gost 204907
Elita
- Poruka
- 22.654
Naravno da treba imati peš. za goste, i one koji ostaju na sat-dva
Inače, nisam revidirao po pitanju izuvanja po kućama
))
Inače, nisam revidirao po pitanju izuvanja po kućama
))Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
))sto nisi rekla ali ja imam gljivice ne bih da vam ostanu na papucamaPocetkom leta me je skolska drugarica koja zivi u okolini Beograda pozvala kod nje kuci.Njena mjka nas je pokupila kolima posle skole I posto smo stigle kod nje,pri ulasku u kucu ona I njena majka su se izule,ja sam pokusala da se napravim blesava i da izbegnem (uzgred ja zaista ne volim da se izuvam jer mi je skroz neprijatno I izbegavam da idem u kuce gde je to obavezno) prevrcuci nesto po torbi I proveravajuci telefon.Nakon sto je njena mama vec zavrsila I izasla iz hodnika u kucu,drugarica me je pogledala i rekla da se izujem.Ok,skinula sam patike i krenula za njom,ali posto smo sele u dnevnu sobu njena mama se vratila i pitala me sto nisam skinula carape? U trenutku sam ostala zatecena i pomislila WTF!? Nakon par skundi sam se pribrala od soka kao da me je neko sasekao i pitala ,a zasto,na sta mi je moja drugarica rekla da se kod njih skidaju i carape.Nehotice sam pogledala u njene noge i videla da ni ona nema carape,ali nosi papuce i taman kad sam htela da pitam zasto ja sad da skidam i carape kada su ciste njena mama mi je prisla,podigla mi nogu i svukla mi prvo jednu,pa drugu carapu. Mogu vam reci da se nikad nisam neprijatnije osecala,a i prvi put sam cula da je negde obavezno da se izuvaju i carape.Da nisam bila tako daleko,momentalno bih izasla i otisla kuci,ali sam ostala tamo pola dana i nikad vise necu otici kod njih,to je sigurno. Da li je jos neko imao situaciju da mu traze da izuva carape ili je to samo kod ovih slucaj?
U čemu onda hodaš po svojim ekstra čistim prostorijama?
)))Ali šta ako neko podigne temu za nedelju dana?Nebitno je, kad izlazim iz svoje kuće hoću da sam čist, čiste čarape obavezno.
Nikoga ne izuvam, sve sam rekao, reviditati neću, pa taman da me Kapičić Jovo ebe)))

Ко се не изува уноси у кућу свакакву неподопштину, па и керећа говванца, а то је поуздан пут за заразу токсокара канисом, један фини паразит који се паркира у јабучицу ока и изазива сметње у виду.
Нажалост најчешће жртве су мала деца јер су највише на поду.
Кад прохода цела кућа је његова...сем тамо где је закључано.Свакако нећеш допустити да ти дете пузи по предсобљу или купатилу него ћеш га сместити у простор где се са ципелама не улази или му прострти чисту простирку тамо где се игра.
Кад прохода цела кућа је његова...сем тамо где је закључано.
Имам три примерка, нису сад мали(9 година и 2*6 година), али сећам се како је било, ходају, седну на под додирују га рукицама које ће пре или касније завршити у устима.
А и треба нога да се одмори а не да је цео дан укалупљена у ципели/патики/чизми.
Наравно да нећу изувати госте када је нешто званично и обућа је део тоалете, али ми живимо у властитој кући, ем дођу друга деца, ем дођу њихови родитељи и комшије, онако неформално на 5-10-15 минута, некад дуже, али је то разговор, зафрканција, некада моје шаховске колеге па оплетемо цугера по неколико сати, док нам жене кафенишу и разглабају навелико, а деца циркулишу по собама, тако да се изувају у овим случајевима које сам навео.Нормално је да ћеш обути папуче у својој кући, ово је тема о изувању гостију.
И моји су били мали, стално сам им прала руке, колико се сећам. Заправо, они су ретко баш седели по собама, стално су били напољу.
У њихову собу се у ципелама није улазило а остатак стана је био слободан за гажење. кад пређу у другу собу ја прострем неки стари чаршав који је сваки дан пран у машини.
Не видим неку сврху сатирати време да би све било бескрајно чисто и под конац.Ја сам се помирила с тим да су ми подови само привидно чисти и не размишљам више о томе. Усисам, ма'нем мокром крпом по паркету ту и тамо и то је све.

cek cek a da li obucu ostavljate ispred da kuce zapisa?Nekoliko pitanja za vatrene pristalice izuvanja:
1) koliko pari papuca za goste imate?
2) da li ce se gost koji ne dobije papuce, jer je recimo dosao poslednji na slavu ili neko drugo indoor drustveno desavanje, osetiti kao trinaesto prase?
3) da li bolje papuce cuvate za draze goste?
ne mogu da se setim tačno čiji je to bio pas i gde sam bila al znam da su ih dugo tražili. Jednu, da budem preciznija.За такве случајеве(слава, рођендани, годишњице, кућни дочек Нове године итд) гости се не изувају.Nekoliko pitanja za vatrene pristalice izuvanja:
1) koliko pari papuca za goste imate?
2) da li ce se gost koji ne dobije papuce, jer je recimo dosao poslednji na slavu ili neko drugo indoor drustveno desavanje, osetiti kao trinaesto prase?
3) da li bolje papuce cuvate za draze goste?
Па кучићи док не одрасту углавном урнишу обућу.E jednom mi je stvarno nečiji pas odneo cipelene mogu da se setim tačno čiji je to bio pas i gde sam bila al znam da su ih dugo tražili. Jednu, da budem preciznija.