IZVINJENJA -srpska politika !?

Ovo sam napisao i na topiku DA LI CE SRBI NESTO NAUCITI ali moram i ovde....posto se i tamo i ovde vodi diskusija o istoj stvari....i molim administratore da na to obrate paznju,,,,,dakle povodom izvinjenja i zlocina imam da kazem sledece.....


cinjenica je i sa velikom tugom i zalom to moram da kazem da je medju Srbima bilo pojedinaca koji su vrsili zlocine u vreme rata ...posledica toga su i te hladnjace...to je ono sto ce nazalost ostati zauvek crno u nasoj istoriji...ali nedam se nikada se vise nece ponoviti....svesni smo svi i Arkanovih tigrova i gardi Cara Dusana i mnogih drugih paravojnih jedinica i onoga sto su radili...to u Srbiji niko realan ne porice......ALI....Srbija kao drzava sistematski nikada nije vrsila zlocine, nikada nijedan general ili oficir VOJSKE SRBIJE nije izdao naredbu da se pocini zlocin,,,da se bilo ko muci,maltretira,ubija,....nije stigla komanda da se prave hladnjace ,niti grobnice....SRPSKA VOJSKA i SRPSKI NAROD BOGU HVALA i danas u su CISTI I SPOKOJNI istina sa tugom u srcu da su se i pojedinci medju njima ponasali kao zveri...ali kao sto znate ti pojedinci najpre su osudjeni u Srbiji...RTS je objavio sporne snimke,zar ne? Sa druge strane Hrvatska drzava...prva Hrvatska drzava nastala na teritoriji Kraljevine Jugoslavije..tzv NDH sistematski je ubijala,mucila,progonila i etnicki cistila Srbe... pocinivsi tako genocid.....druga Hrvatska drzava nastala raspadom Jugoslavije 90tih godina 20 veka ponovo je izvrsila etnicko ciscenje Srba u oluji i Bljesku...sve to bilo je orkestrirano od strane samog vrha Hrvatske drzave....uostalom poznato je pitanje Franje Tudjmana postavljeno Srbima u Hrvatskoj----Pa zar vas jos ima?

E ko ovo ne razume,dzaba mu je pricati!
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.
 
@slavonija
Kao što već rekoh:

Što se tiče država one mogu da imaju politiku, pa i onu u kulturi, obrazovanju, medijima ...

Ako misliš o zločinima koi su počinjeni na prostoru SFRJ, u Srbiji se govorilo više o tome nego bilo gde.

I o onima učinjenim u naše ime ponajviše...
Prenošena su suđenja najvišim političkim funkcionerima Srbije iz Haga, gde se sudilo njima i njihovoj politici...

Ko je hteo mogao je da čuje sve....Ne shvatam šta želiš da kažeš...
To što ne želimo da prihvatimo stavove zvanične hrvatske politike o događajima na prostoru bivše SFRJ ne znači ništa. Niti ćemo ih ikada prihvatiti, jer ga smatramo jednostranim, pristrasnim itd.


to mi je" normalno "nakon svih zbivanja...i proci ce jos dosta vremena dok ne budemo imali odnose kao Njemacka i Francuska npr.
nego poanta je u tome, sto je vecina hrvata svijesna svog udijela u zlocinima i dogadanjima sto se za radikalsku Srbiju nemoze reci...pa to najbolje mozes da vidis i na ovom forumu, gdje se , su Hrvati eto ucinili etnicko ciscenje iz "cista mira" ( jer su zedni krvi srpske nejaci) nad nevinim hrvatskim Srbima...i , vjerujem dok se radikalske glave, sa i daljnim(izmedu ostalog) pretenzijama prema tudem teritoriju, ne ohlade, odnosno ne produ "katarzu" Srbiji nece biti napredka...trebala bi se prestati voditi politika krvi i zemlje, koliko mogu da procijenim u Hrvatskoj je nema...isto tako mislim, da niste ucinili Hrvatskoj ono sto ste ucinili, danas bi imali manje problema sa Kosovom..( drzali ste okupiranom 1/3 medunarodno priznate drzave, rusili medunarodno pravo na koje se sada, s pravom, pozivate)
dok radikalska Srbija ne shvati da je ideja Velike Srbije glavni( ne i jedini....jedan nacionalizam izaziva drugi...princip spojenih posuda) uzrok ratova i raspada SFRJ, a ne nekakve bijeloasvjetske ili cijelosvjetske zavjere, nema sjajne buducnosti ni (prvenstveno) za Srbiju a ni ostale zemlje regiona..
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

Pa dobro vi uvek etnički čistite sa dozvolom, to nam je poznato.
U WW2 ste imali dozvolu Nemaca, pre deset godina Amerikanaca.

Šta zločin sa dozvolom, nije zločin..:confused:

Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

Ovo su tvoje projekcije. Ono što ti misliš o drugima ne projektuj na mišljenje drugih o tebi...
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

Немам утисак да срби нешто посебно мрзе хрвате, не кажем да нема таквих случајева... више нам делујете као сиромаси...

Немате своје отимате туђе... мени најлепши пример хрватске фрустрације је то што својатате Николу Теслу...
 
Dakle, ja nista debilnije i neduhovitije od Pere Lukovica citao nisam! A svaki put kad naletim na neki njegov tekst, zajebem se i procitam ga & tako sebi osiguram napad proliva.

A propos izvinjavanja, isprika i halala, ako sam ja nesto lose ucinio nekom Hrvatu, Bosnjaku ili Albancu, rado cu mu se licno izvinuti, ali niko nema prava da se u moje ime izvinjava bilo kome. Niti da mi namece svoj pogled na raspad bivse Yuge.
 
