Izuvanje u kuci ili ne?

Neno

Elita
Poruka
22.158
Mislim da je osnovno pravilo lijepog ponašanja, izuti se kad nekome ulaziš u kuću ili stan.

Iako se od kulture do kulture ovi standardi razlikuju, pa je negdje kulturno izuti se, a negdje je to nečuveno zahtjevati od gosta.
Ali, imajte na umu da s obućom unosite razne bakterije kao što su ešerihija koli, bakterije koje izazivaju dijareju, plućne bakterije , bakterije koje izazivaju meningitis i mnoge druge.
Pored blata i prašine, na obući se često nadjui razne hemikalije i otrovi koji su neprihvatljivi za bilo kakve stambene prostore.

Kakav je vaš stav i mišljenje o tome?
Izuvate li se pri ulasku u kuću ili stan, kada ste u posjeti i tražite li od svojih gostiju da se izuju?
Da li je to po vama dio tradicije, navika ili potreba? Šta mislite?

Ne zelim da gledam i udisem smrad tudjih carapa,da im dam svoje papuce ili papuce za goste koje su koristili vec drugi sa smrdljivim gljivicama,ne hvala
Nije da nisi u pravu, ali u goste se ne ide sa smrdljivom obućom i čarapama.

Daco, zar se ne izuvaš tamo gdje je domaćin odredio mjesto za izuvanje.. da li bilo ispred ili unutra u hodniku, to je do njega.

civilizacijski standard ide ka tome da se ne izuva

beton je svuda , ne mozes se puno isprljati a podovi s lako odrzavaju .

nekad je bilo drugacije , na cipele blato a u stanovima tepisi, tad je bilo normalno da se izujes.

На поду су ми лепи теписи који покривају скоро целу површину просторије. Сем у кухињи наравно. Дакле изување обавезно, а ко има гљивице јбг. Никад се тепих не може очистити доро ако се улази обувен, напољу има свакојаке прљавштине као што знамо.
Једна од добрих ствари која нам је стигла са Истока, меки теписи и топлина дома.

Kod mene ne mora izuvanje, ali ima ljudi koji insistiraju da se izuju, to mi je ok.

Kada je vise ljudi mogu i cigare, a kada je jedan dva onda terasa, da mi jedan ne usmrdi ceo stan,
smrad cigare se oseca posle par dana kada se uvuce u stvari i namestaj.

Kod mene se ne izuva, ne inzistiram na tome.
Postoji usisavac.
Slicno se ophodim prema pusacima, iako samo pusim drogu i miris hladnog duvana ne volim, uredno iznosim pepeljaru pred goste.
Како ћеш усисивачем да очистиш тепих кад му се увуче прљавштина од неизувања? Па то не може ни да се опере, а не да се усиса.

Back