Ja batalio duvan !

Milojko Vasic:
I baš sam kul.

MNOGI SU BILI "COOL" VISE PUTA U SVOM ZIVOTU!!!

Hemingvej je reko: "Nista lakse od ostavljanja cigareta, to sam uradio 64 puta!"

Ja sam, sto neko rece, "lancani pusac", jednu za drugom. Mene zapravo, interesuje MOTIV! Zasto neko ostavlja cigarete? Ja bih ostavila, cisto da imam jednu ovisnost manje, ali to nije dovoljan motiv, ocigledno.

Defetizam - podsvesno, valjda, ako ti tako kazes. Ajde da izbegavam. Ali kako? Ja razmisljam "ne bi bilo lose ostaviti duvan", ali to ne podrazumeva odricanja, mucenja... Cula sam da ljudi nakon dve godine bez cigara sanjaju duvan. Zastrasujuce. Bolje onda da zivim dugo ili kratko, ali bez mucenja same sebe.

Ona,lancani pusac....sam ja rekao...e,i ovo mi je treci put...i poslednji,kako ostavljam cigare....
1 put sa 22godine,a imao vec 8 godina pusackog staza....jednostavno pogledam se jedno jutro u ogledalo i primetim zutu ispijenu kozu i podocnjake.....ubedim sebe da je za mene najbolje da ostavim cigare....(cak preteram ,malo u tome.....naprimer,kad vidim da neko pusi,pomislim.....boze,kako neko moze da bude tako glup,pa da pusi....)...posle 6 meseci,propusim.....bez-veze....neki rodjak nije znao da sam prestao da pusim,pa kad je dosao iz amerike,doneo mi 2 stangle omiljenih cigara.....a ja da se ne baci......
2 put...sam vec imao 16 godina "radnog staza"....i upravo je trebalo da mi se rodi prvo dete...malo zbog toga,a malo iz drugih razloga.....opet ubedim sebe da moram prestati sa tim.....e,ovaj put je zaista bilo najteze....skoro svaku noc sam se budio u znoju.....strasno....i opet posle 6 meseci,propusih.....
3 put....i poslednji....posle sledecih osam godina....odavno se to krckalo u meni...mora jednom da bude kraj....u 40 godinama...pocinje pomalo da me brine izgled i zdravlje....znaci ,nekako je to zadnji voz,da se malo regenerisem....itd...a da sam nastavio da pusim za 5-6 godina bio bih "matori cica"...iako se ne osecam tako....znaci,ne razmisljam o tome kako mi je tesko....i kako bi bilo dobro da zapalim.....jer ZNAM da necu vise nikad....iako sam sigurno vise od 10 puta sanjao da sam propusio....Ima i to dobre strane......kasnije kad se probudim,obradujem se ....kad shvatim,da je to bio samo san.....Osecam se neuporedivo bolje i zravije.....nema vise onog kaslja,koza poprimila prirodnu boju........sto rece milojko,skroz sam cool.....

ja sam ostavila cigarete kad sam ostala trudna.mislila sam da je neodgovorno prema bebi da nastavim.kad sam uradila baby test bacila sam preostale cigarete i nije mi palo na pamet da pocinjem.evo mama sam vec 2 i po god a moja beba uziva u cistom stanu mirisnoj posteljini mirisnoj mami.kad nekome kazem kako sam prestala kazu mi"nisi ti bila pravi pusac".sta znaci "pravi pusac"?pusila sam ne zbog zavisnosti nego zato sto sam uzivala u tome.e sad nekima je tesko da priznaju da su slabiji od drugih ili od zavisnosti.i ne moze da bude steta da se baci.bolje svakog meseca da bacis u smece 100 eura i ne pusis nego za te pare da kupujes cigarete i trujes se

Ja sam isto ostavila cigarete kad sam ostla trudna i sada nakon 2, 5 godine i dalje ne pusim. Pusila sam 8 godina po kutiju i po i uzivala u duvanu. Sada imam krize na nekoliko meseci-ponekad mi tako zamirise cigareta da mi dodje da tri stavim u usta i sazvacem. I sanjam ih ponekad. Ali, nisu to neke velike krize, samo mi u trenutku prodje kroz glavu.

Ja prestala,nakon godinu i 8 meseci propusim ponovo,ne zato sto mi se trazio nikotin nego jednostvno zato sto sam znala da mogu prestati...Sad pusim i ne mogu da prestanem.Mislim da je sada puno teze prestati nego prvi put.Poceti pusiti ponovo je nesto najgluplje sto sam mogla uraditi :roll: :cry:

takilaki:
e svaka ti dala! daj mi recept keve ti!
E hvala lepo ! 8)

A recept ide ovako:

Prvo moraš da budeš načisto 'oćeš li ili nećeš. Bez toga - ne vredi. Ako 'oćeš, onda čitaj dalje, ako ne, čitaj nešto pametnije.

Odrediš datum kad ćeš. Kažeš svima, da bi te bilo blam ako ne uspeš. Dakle, jedan podsticaj više.

Definitivno odrediš da ćeš prvog dana da popušiš tačno dve cigarete (na primer u 12:00 i 19:00). I onda, naravno celo jutro prođe u iščekivanju podneva i celo popodne u iščekivanju 19:00. Mojne više od toga.
Drugi dan - samo jedna cigareta u 18:00. Ista priča.

Trećeg dana i svih ostalih dana - ništa. Da bi ti ranije prošao dan, probaj da zaspiš što ranije, pa ako treba i popij neke pilule za lilule - bitno je da je prošao dan bez cigarete.

Do jaja je teško prvih 3 dana.
Mnogo je teško narednih 5 dana.
Teško je narednih 10 dana.
Umereno teško sve do napunjenih mesec dana.

A posle, kako ti Bog da.

Da se ne bi vratio duvanu uvek imaj na umu da to nije kazna, da nisi ostavio da bi kasnije kao nepušač mogao da zapališ po neku. Ne. Nikad više. Ni jednu. Mada, duvan je k.u.r.v.a pa te kasnije podseća samo na lepe trenutke opuštanja i uživanja, ali ne daj se.

ma kakvi lepi trenuci ja kad vidim nekog pusaca ja samo mislim kako on posle SMRDI.i naravno kako bih ja smrdela.i kako izlazim u grad i zaboravila cigare pa vise nisam kako treba dok ne naidjem na trafiku ili podjem negde na kafu pa moram da nosim nesto bez cega je pijenje kafe nemoguce(ko da sam celog zivota na infuziji pa nosim onu kesu sa sobom)

begunac:
zanimljivo,da uopste nisam smanjio kafu....i uopste mi ne smeta,sto je bez cigara....takodje mi ne smeta kad neko u mom drustvu pusi......ako njima ne smeta,ne smeta ni meni...
koliko je proslo vremena od poslednje cigarete?
Ja sam uspeo, poput Marka Tvena, to da uradim nekoliko puta, pa i na po 2 godine, ali uvek sebe tesim `alternativni ja`, kako to mogu i opet da uradim.cuvaj se zamki podsvesti, periodicno se javljaju, a djavo mira nema.

Back