Feral

Piše: Petar Luković

Mesecima je unazad (hrvatski: unatrag tj. unapred odnosno backwards mislim forward) izgledalo da srpskohrvatski/ hrvatskosrpski polni odnosi ulaze u fazu rutinskog porodičnog snošaja, s tek povremenim elementima suživotnog medijskog orgazma, retkog u svakom balkanskom braku (hrvatski: mraku); Željko Joksimović je nedavno dobrano-erotski uzbudio desetak tisuća cro-tinejdžerica u Sportskom domu, Bajaga je dobio putovnicu i postao novopečeni Hrvat (uzmite ga, vaš je!), sladoledi nekad srpskog a danas hrvatskog Frikoma imali su zajedničke grozomorne reklamne spotove s Franom Lasićem, pisac Vladimir Arsenijević opet je s golemim uspjehom posetio Zagreb, čak se Ivo Sanader usudio stići u Beograd gde se, makar je tako izgledalo pred kamerama, srdačno rukovao sa dr Koštunicom koji je uspeo da ćirilicom promrlja kako su odnosi između dve države “vrlo važni” ili već nešto slično. Ukratko, izgledalo je – razume se, sasvim pogrešno – da su The Serbs bezbolno preboleli “hrvatski sindrom” i da su ovi pojedinačni primeri temelj buduće kolektivno-nacionalne slike koja govori o beskrupuloznoj srpskoj toleranciji i tradicionalnoj miroljubivosti.
Ali, kad je dementnom košarkašu Milanu Guroviću hrvatski MUP zabranio da svoju četničku tetovažu demokratski reklamira po sportskim dvoranama diljem Hrvatske – probudila se ona većinska Srbija koja još uvek, noću, u košmarnim snovima sanja da je Vukovar srpski i da nije nemoguće, kad se steknu Određeni Međunarodni Uslovi (da se obnovi Sovjetski Savez i da se Brežnjev digne iz groba i da Kina malo pomogne nuklearnom pretnjom i da Mao Cedung opet mrtav jaše i da na vrbi rodi grožđe), da pod slikom Draže Mihailovića srpske trupe uđu u srpski Zagreb… i da Gurovića ustoličimo kao gradonačelnika Zagreba, šta bi vam falilo?
Umetničko-četnički happening beogradskih studenata arhitekture koji su na Jelačić-placu poželeli da se slikaju sa Dražinom slikom, i, logično, najlogičnije, uhićeni i osuđeni na samo pet/petnaest dana zatvora, mentalno je poremećeni nastavak priče o kolektivnom gurovićevskom ludilu koje do te mere obuzima Srbiju da se tom prilikom javnosti obratio, a bolje da nije, predsednik Boris Tadić koji je rekao “da se ne slaže sa potezom hrvatskih pravosudnih organa” koji su izrekli kaznu zatvora studentima iz Srbije i Crne Gore, ali i ocenjuje da i u Srbiji i u Hrvatskoj ima ljudi koji bi želeli da sukob između Srba i Hrvata bude večna tema. “Mislim da je tema ustaša, četnika i partizana tema XX veka i van logike, pameti i interesa građana Srbije i Hrvatske da o tome raspravljamo u XXI veku. Ne slažem se sa politizacijom tih slučajeva, niti da je Draža Mihailović bio fašista. Uostalom i predsednik SAD je odlikovao Dražu Mihailovića, šta god mislili i partizani u Srbiji. Vidim da se to politizuje na dramatičan način", rekao je Tadić. Pozdravio ga Aleksandar Tijanić!
Ohrabreni ovakvom podrškom Borisa Tadića/Aleksandra Tijanića, u Kraljevu su se ovih dana okupili predstavnici lokalnog Ravnogorskog pokreta koji su izjavili: “Podržavamo Gurovića, studente i sportiste koji su imali neprilike u Hrvatskoj samo zato što su se ponašali u skladu sa ponašanjem u demokratskoj državi. Oni, međutim, nisu procenili da u Hrvatskoj još uvek vlada crvena aždaja koja se plaši lika i dela našeg slavnog generala Dragoljuba Draže Mihailovića”. Epohalno ravnogorsko otkriće da je Ivo Sanader/HDZ, u stvari, tajna komunistička ćelija – govori o izuzetnom poznavanju hrvatskih političkih prilika po totalitarno-četničkom principu “Sve su to ustaše”. Svaki Hrvat, bez izuzetka!
Uzgred, podršku uhićenim studentima pružile su i njihove kolege na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu koji je ovih dana bio oblepljen fotografijama druga Draže u različitim kama-nož-sutra pozama: kako se Draža bori protiv vašaka, kako odbija da se kupa, kako meditira gurajući nož u nozdrave, kako navija za Gurovića u Jadranskoj ligi, kako sanja da u zgb. “Koldingu” popije kavu sa šlagom… Pretnje da će se obustaviti nastava i da će svi studenti štrajkovati glađu dok im kolege ne izađu iz “ustaškog zatvora” ostale su samo verbalna tabloidna reklama, jer se u međuvremenu, na srpskoj političkoj sceni, ponovo dogodio Hag!
Izveštaj Carle Del Ponte pred Savetom bezbednosti – o nesaradnji Srbije sa Tribunalom, kao uvod u buduće dobrodošle sankcije – svoju je protivtežu imao u premudroj odluci dr Kalašnjikova (hrvatski: dr Koštunice) da u zloglasni New York pošalje ministra za lokalnu samoupravu Zorana Lončara (!) koji će se, ******, koliko zna i koliko može, suprostaviti Carli govorom na tipičnom srpskom jeziku, jer Lončar ne zna engleski, što je bio njegov najveći adut da uopće ode u Ameriku!
Naglašavajući posebnu semantičku formu “nastojaćemo da radimo i sarađujemo sa Hagom”, inače neprevodivu na engleski – ministar Lončar savršeno je zamenio dr Koštunicu koju priču o odnosima sa Hagom dovodi na pijedestal “obostrane saradnje”, bez obzira što logika pojma “suradnja” podrazumeva zajednički rad obeju strana, u seksu recimo; zamislimo da Srbin od Hrvatice traži obostranu saradnju, kad je već saradnja takva da se on/ona topi od miline ili da obostrana saradnja, za razliku od obične “saradnje” ne podrazumeva oralni seks na koji, možda, Koštunica misli, fokusiran na Carlu Del Ponte.
Hrvatskim rečima Draže Mihailovića, Koštunica neće da surađuje sa Hagom; za njega je saradnja kad neke nebitne svedoke oslobodi čuvanja službene tajne (nevoljno) ili kad uputi neka dokumenta u Hag (nevoljnije); premijerova ideja da se svi optuženi dobrovoljno predaju ima smisla koliko da se pokojnom koljaču Draži dozvoli da iz groba, na Jelačić-placu, održi Arhitektonski Blood Performance u čast svojih naslednika, Mladića, Karadžića, Pavkovića, Lukića i Lazarevića, sve đenerali, sve zločinac do zločinca, sve tuženi do tuženog, uz prisustvo nezaobilaznog Gurovića, košarkaškog mentola nesposobnog da pred TV kamerama izgovori rečenicu od četiri reči. Ne zna zašto je stavio Dražu na rame; čitao je ćirilične srpske istorijske knjige i zaključio da je Draža bolji od Michael Jordana, valjda lepše ubacuje četničke trojke s naglaskom na glagol “zaklati”.
A onu Koštuničina rečenicu da je “Vlada Srbije svesna svojih obaveza prema Haškom Tribunalu” trenutno proučuvaju profileri različittih medicinskih diskursa; biti svestan i ne činiti ništa – prva je faza ludila; druga je faza ludila Koštuničino određenje da se sve “ne može uraditi u određeno vreme”, kao da nije prošla čitava godina od obećanja da će Vlada Srbije “potpuno sarađivati”, što, očigledno, u jeziku dr Kalašnjikova ne znači ništa, sem kosovskog oroza. Da ne pominjem treću ili petu fazu bolesti dr Vojislava u kojoj se pominju “nacionalna bezbednost” ili “političke prilike” ili “svest srpskog naroda”… sve uz reinkarnaciju Draže Mihalovića koji udobno sedi na Gurovićevoj ruci.
Važno je, **** it, iz nacionalnog kuta, da nam premijer Vojislav izgleda zdravo, rumenih obraza, happy. Možda jeste duhovno bolestan, možda ga jebu sove, možda masturbacija glede Carle izaziva neviđene DSS efekte, možda su njegovi tikovi samo erotski signali usamljenosti, ali kad su u pitanju Hrvatska, Draža ili Hag – nijedna Vojina sova neće proći! No pasaran for the owls!
Henry Chinaski

