Izreke i mudrosti 40+

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
88.720
Mudrosti u zrelom dobu i sve ono što su pametni rekli
u vezi starenja.

JmOMrXD.jpg

• Dobra stvar kad ostariš je ako ne želiš da uradiš nešto, što možeš da kažeš, prestar sam za to! – Kate Summers
  • Nisi toliko mlad kao nekada. Ali nisi toliko star koliko ćeš biti. – Irish Saiing
  • Postoje tri životna doba čoveka: mladost, srednje doba i divno izgledate. – Kardinal Spellman

„Postoji fontana mladosti i nalazi se u vašem umu, talentima i kreativnosti koji unosite u život i život ljudi koje volite. Kada naučite da koristite ovaj izvor, pobedićete starost.“ (Dženifer Lopez)

"Godinama, počela sam da uživam u lepoti malih stvari mnogo više nego kad sam bila mlađa jer obraćam više pažnje. Postajem deo svega.“ (Džejn Fonda)

„Postoji fontana mladosti i nalazi se u vašem umu, talentima i kreativnosti koji unosite u život i život ljudi koje volite. Kada naučite da koristite ovaj izvor, pobedićete starost.“ (Dženifer Lopez)

"Godinama, počela sam da uživam u lepoti malih stvari mnogo više nego kad sam bila mlađa jer obraćam više pažnje. Postajem deo svega.“ (Džejn Fonda)
Извини на загађивању теме. Ко упадне ођен после Политике, није сaв свој.
Има до душе и оних који никада нису своји, али с таквима се непознавам енд недружим :whistling: .
Заслужила си:cvet:

Kako se vi tripujete na ovom forumu da je neko ko ima vise od 40 godina star. To je zrelo doba, starost pocinje od 60-te god. Sa 40 je vrh... valjda cu tako misliti kad jednog dana budem imala 40 ali za sad mi je jezivo kad god na ovim temama procitam "starost".
iskreno govoreći ni ja ne volim taj izraz, zrelo doba bi bilo adekvatno, ali 40 desete su prekretnica kada počinje da se nazire to zrelo doba
:vzagrljaj:

iskreno govoreći ni ja ne volim taj izraz, zrelo doba bi bilo adekvatno, ali 40 desete su prekretnica kada počinje da se nazire to zrelo doba
:vzagrljaj:

Prema svetskim, zvanicnim kriterijumima mladost traje do 44 (od 40 do 44 je zrela mladost), pa od 45 do 59 su srednje ili zrele godine, od 60 krece starija dob, a vise od 90 je duboka starost.

Prema svetskim, zvanicnim kriterijumima mladost traje do 44 (od 40 do 44 je zrela mladost), pa od 45 do 59 su srednje ili zrele godine, od 60 krece starija dob, a vise od 90 je duboka starost.
Pa 40 ta nije starost ali je daleko od mladosti.
Sta god "zvanicno" bili kriterijumi.
Po tome ispada da su mama od 42 i cerka od 20 podjednako mlade. Boze me sacuvaj.

Meni su svi doktori rekli, a znam ih dosta da ne mozes da budes "mlad" posle 30te.
I ja to vrlo dobro vidim po sebi poslednjih 15 godina.
Bezveze ta zelja za vestackim produzavanjem mladosti... tako je kako je.

Ali razumem... svi bi da zive vecno, ali da uz to zadrze mladost, jer niko ne zeli da bude star.

Back