne drze nista u ruci...meni nije potreban nikakav produzetak ruke.
pusenje mi je nedostatak dobrih manira

Milojko Vasic:
U pravu ste. (mislim na poslednja dva posta). Evo šest meseci, nisam zapalio, ali brate, svaki dan mi se puši. I uvek zamislim sebe onako, meraklijski, kako se posle dobre klope opustim u fotelji, i povučem dim ! I uživam. I onda se borim. Neretko sanjam da sam propušio. I onda me grize savest.

Tek sad, (dakle posle pola godine) osetim koliko smrde pušači. Ono, kad ti se približi neko ko je tek ugasio ! Bože koliko sam ja smrdeo ljudima ! A tek devojkama. Prosto se pitam kako su mogle da se poljube sa mnom. Skoro sam bio kod zubarke koja je popušila cigaru i onda mi prišla da mi radi na zubu ! Užas. Mislim, oprala je ona ruke, navukla rukavice i ono preko usta, sve OK, ali brate, smrdi !

Milojko, potpisujem sve. Čak i za zubara :lol:

bbucko:
Cak sam i ja jednom sanjao da sam zapalio cigaru, pa kad sam se probudio, samo sam se nasmejao i bio zahvalan sto je to bio samo san.
Samo jednom :shock: :lol:
Milojko Vasic:
Neretko sanjam da sam propušio. I onda me grize savest.
E mnogo je ruzan osecaj, ja sam se budio sa ukusom duvana u ustima i mirisom u nozdrvama vise puta u prvih godinu dana. Evo ima skoro 1.5 god otkad sam ostavio pljuge i sad mi je malo lakse. Zapalio sam jednu pljugu 1. maja prosle godine. I to sam ukrao od drugara i sakrio se u dvoristu, k'o u osnovnoj :lol:
Tek sad, (dakle posle pola godine) osetim koliko smrde pušaci...
Najvise mrzim kad sedim sa drustvom u kaficu i kad izadjem napolje stvari mi uzasno smrde. Kad pomislim da mi to ranije nije smetalo, jos sam se cudio sto mi keva sere da mi stvari smrde... :roll:

Ali cak i sad pozelim jednu cigaretu, ne zbog cigare niti dima vec zbog onog trenutka kad otvaram novo paklo Winstona 100's /ili rolam Samson :D/, vadim prvu cigretu iz tog pakla, zatvaram oci, uzimam sibice, kresnem sibicu, cujem taj zvuk, sumpor mi stize do cula mirisa... Jednom rukom zaklanjam plamen /bez obzira na uslove/, blago nakrivim glavu i dalje zmureci, uvlacim prvi dim i cujem onaj suskavi zvuk dok izgore prva dva tri milimetra... Dugo uvlacim taj prvi dim i zadrzavam ga u plucima, da stigne do svih celija, onda otvorim oci i usta i pustim prvo sam da krene, da ga osetim u nozdrvama... Onda ga iduvam skroz i na kraju pustim poslednji cestice kroz nos...
Aaaaaaaaaaaa hocu cigretu!

Evo ovo mi se povremeno desava...

hanibal77:
...pusaci su mi malo jadni,njihova nemoc da sede za stolom i ne drze nista u ruci...meni nije potreban nikakav produzetak ruke.
To je vise stvar zivaca. Ja jednostavno moram nesto da rolam prstima. Mada nemam zelju za cigarom. Ali papiric od bombona, folija od cokolade, karta od autobusa, ma bilo koji papiric..., jednostavno, teska navika!

introitus:
Ali cak i sad pozelim jednu cigaretu, ne zbog cigare niti dima vec zbog onog trenutka kad otvaram novo paklo Winstona 100's /ili rolam Samson :D/, vadim prvu cigretu iz tog pakla, zatvaram oci, uzimam sibice, kresnem sibicu, cujem taj zvuk, sumpor mi stize do cula mirisa... Jednom rukom zaklanjam plamen /bez obzira na uslove/, blago nakrivim glavu i dalje zmureci, uvlacim prvi dim i cujem onaj suskavi zvuk dok izgore prva dva tri milimetra... Dugo uvlacim taj prvi dim i zadrzavam ga u plucima, da stigne do svih celija, onda otvorim oci i usta i pustim prvo sam da krene, da ga osetim u nozdrvama... Onda ga iduvam skroz i na kraju pustim poslednji cestice kroz nos...
Aaaaaaaaaaaa hocu cigretu!
]ebote, nisam normalan ! Naježio sam se na ove stihove. Brate, oćeš da me satreš !?
Uh, bar mogu reći da sam osetio te trenutke.

Milojko Vasic:
ebote, nisam normalan ! Naježio sam se na ove stihove.
Hvala, hvala :D
Brate, oćeš da me satreš !?
Uh, bar mogu reći da sam osetio te trenutke.
:lol:
Pa nije ni meni bilo lako dok sam pisao...

E, a da mi bude jos veci bedak sestrin decko stalno pusi neke egzoticne pljuge. U poslednjih nedelju dana je doneo tri vrste Captain Blacka i jos neke druge :roll:

Milojko Vasic:
E, mojne više 'vako. 'Leba ti. Lepo kaže Gazdarica, regrutovačemo nove pušače, umesto obratno. Ajde napiši i nešto kontra.
Prednosti:

Prsti Vam vise ne smrde na duvan, i nisu toliko prljavi , stvari manje smrde na duvan /manje zbog ostalih pusaca i u zavisnosti od toga po kakvim mestim i sa kim se krecete/.

Teze je naci izgovor kad su u pitanju sportske aktivnosti.

Velike su sanse da budete zdraviji.

Hrana i pice imaju lepsi ukus.

Imate vise vremena! Nema vise onih fora: ajde jos jednu pa krecem, ajde na push pauzu, tek sam zapalio itd.

Psiholoska nadmoc nad onima koji su desetine puta ostavljali pusenje ali nisu uspeli :twisted:

Evo ostvljam ostalima da nastave... ;-)

Napomena: ovo je individualno, ne mora da vazi za sve...

smoking10a.gif

:?

hanibal77:
sad mi je pusenje nesto tako glupo i besmisleno i nepristojno.pusaci su mi malo jadni,njihova nemoc da sede za stolom i ne drze nista u ruci...meni nije potreban nikakav produzetak ruke.
pusenje mi je nedostatak dobrih manira
E, malo si ostro ovo srocila... mozda je totalno nezenstveno, mozda ukazuje na neku nesigurnost i sasvim sigurno je glupo i besmisleno. Mozda smo i jadni, jbg.
Ali reci da je nepristojno i nedostatak dobrih manira...skoro pa da je uvredljivo. Meni te reci imaju drugo znacenje.
Poentu bismo shvatili i bez tako deskriptivno-ostrascenog prikaza.
:wink:

Back