:roll:U svoj ovoj zavrzlami,na ovog sifilicarskog padavicara se zaboravilo.:roll:
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

Mozda neki. Mnogi ne. A mnogi su zaboravili u kojoj su se drzavi rodili i kako su odjagani kao mali. Sad, to mozda nije bila pametna ideja ali bilo je tako. Problem celeog rata ne bi postojao da smo od startta bili labava konfederacija koja je zadrzala svoj nacionalni identitet, nego smo kljukani bratstvom i jedinstvom. Mislim da je kod Hrvata bilo malo drugacije, ali u Srbiji i Bosni nije postojao neki tzv. nacionalni identitet, vecina ljudi se smatrala Jugoslovenima. Pa kad je krenulo s.ranje, proradio je isilovani nacionalni identitet i izrodio se u nesto lose, na sve strane mislim.

Evo, ja licno, ne mrzim Hrvate, niti mislim da su svi Hrvati ustase. Stavise, mislim da se vecina vas gadi zlocina bilo koja vrste i da iskreno u dusi veruje u to da je bilo okupirano od strane zlih Srba koji su cinili etnicko ciscenje. I da vecina vas ne zna da je vas tadasnji predsednik jasno imao viziju da Srbi nemaju sta da traze u Hrvatskoj, i da ih je trebalo ocistiti sto pre. Isto tako, smatram da su Srbi svojim delovanjima u mnogo cemu odmogli sunarodnicima u Hrvatskoj i Bosni, cineci zlocine, a radikali i njihova politika svakom postenom i normalnom coveku trebalo bi da se gadi.

Ponavljam, u Srbiji postoji LDP, postoji B92 koji nonm stop pricaju u srpskim zlocinima protiv Hrvata i Bosnjaka, kao i zlocinima na Kosovu. Ne mislim da je to po sebi los,e treba informisati ljude, ali mi je kao coveku (i kao nekome ko ima rodbinu u Hrvatskoj) zao sto se i hrvatska ne informise o svojim zlocinima. Ako se informise i ako gresim, izvinjavam se.

Ideja Velike Srbije ima svoju drugu stranu medalje, a to je Hrvatska ociscena od Srba. Moralno, ne moze se raci da je jedno dobro, a drugo lose, kad je to ista stvar. Ameri su odobrili i gore zlocine od Oluje u istoriji, sto ne znaci da Oluja nije imala za cilj ciscenje Hrvatske od Srba, i to ne agresora, vec naroda koji je na tim prostorima ziveo vekovima.
 
[/B]dok radikalska Srbija ne shvati da je ideja Velike Srbije glavni( ne i jedini....jedan nacionalizam izaziva drugi...princip spojenih posuda) uzrok ratova i raspada SFRJ, a ne nekakve bijeloasvjetske ili cijelosvjetske zavjere, nema sjajne buducnosti ni (prvenstveno) za Srbiju a ni ostale zemlje regiona..
Mi mozda mislimo da je glavni uzrok tih ratova Tudjmanovo obespravljivanje Srba iz Hrvatske. Price o "Velikoj Srbiji", koju ni jedan drzavnik na celu Srbije nije nikad spomenuo, ni tad, ni pre toga, a vala ni posle toga, nazalost mogu da prodju kod vas, ali kod nas koji ovde zivimo, tesko.
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.


a ja ne mogu da govorim sa ljudima koji su nepristojni i psuju se......Uz put Srbin sam,ponosno to kazem a ne mrzim nikoga...OLUJA I BLJESAK su cista etnicka ciscenja...odobrenje za njih nisu dale UJEDINJENE NACIJE ali i da su dale sigurno ne bi dozvolile da se tamo ubijaju srbi,da se proganjaju i da im se pale ognjista....po sta su dozvolile SAD(citaj zemlj Cetvrtog rajha) a pod uticajem SAD i Vatikana Evropa priznala me neinteresuje....ja ne mislim da SAD u treba da imaju ulogu ni sudije ni policajca i da sve sto one dozvole je i u skladu sa pravom...amerika ne poznaje zakon...jedini zakon koji ona poznaje a i njene sledbenice(medju kojima i Hrvatska,nazalost) JE ZAKON SILE!
 
Porucila bih nasim gostima iz Hrvatske (ovo ne mislim zlobno, zaista, licno mi je drago sto ste ovde, neka se cuje sta ko misli pa makar se ne slagali), da ne uzimaju Seselja kao etalon Srbije i onoga sto Srbija misli, a ni glupog Milosevica. Seselj je imao minornu podrsku na izborima, i ako su on i njegovi pravili neke uzase to je bilo licno nejgovo, ne srpskog naroda. A Zlobodan je na celo dosao na prvim viseparlamentarnim izborima kada je jedini delovao iole normalno, pored ostalih kandidata, nisu za njega glasali srpski nacionalisti nego Jugosloveni koji su verovali da je on nastavljac socijalizma. Cim smo videli u sta se izrodio, svi smo bili protiv njega. Od 1991. pokusavali smo da ga skinemo. Toliko.
 
to mi je" normalno "nakon svih zbivanja...i proci ce jos dosta vremena dok ne budemo imali odnose kao Njemacka i Francuska npr.

Niti je Hrvatska Nemačka niti je Srbija Francuska i obratno....
Srbi i Hrvati imaju dva masovna sukoba....Jedan nastaje kad Sile Osovine rasparčavaju Kraljevinu Jugoslaviju, drugi nastaje posle sloma komunizma i ponovo raspada SFR Jugoslavije.

Nema Jugoslavije, nema velikih svetskih poremećaja (WW2, slom komunističkog bloka) nema sukoba između Srba i Hrvata (ratnog)

U oba sukoba hrvatska politika je upalili inicijalnu kapislu za sukob (želja za nezavisnošću).

nego poanta je u tome, sto je vecina hrvata svijesna svog udijela u zlocinima i dogadanjima sto se za radikalsku Srbiju nemoze reci...pa to najbolje mozes da vidis i na ovom forumu, gdje se , su Hrvati eto ucinili etnicko ciscenje iz "cista mira" ( jer su zedni krvi srpske nejaci) nad nevinim hrvatskim Srbima...i , vjerujem dok se radikalske glave, sa i daljnim(izmedu ostalog) pretenzijama prema tudem teritoriju, ne ohlade, odnosno ne produ "katarzu" Srbiji nece biti napredka....

Znaš li šta se o Srbima piše po hrvatskim forumima, mogu da zamisli....

Radikali su nastali u određenom istorijskom trenutku... I oni će ili da nestanu sa političke scene ili da se reformišu (oni su već počeli da rade).

To više nisu oni ekstremist što su bili u početku (3%-5%), uglavnom glasove dobijaju na socijalno-ekonomskim pričama (zato što vlast mnogo brlja), i za njih glasa ogroman broj ljudi koje se nazivaju ''gubitnici tranzicije''. Hrvatsku oni i ne pominju, a kategorično su protiv svakog rata

Dođi ti u Srbiju, daj ljudima posao, pristojnu platu, svi će da glasaju za tebe umesto što ih kriviš što nasedaju na radikalsku socijalnu demagogiju:mrgreen:

Šalim se. Kad bi ova nazovi ''demokratska '' vlast rešila bar delić ogromnih socijalnih problema građana (onih ugroženijih slojeva), radikali bi imali manje glasova...
Ali to se ne čini...
 
Tacno. U Srbiji se itekako prica o srpskim zlocinima, neki to ne vole da cuju, ali ja mislim da je dobro znati takve stvari. U Hrvatskoj, koliko znam (ispravite me ako gresim), toga nema. Ne zato sto nije bilo zlocina (evo, slavonija malocas priznade da je neovisnost stecena etnickim ciscenjem), vec se o tome ne govori. U svetu nije nepoznata cinjenica da bi Tudjman dobio kartu do Haga da nije umro, kao i za
zlocine koje su cinili Hrvati, i Bosnjaci... Ali CNN nije bio posebno zainteresovan za takve stvari.

M. Jergovic je jednom prilikom rekao da Hrvatskoj nedostaje "Ceda". Licno mislim da je takav smrad dovoljan jedan na svetu, a i previse, ali mislim da je potrebno neko krilo koje ce ukazivati na hrvatske zlocine, malo edukovati ljude kojima su mediji ispirali mozak.

ako si tako razumijela moj post, onda si ga pogresno razumijela...
u RH se itekako i u tanane pise o zlocinima koje je pocinila hrvatska strana, cak toliko mnogo da se I onaj mali ostatak BIVSIH radikalnih misljenja gotovo izgubio.sa politicke scene RH..na hrvatske zlocine mi ukazujemo sami, i dobro je sto je tako, zbog nas samih a ne vas...
niti u svijetu nece moci biti nikakvo krilo koje bi pricalo o hrv. zlocinima (kako rekoh to cinimo sami) zbog jednostavnog razloga sto ste postali nevjerodostojni...price koje su se pokusale plasirati o "korpama punim ocima nejaci" (ako se nevaram i ti si jedna od tih koji tako pisu i misle), o "ogrlicam od prstica nejaci" koje prave Hrvati i nose sa sobom do "hranjena lavova srpskom nejaci" izazivalo je u svijetu samo gnusanje, prezir i kvalifikaciju ( i imidz Srba) koje ste uglavnom dobili i imate...po meni licno steta, jer znam da to nije prava Srbija...isto tako organizacija "Veritas" koju vodi pobunjenik i abolirani sudionik agresije na Hrvatsku, salje popise zrtava odgovarajucim podruznicama u svijetu (u konkretnom slucaju u Paris) i na toj listi vise zivih koji su se razbjezali po svijetu i umrlih prije sukoba, nego doista nastradalih....i kako sada da budete vjerodostojni...i da vas netko uzme za ozbiljno...jedno vrijeme je bila moderna "doskocica" na njemackom govornom podrucju "du lügst wie ein Serbe" (ti lazes kao Srbin)
 
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

Pa da:confused:..............tebi su i Jasenovac, Jadovno i sve ostale jame i stratista bile legalane uz dozvolu i odobrenje Vatikana, Nemacke i ostalih tadasnjih fasista..............pa na cemu se odgajas............ako je tako u odnosu na radjanje sa vec urodjenim "vaspitanjem"................ma........
 
ako si tako razumijela moj post, onda si ga pogresno razumijela...
u RH se itekako i u tanane pise o zlocinima koje je pocinila hrvatska strana, cak toliko mnogo da se I onaj mali ostatak BIVSIH radikalnih misljenja gotovo izgubio.sa politicke scene RH..na hrvatske zlocine mi ukazujemo sami, i dobro je sto je tako, zbog nas samih a ne vas...

Onda je to dobro. Mi, recimo, ne znamo za to, kao sto ni vi ne znate da se kod nas prica o zlocinima koje su cinili Srbi. Nego ja ti kazem da su srpski zlocini itekako zastupljeni o medijima (sprskim) i o njima se zna, samo balavurdija rodjena posle devedesetih ce redi da ne zna o cemu se prica. Price o srpskim zlocinima su toliko prisutne u nekim medijima i medju nekim politicarima da je to otislo tako daleko da je izazvalo kontraefekat. Ako je tako i u Hrvatskoj, mislim, da se govori, onda mi je drago.

price koje su se pokusale plasirati o "korpama punim ocima nejaci" (ako se nevaram i ti si jedna od tih koji tako pisu i misle),

Ovo je veoma velika uvreda, ali ne zelim da se svadjam sa tobom. Ne samo da sam jedna od tih sto tako misle (odakle ti TAKVA ideja uopste???) vec me obicno okarakterisu kao pripadnika "zutih" i "izdajnika". Uostalom, vec sam napisala da imam rodbinu u Hrvatskoj, ne znam da li ti je promaklo.

Sa svim ne-srbima sa ovog foruma imala sam savim ok odnos, sto se ne bi moglo reci za neke srpske kvazi radikalcice, tako da me je zaista zabolela ova optuzba, nece biti da samo Srbi lazu, malo bolje proveri sta pricas. (konkretno u mom slucaju i tim monstruoznostima o korpama ociju).
 
Niti je Hrvatska Nemačka niti je Srbija Francuska i obratno....
Srbi i Hrvati imaju dva masovna sukoba....Jedan nastaje kad Sile Osovine rasparčavaju Kraljevinu Jugoslaviju, drugi nastaje posle sloma komunizma i ponovo raspada SFR Jugoslavije.

Nema Jugoslavije, nema velikih svetskih poremećaja (WW2, slom komunističkog bloka) nema sukoba između Srba i Hrvata (ratnog)

U oba sukoba hrvatska politika je upalili inicijalnu kapislu za sukob (želja za nezavisnošću).



Znaš li šta se o Srbima piše po hrvatskim forumima, mogu da zamisli....

Radikali su nastali u određenom istorijskom trenutku... I oni će ili da nestanu sa političke scene ili da se reformišu (oni su već počeli da rade).

To više nisu oni ekstremist što su bili u početku (3%-5%), uglavnom glasove dobijaju na socijalno-ekonomskim pričama (zato što vlast mnogo brlja), i za njih glasa ogroman broj ljudi koje se nazivaju ''gubitnici tranzicije''. Hrvatsku oni i ne pominju, a kategorično su protiv svakog rata

Dođi ti u Srbiju, daj ljudima posao, pristojnu platu, svi će da glasaju za tebe umesto što ih kriviš što nasedaju na radikalsku socijalnu demagogiju:mrgreen:

Šalim se. Kad bi ova nazovi ''demokratska '' vlast rešila bar delić ogromnih socijalnih problema građana (onih ugroženijih slojeva), radikali bi imali manje glasova...
Ali to se ne čini...

moglo bi se to vidjeti tako, a ako se tako vidi s obzirom da je ideja jugoslovenstva potakla od Hrvata, bilo bi dobro znati zasto je to tako (ima li veze sa diktaturom kralja, ubistvima Hrvata, posrbljenem Hrvatske, ubistvima njenih politickih voda itd.) centralizacijom i ideologizacijom i opet, srbizacijom Hrvatske kroz vojsku i policiju ove druge Juge, odgovor na tu incijalnu kapsulu, morao da bude onakvim kakav je bio...

tu dijelim tvoje misljenje samo , dozvoli, sumnjam da ce pretenzije prema hrv. teritoriju tek tako nestati...
 
Onda je to dobro. Mi, recimo, ne znamo za to, kao sto ni vi ne znate da se kod nas prica o zlocinima koje su cinili Srbi. Nego ja ti kazem da su srpski zlocini itekako zastupljeni o medijima (sprskim) i o njima se zna, samo balavurdija rodjena posle devedesetih ce redi da ne zna o cemu se prica. Price o srpskim zlocinima su toliko prisutne u nekim medijima i medju nekim politicarima da je to otislo tako daleko da je izazvalo kontraefekat. Ako je tako i u Hrvatskoj, mislim, da se govori, onda mi je drago.



Ovo je veoma velika uvreda, ali ne zelim da se svadjam sa tobom. Ne samo da sam jedna od tih sto tako misle (odakle ti TAKVA ideja uopste???) vec me obicno okarakterisu kao pripadnika "zutih" i "izdajnika". Uostalom, vec sam napisala da imam rodbinu u Hrvatskoj, ne znam da li ti je promaklo.

Sa svim ne-srbima sa ovog foruma imala sam savim ok odnos, sto se ne bi moglo reci za neke srpske kvazi radikalcice, tako da me je zaista zabolela ova optuzba, nece biti da samo Srbi lazu, malo bolje proveri sta pricas. (konkretno u mom slucaju i tim monstruoznostima o korpama ociju).


prije nego ti odgovorim na post
izvinjavam se jer sam te zamijenila , iskreno...i zao mi jemea culpa, mea maxima culpa...
 
Onda je to dobro. Mi, recimo, ne znamo za to, kao sto ni vi ne znate da se kod nas prica o zlocinima koje su cinili Srbi. Nego ja ti kazem da su srpski zlocini itekako zastupljeni o medijima (sprskim) i o njima se zna, samo balavurdija rodjena posle devedesetih ce redi da ne zna o cemu se prica. Price o srpskim zlocinima su toliko prisutne u nekim medijima i medju nekim politicarima da je to otislo tako daleko da je izazvalo kontraefekat. Ako je tako i u Hrvatskoj, mislim, da se govori, onda mi je drago.



Ovo je veoma velika uvreda, ali ne zelim da se svadjam sa tobom. Ne samo da sam jedna od tih sto tako misle (odakle ti TAKVA ideja uopste???) vec me obicno okarakterisu kao pripadnika "zutih" i "izdajnika". Uostalom, vec sam napisala da imam rodbinu u Hrvatskoj, ne znam da li ti je promaklo.

Sa svim ne-srbima sa ovog foruma imala sam savim ok odnos, sto se ne bi moglo reci za neke srpske kvazi radikalcice, tako da me je zaista zabolela ova optuzba, nece biti da samo Srbi lazu, malo bolje proveri sta pricas. (konkretno u mom slucaju i tim monstruoznostima o korpama ociju).

da tako je u Hrvatskoj, vjeruj mi...a to ce ti vjerojatno potvrditi svaki Hrvat s ovoga foruma...
cak je i gosp. Pupovac izjavio da su sudenja zlocincima u RH (i Srbiji) bolja i korektnija od onih u Haag-u
mozda je najveci problem izmedu Srba i Hrvata sto se dovoljno ne poznajemo i skloni smo kojekakvim predrasudama (ustase, cetnici, kulturni, primitivni, konjusari, nemaju svoj jezik itd, svi Hrvati genocidni, svi Srbi lazovi itd.)
jos jednom se izvinjavam...poslati cu ti na pp post na koji sam se pozvala...pokusati cu ga pronaci...
 
[/B]
moglo bi se to vidjeti tako, a ako se tako vidi s obzirom da je ideja jugoslovenstva potakla od Hrvata, bilo bi dobro znati zasto je to tako (ima li veze sa diktaturom kralja, ubistvima Hrvata, posrbljenem Hrvatske, ubistvima njenih politickih voda itd.) centralizacijom i ideologizacijom i opet, srbizacijom Hrvatske kroz vojsku i policiju ove druge Juge, odgovor na tu incijalnu kapsulu, morao da bude onakvim kakav je bio...

...

Pa šta da ti kažem na ovo kad nije tačno (pošto određene događaje izvlačiš iz celine stavljaš u drukčiji pogrešan kontekst).

Uz malo dodavanja,izmišljanja, drukčijeg analiziranja događaja tako pravdate želju za otcepljenjem iz Jugoslavije, tačnije za nacionalnim samoopredeljenjem da živite u nezavisnoj
državi...(što u osnovi je sasvim legitimna i OK želja, ako se pri tom u potpunosti ne gaze interesi drugih)

I samo dva dodatka.

1)Politika kralja Aleksandra je bila integralno jugoslovenstvo. On je želeo da prebriše razlike između Srba, Hrvata i Slovenaca (ti narodi su bili priznati), a isto kolika je bila srbizacija Hrvatske (koja nije postojala), bila je i hrvatizacija Srbije (koja nije postojala)
Bilo je mnogo Hrvata koji su se protivili tome, a i Srba i ostalih naroda.
To je bila utopija koja ga je koštala glave, a najveću cenu će platiti srpski narod u kome će se stvoriti dosta pobornika te besmislene utopije

2)Politička logika J.B. Tita je bila slaba Srbija jaka Jugoslavija. Zbog toga je svim narodima dao celovitu republiku, a srpski etnički korpus rastočio, dok je Srbiju ustavno rasturio 1974
Kardelj je smatrao da je Jugoslavija samo prelazno rešenja za određeni istorijsko vreme i bio je u pravu. Ali kad je došlo do tog trenutka srpskom narodu su bile podeljene najlošije karte i Milošević je hteo ratom to da promeni tj. da ne dozvoli da se Jugoslavija samo rastoči pre nego što se neki interesi srpskog naroda ne obezbede.
 
Pa da:confused:..............tebi su i Jasenovac, Jadovno i sve ostale jame i stratista bile legalane uz dozvolu i odobrenje Vatikana, Nemacke i ostalih tadasnjih fasista..............pa na cemu se odgajas............ako je tako u odnosu na radjanje sa vec urodjenim "vaspitanjem"................ma........

Jasenovac, Jadovno i sva ostala stratilista za vrijeme NDH su najveca sramota i vjecita mrlja u hrvatskoj povijestti...i mislim da nema nijednoga normalnog covjeka i pogotovo Hrvata koji bi negirao ili opravdavao iliti relativizirao monstrouznost Jasenovca...
ipak, Jasenovac i NDH poistovjecivati sa RH i Olujom je , izvini ali sto mnogi ovdje cine, u najmanju ruku nebuloza
 
Mesic - Ratni Zlocinac?
Vijesti - Politika


Otvoreno pismo - Branko Stojkovic

Je li Stipe Mesić ratni zločinac?

1. Koji je kriv za rat na prostorima Jugoslavije, tj. kriv za,
pogiblja mnogih ljudi i materijalna razaranja po Republikama SFRJ. I
to za vrijeme (svoga) mandata kao predsjednik Predsjednistva SFRJ-a od
15. svibnja 1991. do 5. prosinca 1991. godine.

2. Postavljamo pitanje - Da li je Stipe Mesić odgovoran, i kriv, kao
predsjednik Jugoslavije, i kao vrhovni komadant Jugoslavenske narodne
armije (JNA). Koja je razarala i rusila grad Vukovar, te 18. studenog
1991. godine ga oslobodila od Hrvata, uz velike zrtve. A na Ovčari je
tada poubijano 300 ranjenika i zarobljenika.

3. U to vrijeme u palači Federacije u Novom Beogradu sjedio je Stipe
Mesić, dok kronologija ,,krvavih zbivanja" se je desavala u drzavi
Jugoslaviji koju je on predstavljao. To pitanje će biti kamen
spoticanja za sve vrijeme - za svakog Hrvata, i drugog čovjeka.

4. Mesić je mirno sjedio u Beogradskom parlamentu sa srpskim i
jugoslavenskim vođama, gledao je kako Hrvatska gori u plamenu. Pitamo
se: da li je tada Stipe Mesić bio ,,Hrvatski atentator"? Danas je narod
umoran od lazi (i laznih političara) i novinarskih poruka. Mi tra?imo
istinu!

5. Ustavni predsjednik SFRJ Stipe Mesić je 30. lipnja 1991. donio
odluku, kao vrhovni komandant JNA sa ministrom obrane Veljkom
Kadijevićem da se obustave sve vojne i ratne operacije u Sloveniji i
drugim mjestima Jugoslavije. Znači li to - da je ipak Mesić bio
gospodar rata? Dok danas on govori: da je bio (tada) nemoćan, i da je
agresor srpsko-četnička JNA za sve kriva. (Sve mnoge Mesićeve
zapovjedi kronolo?ki su zabiljezene - da nemoze biti upitno - da je on
bio minorna osoba, koja se nije pitala o glavnim odlukama.)

6. S druge strane Mesić je znao često govoriti - kako dr. Tuđman nije
tra?io mirna rjesenja, nego je agresivno na čelu HDZ-a trazio rat.
Zato. I on je kriv za sve sto se je ,,tada" i ,,poslije" događalo.
Naravno. Dana 7. lipnja 1991., uslijedio je atentat na dr. Franju
Tuđmana, koji je izveo vojni zrakoplov JNA, raketnim napadom na Banske
dvore.

7. Zasto je Stipe Mesić igrao duplu igru? Dana 8. listopada 1991.
godine donesen je zaključak u hrvatskom Saboru RH, o proglasenju JNA
kao agresora i okupatora. Isto, da li je u početku Mesić bio agresor i
okupator, koji je poslije presao na hrvatsku stranu? Dana 27. lipnja
1991., počinje vojna intervencija u Sloveniji i Hrvatskoj, i planira
se, po drugim svim prostorima Jugoslavije, vojna diktatura.

8. Bukti velikosrpski hegemonizam i programi nacionalnih Republičkih
osamostaljenja, hrvatski Sabor raspisao je referendum za 19. svibanj
1991., isti dan, tada u Sloveniji oklopne jedinice JNA s tenkovima
paradiraju ulicama Maribora, i bore se protiv TO.

9. Danas, kad Stipe Mesić se voli hvaliti: ,,Kako smo rusili
Jugoslaviju". Pitamo: Da li sve zrtve, ubijene i mrtve, pridaju njemu
kao i spaljeni i sruseni gradovi? Jer bio je na čelu JNA. Znamo da je
u Haagu svjedočio protiv ,,zločinačke organizacije" HDZ-a i ,,udru?enog
zločinačkog podhvata", te optuzio dr. Tuđmana za ,,ratni zločin", i
hrvatske generale - da su krsili (zakonske) međunarodne ratne
konvencije, protiv prava i sloboda čovjeka. Iz Haaske optuznice:
planirali, pripremali, ?pijunirali, poticali, proveli, formirali,
organizirali, sudjelovali, pljačkali, ostetili, podr?avali...

10. Mo?e li Stipe Mesić danas biti glavni političar, a ,,građanski rat"
u Hrvatskoj ne prestaje, on uvijek tinja i to od zavrsetka drugog
svjetskog rata 1945. godine. Mesić je bio komunista i Antifa?ista, na
svim funkcijama pedeset godina, iako je star 73 godine. Sudionik je
NOB-a, drzave Jugoslavije koju je stvarao, pa je rusio. Mislimo, da bi
lustracija i revizija Stipe Mesića, bila jakopotrebna.

11. Mesić je (sad) sef ,,Hrvatskog pasaluka", koji se samo vidi sa
Pantovčaka. Evo jedne od ,,svih Mesićevih lazi": ,,Ja ću se boriti za
svaku stopu i grudu hrvatske zemlje. Za?titit ću zemlju i granice i
teritorij Hrvatske." Očito i to je laz. U Istri su Jakovčić i Kajin
(IDS) preko drugih veza u Saboru RH, prodali 35.000 četvornih metara
zemljista strancima - jedan metar kvadratni po 5 eura. Danas jedan
kvadrat tog istog zemljista vrijedi do 300 eura. Pitamo: sto jo? nije
prodano strancima, i sto jos nije njihovo?

12. Od ,,Velike banovine" Hrvatske - sto je ostalo? ?to je ostalo od
,,Velike Srbije"? Kosovo će postati Republika albanaca. Navodno ovih
dana i Srbi rade na tome, gdje planiraju preko međunarodnih zajednica,
traziti svoje izgubljene autonomije, da se priznaju u Hrvatskoj i BiH
koje će se zajedno povezati kao neovisne. Izdaja Hrvatske je očita.

13. Činjenica je da sad: Mesić, HDZ-e, SDP-e, i druge nazovimo ih
,,hrvatske stranke", unistavaju Hrvatsku. Nikuda je ne vode, nego je
vuku nadolje! Mesić i njemu slični uvukli su nas u ,,kaos", gdje su oni
gospodari svega. Sjetimo se, kada je Stipe Mesić bio glavna faca u
Beogradu, 20. srpnja 1991. u Glini i Petrinji vodio je JNA rat protiv
hrvatskih redarstvenika i branitelja. Danima su se čule eksplozije,
pucnji, terorizam, pozari i buktinje...

14. Kad Mesić pljuje po Jugoslaviji, on pljuje sam po sebi. Kad se
ruga Srbiji i Srbima, ruga se sebi. Mesić je uvijek rekao: ,,Osim toga
rat nam nije odgovarao". Zatim brze bolje Mesić putuje u Beograd na
razne sastanke i dogovore.

15. Od drzave Hrvatske kao suverene i nezavisne nije ostalo nista, kao
i stvaranja nacije i nacionalnih interesa. Oni koji se danas s time
zaluđuju bolesni su, a u tome im pomaze i Kaptol. Postali smo
kolonija, za razne profitere... A Hrvati su postali prva nacija koja
je prodala (vlastitu) drzavu, svoju zemlju, za koju se je borila. Da
li to nije zločin, prema svim postenim građanima, koji ovdje ?ive i
vole svoju Hrvatsku? Mi, i nasa djeca, biti ćemo na ovim prostorima
sluge i robovi, stranim bogata?ima i moćnicima.

16. Čije su to bile priče - teroristi, srbi i JNA djeluju zajedno?
Kome je Mesić sedam mjeseci iz Beograda zapovijedao? Za sto se je JNA
koristila? Njeno oruzje: tenkovi, topovi, avioni, minobacači, kazetne
bombe, bojni otrovi, spijunske sluzbe KOS-a, itd. Ki?ama granata JNA
je rusila Vukovar, Dubrovnik, i druge hrvatske gradove...

17. U Hrvatskoj Kostajnici tenk JNA 2. srpnja 1991., pregazio je
automobil u kojemu su bili četiri hrvatska policajca. Za Mesića to
nije nista? Njega se to kao predsjednika ne tiče? Dana 28. 8. 1990.,
Sabor RH birao je Stipu Mesića za hrvatskog člana Predsjednistva SFRJ.
Iako je 30. svibnja 1991., već tada usvojen prvi nacrt Ustava RH, po
kojem Hrvatska se treba razdruziti iz zajednice i saveza Jugoslavije.
Zasto se onda Mesića biralo za člana SFRJ-a, koji je poslije postao i
legitimni Predsjednik SFRJ, odnosno predesjednik Jugoslavije i njenih
naroda. (Vezući se, i pozivajući se na Ustav SFRJ-a donesen 1974.
godine.)

18. Predsjednistvo SFRJ-a (za vrijeme Mesićevog mandata) imalo je 8
članova predsjednistva iz svih republika i dvaju autonomnih pokrajina,
od kojih se svake godine birao jedan predsjednik SFRJ-a. Mesić je
odgulio dobar dio svoga mandata. Dr. Borislav Jović je prije njega
,,oprao svoje ruke", jer je dao ostavku, a na njegovu duznost je do?ao
Stipe Mesić. Pa neće valjda taj Jović - ti ?tetni Srbi - razarati
Hrvatsku?

19. No, dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija JNA-a na
Sloveniju i Hrvatsku. Uzmimo jedan primjer: Vrhovni komadant JNA Stipe
Mesić sjedi u Beogradu, a u Bjelovaru 29. rujna 1991. godine napada se
i rusi kasarna JNA, koja gori u plamenu, dok glavno rukovodstvo vojske
je poubijano?

20. Stipe Mesić kao predsjednik Jugoslavije, i vrhovni komadant
oru?nih snaga JNA, pu?ta da Hrvatskom paradiraju tzv. četnici:
,,Seseljevci", ,,Martićevci", ,,Arkanovci", i druge sve paravojne vojne
formacije, koje pljačkaju, kolju, i ubijaju, sve na sto naiđu... Na
kraju mislimo i zaključujemo - da je Stipe Mesić jako obmanio i
prevario hrvatski narod i građane, zloupotrebio svoj polozaj. On misli
da su građani glupi - jer ga za nista ne pitaju. Ratnu stetu koju je
učinio JNA i Mesić kao vrhovni komandant JNA, ostavljamo vama da je Vi
izračunate! Sve je moglo biti drugačije! Bez takve strahote.

OSTAVLJAMO VAMA GLAVNO PITANJE - DA I SAMI PROSUDITE: DA LI JE STIPE
MESIĆ - ISTO TAKO IZDAO HRVATSKU - I NJENE INTERESE?

U Bjelovaru, 24. svibanj 2007.

Ovo je tiskano u Hrvatskoj.
 
:lo
Meni je pun k** priča o "Oluji" i "Bljesku" kao etničkom čišćenju.Halo to nije bilo bez dozvole Eu i Amerike. Al nekima to neće doć do mozga. Naime to je vaša istina pa što bi je mjenjali. Mislim da se Srbi rađaju sa mržnjom na Hrvate i odgajaju se tako.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
to je tvoja priča o Srbima i Hrvatima :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Znamo mi da ste vi imali dozvolu za bljesak ,oluju ,kao i za Jasenovac i da o tome upravo ovako razmišljate bez trunke kajanja..........registra čitaš li ti ovo?????
 

Back
Top